Hovedinnhold

Foran «hatkamp» og 65 000 tilskuere i USA:

Kwarasey: - Det er som et lite eventyr

Men den tidligere Strømsgodset-keeperen vil snart hjem til Norge

<p>SUKSESS: Forrige helg sto Adam Larsen Kwarasey for det som ble kåret til ukens redning i MLS. Her fra en tidligere kamp mot Vancouver Whitecaps.<br/></p>

SUKSESS: Forrige helg sto Adam Larsen Kwarasey for det som ble kåret til ukens redning i MLS. Her fra en tidligere kamp mot Vancouver Whitecaps.

Foto: Anne-marie Sorvin, Reuters
Foran møtet med Clint Dempsey og 65 000 tilskuere i Seattle oppfordrer Adam Larsen Kwarasey (27) norske klubbledere å dra på studietur til Major League Soccer (MLS).

Denne saken handler om:

For den mangeårige Strømsgodset-keeperen er strålende fornøyd med arenaene, atmosfæren og arrangementene i den amerikanske ligaen. Nordmannen - som sto i VM for Ghana i fjor sommer - mener Tippeliga-produktet kan heves mange hakk hvis man ser til USA.

Møter Seattle Sounders i «hatkamp»

- Det går an å sammenligne nivået i Norge og USA sportslig sett, men norske klubbledere bør ta seg en tur hit for å lære litt om arrangement. I Portland har vi spilt 76 kamper på rad der det har vært 23 000 tilskuere og utsolgt. 10 000 står i venteliste på sesongkort. Hvorfor skal ikke Tippeligaen ha fulle stadioner? Det bør være mulig, sier Adam Larsen Kwarasey til VG.

<p>MØTER KWARASEY: Clint Dempsey er populær blant fansen. Natt til mandag tar hans Seattle Sounders i mot Portland Timbers og Adam Larsen Kwarasey.<br/></p>

MØTER KWARASEY: Clint Dempsey er populær blant fansen. Natt til mandag tar hans Seattle Sounders i mot Portland Timbers og Adam Larsen Kwarasey.

Foto: Ted S. Warren, Ap

- Du får også mye mer støtte fra tribunen. Folk er positive, det er ikke så mye klaging, tillegger han.

Med kun syv baklengsmål på like mange kamper har han fått en fin start på MLS-karrieren. Natt til mandag venter den hittil heftigste opplevelsen. Bortekampen mot Seattle, møtet mellom de to klubbene på nordvestkysten, trekker 65 000 tilskuere - og er noe av det nærmeste man kommer en «hatkamp» i den amerikanske ligaen.

- De forteller om en helt elektrisk stemning på tribunen. Det har vært veldig mye snakk om kampen. Seattle er det største laget i MLS, og det er mest hat mellom disse to lagene. Jeg forventer en fysisk og tøff kamp, sier 27-åringen fra Oslo.

Vil tilbake til Tippeligaen

Det blir også et gjensyn med den tidligere Fulham- og Tottenham-angriperen Clint Dempsey. Den amerikanske spissen brukte bare 29 sekunder på å score i Adam Larsen Kwaraseys VM-debut i fjor sommer.

Opplevelsen i Brasil ble preget av mye rot og utenomsportslig tull for målvakten. Overgangen til livet i USA sammen med samboeren og den snart ett år gamle sønnen har gått ganske smertefritt, selv om Kwarasey innrømmer at han savner Norge.

- Det er tøft ikke å ha den daglige kontakten med venner og familie hjemme i Norge. Det er ni timer tidsforskjell, og det gjør det litt vanskelig, sier Portland Timbers-keeperen.

Forrige helg fikk han imidlertid en stor opptur. I bortekampen mot Mikkel Diskeruds New York City sto han for ukens redning i 0-1-triumfen. Etterpå dro de to nordmennene sammen i Madison Square Garden for å heie på kompisen Mats Zuccarello Aasen og New York Rangers.

<p>MYE FOLK: Slik så det ut da Orlando tok i mot New York City til MLS-kamp i mars.<br/></p>

MYE FOLK: Slik så det ut da Orlando tok i mot New York City til MLS-kamp i mars.

Foto: Joe Burbank, Ap

- Det er som et lite eventyr

- Jeg er veldig glad for at jeg tok denne sjansen til å få oppleve noe helt nytt i karrieren min. Etter mange trygge og gode år i Strømsgodset trengte jeg en ny utfordring. Jeg har truffet bra med valg av klubb og keepertrener. Jeg merker allerede nå at jeg har blitt bedre, sier Adam Larsen Kwarasey, som også viste seg frem med å redde et straffespark fra Brasil-stjernen Kaka. Men Orlando-spissen fikk ta straffen på nytt og scoret i forsøk nummer to.

Likevel er 27-åringen klar på at han ønsker å spille i Tippeligaen igjen. I løpet av månedene langt borte fra Oslo har Kwarasey merket at han er hjemmekjær.

- Jeg har lyst til å spille hjemme norge igjen. Jeg ser for meg at oppholdet her borte varer i alt fra ett til fire år. Men jeg er såpass glad i Oslo og Norge at jeg kommer til å reise hjem etter det. Det blir ikke noen overgang til polsk fotball etter dette, kan du hilse Muhamed Keita å si, melder Kwarasey og humrer.

Med Pa-Modou Kah (tidligere Portland Timbers, nå Vancouver Whitecaps), Mikkel Diskerud,  Eirik Holmen Johansen (begge New York City) og Adam Larsen Kwarasey (Portland Timbers) i den amerikanske ligaen, begynner det å bli en del norske innslag i MLS.

- Jeg tror det vil passe mange nordmenn å spille her. Hvis noen får muligheten til å dra hit, vil jeg absolutt anbefale det. Bare selve kampene er det verdt å få oppleve. Det er ikke hver dag du kan spille bortekamp i New York på Yankee Stadium eller foran 65 000 tilskuere i Seattle. Det er som et lite eventyr, sier Adam Larsen Kwarasey.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball