Hovedinnhold

Europeiske fotballtopper ber Blatter gå av

Fotballpresident Hallén: Et viktig signal å sende nå

<p>BEDT OM Å TREKKE SEG: FIFA-president Sepp Blatter har ønsket gjenvalg neste år, men fikk kontant beskjed av europeiske fotballedere i Brasil i dag. <br/></p>

BEDT OM Å TREKKE SEG: FIFA-president Sepp Blatter har ønsket gjenvalg neste år, men fikk kontant beskjed av europeiske fotballedere i Brasil i dag. 

Med den mektige FIFA-presidenten tilstede i salen, anmodet europeiske fotballedere Sepp Blatter (78) om ikke å ta gjenvalg neste år.

Denne saken handler om:

I et møte med UEFA-delegatene i VMs arrangørland Brasil tirsdag fikk Blatter den klokkeklare beskjeden fra Nederlands fotballpresident Michael van Praag, som også er en del av eksekutivkomiteen til Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

Det skjer bare en måneds tid etter at Blatter varslet at han ønsket å ta gjenvalg - som isåfall blir hans femte periode som FIFA-boss. Valget skjer neste sommer.

Men gjennom et langt, analytisk innlegg fra Nederlands fotballpresident er det liten tvil om at mektige Europa ikke ønsker Blatter videre.

Selv om det slett ikke er gitt at samtlige 54 forbund i UEFA egentlig stiller seg bak det som ble sagt i Brasil tirsdag. Men Praags innlegg ga uttrykk for at FIFAs omdømme er blitt ødelagt under Blatters lange presidentperiode.

Også de engelske representantene (FA), ved president Greg Dyke og visepresident David Gill, var kritiske til Blatter.

- Korrupsjon og bestikkelser

- Folk forbinder FIFA med korrupsjon og bestikkelser og alle mulige slags gutteklubber («old boy's network»), sa Michael van Praag ifølge The Guardian.

Norges fotballpresident Yngve Hallén var sammen med visepresident Bjarne Berntsen til stede på samlingen i Brasil.

- Jeg stiller meg bak analysen til Michael van Praag og betraktningene hans. Så vil tiden vise hva som skjer. Dette er et viktig signal å sende nå. Reformprosessene må fortsette, sier Yngve Hallén til VG.

- Tror du dette betyr at Blatter er ferdig som president neste år?

- UEFA og Europa er sterke i fotballen, det er der de store verdensstjernene er, de største klubbene og de største konkurransene. Men vi må også lytte og ha respekt for hva resten av verden mener, svarer Hallén.

FIFA har de siste årene blant annet fått kritikk for at fotball-VM i 2022 gikk til Qatar. Den vesle oljestaten står i fare for å miste mesterskapet om åtte år etter at avisen Sunday Times kom med en korrupsjonsavsløring knyttet til tildelingen.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball