Hovedinnhold

VG erfarer:

Deila er tilbudt Celtic-jobben

Godset-treneren til VG: - Jeg vil ikke prate om det nå
Godsets daglige leder: - Viser at vi har kommet på kartet i Europa

CELTIC-AKTUELL? Strømsgodset-trener Ronny Deila etter seriekampen mot Viking tidligere i år. Foto: Bjørn S. Delebekk
CELTIC-AKTUELL? Strømsgodset-trener Ronny Deila etter seriekampen mot Viking tidligere i år. Foto: Bjørn S. Delebekk
OSLO/TROMSØ (VG) Strømsgodsets suksesstrener Ronny Deila (38) skal etter det VG erfarer ha blitt tilbudt jobben som ny manager for managerløse Celtic.

Denne saken handler om:

VG vet at de skotske seriemesterne i går kveld henvendte seg til Strømsgodset. VG får opplyst om at Deila er klubbens førstevalg til å erstatte den mangeårige manageren Neil Lennon.

Ifølge VGs opplysninger skal Celtics klubbdirektør Peter Lawwell være mannen som tok kontakt med Strømsgodset og informerte om interessen for 38-åringen.

- Jeg vil ikke prate om de greiene der nå. Jeg har kamp om noen få timer. Jeg håper dere har forståelse for det, sier Deila når VG møter ham på Scandic hotel i Tromsø ved 14-tiden.

Tidligere i dag ble Lawwell intervjuet av skotske Sky Sports News. Da var Lawwell hemmelighetsfull.

- Det er ikke noe mer vi kan si nå, vi jobber fortsatt med det. Men forhåpentligvis kan vi i løpet av de neste dagene, eller i hvert fall i løpet av den neste uken, ha noe å si. Vi snakker med flere personer, og forhåpentligvis vil vi få tak i den rette mannen snart, sa Lawwell til Sky Sports.

SIF glad for oppmerksomheten

Strømsgodsets daglige leder Erik Espeseth vil ikke kommentere interessen fra den skotske storklubben.

- Det er alltid artig når det spekuleres i media om spillere og trenere i Strømsgodset. Det viser at vi har kommet på kartet i Europa. Det er på vegne av klubben smigrende, sier Espeseth til VG.

- Hva kan du si om henvendelsen dere fikk fra Celtic i går?

- Vi har ingen kommentarer i forhold til eventuelle henvendelser på våre spillere eller trenere. På generelt grunnlag synes vi det er spennende og hyggelig at spillere/trenere blir koblet mot større klubber i Europa. Det sier noe om at vi har bygget klubb over tid. Og det synes vi er morsomt, svarer klubbens daglige leder.

Det var avisen Evening Times i Glasgow som først linket nordmannen til jobben. Onsdag ettermiddag skriver de at gode kilder med tilknytning til klubben bekrefter at Deila står på listen over kandidater.

Deilas agent Tore Pedersen ønsker ikke å si noe om Celtic-interessen.

- Det er bare spekulasjoner. Jeg har sett mange som har vært aktuelle, sier Deilas agent Tore Pedersen til VG.

Johansen-link

- Hvis det hadde vært noe mer i det, kunne jeg ikke kommentert det uansett, melder Pedersen.

- Har du vært i kontakt med Celtic-ledelsen?

- Jeg snakker med Celtic-ledelsen ofte. Blant annet på grunn av Stefan Johansen. Jeg var senest over der på den siste seriekampen, svarer Tore Pedersen - som også er agent for Celtic-spiller Johansen, med spillerfortid under Deila i Godset.

Gjort suksess

Ronny Deila har trent klubben siden 2008. Drammenserne har vunnet både cupen (2010) og serien (i fjor) under hans ledelse. Fortsettelsen har også vært god: Etter 11 serierunder denne sesongen, ligger de som nummer to - fem poeng bak ledende Molde.

På sensommeren skal de ut i Champions League-kvalifisering. Det kan nå skje uten suksesstreneren.

Men etter det VG erfarer vil Deila uansett lede Strømsgodset i kveld. Da spiller de bortekamp mot Tromsdalen i tredje runde i cupen.

Representanter for Godset, som er i Tromsø onsdag ettermiddag, opplyser til VG at Deila ikke ønsker å gi intervjuer.

Var koblet til Malmö

Treneren skrev ny kontrakt med Strømsgodset etter fjorårets seriegull. Kort tid etter at den svenske seriemesteren Malmö ønsket ham som ny trener, forlenget han i stedet med SIF ut 2016-sesongen.

- Du skjønner sikkert at vi ikke kan kommentere rykter, skriver Strømsgodsets styreleder Tom Saxegaard i en sms til VG

Sportssjef Jostein Flo har foreløpig ikke besvart VGs henvendelser.

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball