Hovedinnhold

Beckham: - Ferguson gjør meg fortsatt nervøs

<p>THE BECKHAMS: David Beckham med sin kone Victoria og sønnene Romeo (fra venstre), Cruz og Brooklyn i april.</p>

THE BECKHAMS: David Beckham med sin kone Victoria og sønnene Romeo (fra venstre), Cruz og Brooklyn i april.

Foto: GETTY IMAGES
LONDON (VG) Da David Beckham og Alex Ferguson nylig møttes, gjemte Beckham vinglasset sitt. Han ville ikke at gamlesjefen skulle se at han drakk alkohol.

– Han gjør meg fortsatt nervøs. Du kan se at jeg virkelig ser redd ut, fortalte David Beckham da han forrige uke presenterte sin nye BBC-dokumentar, hvor han spiller fotball på syv kontinenter på ti dager og runder av med en kamp bestående av tidligere storspillere på Old Trafford til inntekt for Unicef.

Fortsatt på topp: Firebarnsfaren Beckham vant mest sexy-kåring

Sir Alex Ferguson stilte som manager for Beckhams lag, bestående av spillere fra Storbritannia og Irland, og i dokumentaren kan man, som 40-åringen selv forteller, tydelig se at respekten for den gamle læremesteren fortsatt er enorm.

VG+: Stort intervju med Beckham om livet som firebarnsfar

– Vi var på samme tilstelning nylig, og han satt på bordet bak meg. Jeg hadde tatt et glass vin, og da jeg oppdaget ham, satt jeg glasset rett foran meg så han ikke skulle se det, smiler Beckham.

Da han ble solgt til RealMadrid for 25 millioner pund sommeren 2003, var det bare fire måneder siden en frustrert Ferguson i frustrasjon hadde sparket til Ole Gunnar Solskjærsfotballsko etter en kamp i FA-cupen og truffet Beckham så hardt rett over øyetat den engelske landslagsspilleren måtte sy.

Ferguson har senere kritisert sin tidligere elev for at han forandret seg etter at han giftet seg med Spice Girl Victoria Beckham i 2003, og at kjendislivet gjorde noe med ham. Men til VG sier Beckham at forholdet alltid har vært godt.

Husker du? Beckham slår ned på rykter om ekteskapsproblemer

<p>IKONER: David Beckham og Alex Ferguson, her i forkant av Champions League-finalen i 1999, som Manchester United vant.</p>

IKONER: David Beckham og Alex Ferguson, her i forkant av Champions League-finalen i 1999, som Manchester United vant.

Foto: Patrick Hertzog, Afp

– Uansett hva folk sier har mitt forhold til «the boss» alltid vært bra. Han ga meg muligheten til å spille for klubben jeg drømte om å spille for, han hadde tillit til oss unge og ga oss sjansen, sier Beckham.

Han setter svært stor pris på at Ferguson valgte å stille opp i den avsluttende kampen på Old Trafford.

– Da jeg forlot United, skjedde det så fort - jeg fikk aldri sagt adjø. Nå fikk jeg tatt et siste farvel. Tiden i Manchester United var den beste i min karriere, og at han valgte å bruke tid på å stille opp i den kampen, gjorde opplevelsen ekstra spesiell.

Spesielt var det også at han ble byttet ut med sønnen Brooklyn (16) i veldedighetskampen. De to fikk også spille ti minutter sammen da det ble en skade i midtforsvaret og laget manglet innbyttere på tampen.

– Da han var 18 måneder gammel, gikk vi sammen rundt på Old Trafford med Premier League-trofeet. Det var utrolig å ha ham med nå som 16-åring.

Men før kampen måtte han gripe inn da Brooklyn hadde mamma Victoria på tråden.

– Sjefen (Ferguson) satt bare to plasser ved siden av! Under ham var det å snakke i telefonen i garderoben «no no».

Victoria takker David: - Han elsker meg og inspirerer meg

Kommentarer Antall kommentarer på artikkelen

Har du en mening om denne artikkelen? Du må bruke ditt eget navn hvis du skal delta i debatten. Respekter andres meninger og husk at mange kan se hva du skriver. Brudd på reglene kan føre til utestengelse.

VGs journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig mellom kl. 07 og 24. Kommentarfeltet er nå stengt og åpner igjen kl. 07.00. Velkommen tilbake da!
Klikk for å se kommentarene

Siste saker fra Fotball

Se neste 5 fra Fotball