VIF-KLAR: Fredrik Stoor rådførte seg med de norske Fulham-proffene før han bestemte seg for å flytte til Oslo. Foto: Wegard Bakkehaug

Stoor valgte Vålerenga etter norske proffråd

- Hangeland og Riise mener VIF spiller den fineste fotballen i Norge

VALLHALL (VG Nett) Fredrik Stoor (26) lot seg friste av Vålerenga-spill da Bjørn Helge Riise (27) og Brede Hangeland (29) fortalte om Martin Andresens (33) fotballfilosofi.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Allerede tirsdag kunne VG Nett røpe at Vålerenga var i ferd med å sikre seg Fredrik Stoor. To dager senere han ble presentert i Vallhall.

VG Nett-leser:Stoor hadde vel vært rimelig fast på det norske landslaget om han hadde hatt riktig nasjonalitet.Diskuter her!

- Vålerenga er en klubb med store ambisjoner og gode fans. Jeg husker Klanen fra tiden i Rosenborg. Jeg liker å komme til en klubb som ønsker å være med i toppen hvert år, sier Stoor til VG Nett.

Les også: Trio klar for Vålerenga

Backen har vært gjennom flere frustrerende sesonger i engelske Fulham der han spilte sammen med Bjørn Helge Riise og Brede Hangeland. Stoor rådførte seg med sine gamle lagkamerater før han bestemte seg for å flytte til Oslo.

- De fortalte meg om Vålerengas spillestil, og at man satser mye på å holde ballen i laget og føre kampene. De mente Vålerenga spiller den beste fotballen i Norge for tiden, forteller Stoor.

- En ballbesittende stil passer deg bra?

- Ja, det er vel egentlig sånn alle fotballspillere helst ønsker å ha det, smiler den beskjedne svensken.

Les også: VIFs nye spiss: - Jeg er mellom Eto'o og Drogba

Stoor ble solgt for i underkant av 20 millioner kroner til Fulham i 2008, etter to sesonger i Rosenborg-trøya. Han mener trønderne er storfavoritter også i 2011, men gleder seg over å være tilbake i Skandinavia.

- Det føles ikke som noen nedtur selv om Premier League selvsagt er bedre enn den norske eliteserien. Jeg er glad for å være her, sier Stoor.

Han vraket tilbud fra klubber i Danmark, Hellas, England og USA for å bli Vålerenga-spiller.

- Det var rett og slett dette som fristet mest. Jeg snakket med flere klubber i Championship-serien i England, men Vålerenga var det beste alternativet.

Sportsinteressert? Følg VG Nett-sporten på Facebook!

VIFs sportsdirektør Truls Haakonsen har jobbet lenge med Stoor-overgangen, og forteller om vanskelige overgangsprosesser når Oslo-klubben legger lista høyt for nykommere.

- Når vi jakter spillere som skal heve laget, møter vi konkurranse fra attraktive klubber, sier Haakonsen til VG Nett, og svarer at «Stoor går inn i det øverste lønnssjiktet i klubben» på spørsmål om hva det koster å signere spillere med en fortid i Premier League.

SIGNERTE: Fredrik Stoor (fra venstre), benineren Sidoine Oussou og unggutten Aleksander Solli. Foto: Wegard Bakkehaug

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder