Hevder Barca ble truet med poengtrekk - Messi-show foran tomme tribuner

...og Piqué åpner for landslagsexit

FOTBALL

(Barcelona - Las Palmas 3-0) Barcelona fortsetter sin perfekte La Liga-start, men mot Las Palmas fikk ikke publikum lov til å være vitne.

Publisert: Oppdatert: 01.10.17 20:44

Rett før kampstart kom avgjørelsen: publikum fikk ikke lov til å gå inn på Camp Nou. Årsaken er dramaet omkring folkeavstemningen om katalansk selvstyre.

– Barcelona fordømmer det som har skjedd flere steder i Catalonia med tanke på å forhindre borgernes demokratiske rett til ytringsfrihet, heter det i en uttalelse av klubben.

Ni sendt til sykehus: Politiet bruker makt for å stanse valget

Ble truet med poengtrekk

Opprinnelig ønsket Barcelona å utsette kampen, men det fikk de ikke lov til. Det fikk visepresident Carles Vilarrubí til å trekke seg fra sin stilling, ifølge Barcelona-baserte Sport.

– Vi spiller for lukkede dører for at hele verden skal se hva som skjer i Catalonia, messet Barcelona-president Josep Bartomeu, og hevder La Liga truet med å trekke laget seks poeng dersom de ikke spilte.

Inne på stadion fortsatte klubben markeringen med å putte på teksten «Demokrati» på storskjermen.

Og jaggu klarte ikke en person å snike seg inn for å fremme det politiske budskap i favør et selvstendig Catalonia. Frykten for akkurat det ble rapportert å være grunnen til at kampen ble spilt for tomme tribuner, men Bartomeu hevder avgjørelsen ikke var begrunnet med det.

– Avgjørelsen hadde ingenting med sikkerheten å gjøre. Den var garantert av politiet, sier han.

Der Catalonia kjemper for frigjøring, gjør Las Palmas det motsatte. For å markere «et samlet Spania», valgte de å sy på spanske flagg på sine drakter før søndagens møte.

Xavi: - Det som hender i Catalonia i dag, er en stor skam

Oppskriftsmessig seier

I selve kampen var det imidlertid hjemmelaget som var best.

Sergio Busquets stanget inn 1-0 rett etter pause etter en corner slått av Lionel Messi, før sistnevnte vartet opp med både 2-0 og 3-0, hans 10. og 11. ligascoring for sesongen.

– Det var en veldig rar kamp, for det er ikke normalt å spille under slike forhold. Klubben har kommet med en uttalelse, og har forsøkt å forklare situasjonen på den beste måten, sier Busquets, kampens første målscorer.

– Vi har måttet gjøre vårt, og det var det sportslige. Vi var nødt til å spille kampen i dag. Vi hadde ikke noe valg, fortsetter han.

Åpner for å forlate landslaget

Gerard Piqué, som aldri har lagt skjul på sin forkjærlighet for Catalonia og som selv tok til stemmelokalet før kamp, skjønner de som kritiserer at kampen ble spilt.

– La Liga og Las Palmas ville spille, og så er det jo dette med poengene... Men jeg skjønner utmerket godt de som kritiserer oss for å ha spilt kampen, sier han.

Han åpner også for å forlate det spanske landslaget.

– Helt ærlig tror jeg at jeg kan slutte med til landslaget fordi jeg tror det er tusenvis av mennesker som ikke synes det som har skjedd er ok. Men hvis sjefen eller noen i forbundet mener at jeg er et problem, så har jeg ingenting imot å ta et steg til side og forlate landslaget før 2018, sier Piqué.

Barcelona står med syv strake seirer i La Liga-åpningen og solide 23-2 i målforskjell. Det gir over tre mål i snitt per kamp.

Las Palmas står på sin side med seks poeng etter syv runder, og er på en foreløpig 17. plass.

Her kan du lese mer om