SUKSESSTRENER: Ole Gunnar Solskjær jubler for seriegull nummer to med Molde. Tallene under ham viser klubbens tabellplasseringer fra 1963 til i år. Foto: Bjørn S. Delebekk / Grafikk: Tom Byermoen

Sikker på at NFF vil ha Solskjær som Drillo-etterfølger

Molde hadde aldri tatt gull før manageren kom hjem fra Manchester

Siem til VG Nett om at 39-åringen er en av kandidatene: - Det er på en måte gitt

(VG Nett) Denne suksessen - som har sendt Molde til himmels - gjør at Norges Fotballforbund vil peke på Ole Gunnar Solskjær (39) den dagen Drillo gir seg som landslagssjef.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det er VG-kommentator Truls Dæhli sikker på.

- Ole Gunnar Solskjær er kandidat nummer én. Han er NFFs ønskekandidat. En ting er posisjonen han opparbeidet seg som spiller, men nå han han akkurat det samme som trener, sier han og slår fast at Molde-treneren oppfyller alle kvalifikasjonskrav:

- Han får kryss i alle ruter for det NFF ønsker seg. Kompetanse, vinnermentalitet, grundighet, tillit og troverdighet. Han scorer høyt sportslig og ikke minst sponsormessig. Han er i en særstilling i norsk fotball.

Tror Solskjær blir

Søndag kveld sikret Molde seg seriegull nummer to på like mange forsøk under Solskjær. Det gjør neppe treneren, som i mai ble forsøkt hentet av Aston Villa, mindre attraktiv for utenlandske klubber.

Dæhli tror imidlertid det er lite å hente for NFF ved å snakke med Solskjær allerede nå ettersom landslagssjef Egil Olsens etterfølger ikke skal begynne i jobben før i 2014.

- Alle vet hvordan ting forandrer seg i fotball. Om et år kan situasjonen være slik at Solskjær har gjort andre valg som gjør ham helt uaktuell. Og forrige gang NFF ansatte en landslagssjef lang tid i forveien, endte det med at han ikke tok jobben fordi verden forandret seg. Jeg tror NFF akkurat nå er avventende, sier VG-kommentatoren.

Tidligere landslagssjef og Molde-trener, Åge Hareide, er usikker på om det er riktig timing for Solskjær å bli landslagssjef de nærmeste årene.

- Jeg tror personlig at han har god tid. Når du er i hans alder, så er det mer interessant å jobbe på treningsfeltet og ha den daglige oppfølgingen av laget. Som landslagstrener blir det en annen greie og du har mindre påvirkningskraft, sier han til VG Nett.

Klart kandidatur

- Jeg tror det å få Molde til Champions League er en utfordring som han liker veldig godt. Jeg tror ikke han endrer så mye med det første. Han vil prøve å få maksimalt ut av Molde ut kontraktstiden, og jeg tror det skal veldig mye til at han ikke blir der ut kontrakten, fortsetter Hareide.

Generalsekretær i Norges Fotballforbund, Kjetil Siem, roser Solskjær for jobben han har gjort etter returen fra Manchester United til norsk fotball. Han mener imidlertid det blir feil å si det ene eller det andre om kristiansunderens kandidatur som Drillos etterfølger.

- Alle skjønner at vi i forbundet må tenke fremover, og alle skjønner at det blir feil å kommentere det nå. Da Kjetil Rekdal skrev i boken sin at han ønsket å bli landslagssjef, sa jeg at det er flott at han ønsker det. Alle bør ha det som mål, sier Siem.

- Det ville vært rart om NFF sa at Solskjær ikke er en kandidat. Det er på en måte gitt, legger han til.

Siem mener Solskjær representerer Molde og norsk fotball på en måte vi aldri før har sett her til lands.

- Vi har mange trenere som ofte uttrykker aggresjon når det går dårlig. Jeg har ikke sett det ennå fra Solskjær. Det er noe med kommunikasjonen hans som gir trygghet. Jeg mener resultatene henger sammen med kommunikasjonen. Vi har mange flotte trenere i Norge, men det er flere som kan tenke gjennom det han har gjort, sier NFF-toppen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder