...men bommet da Lyon likevel sikret «The Treble» etter straffer

Vant Champions League etter straffedrama: Hegerberg «tok en Solskjær» etter finalescoringen: - Beste dagen i mitt liv

REGGIO EMILIA/OSLO (VG) (Wolfsburg - Lyon 1-1, 3-4 etter straffer) Her feirer Ada Hegerberg (20) scoring i Champions League-finalen som Ole Gunnar Solskjær gjorde i 1999. Og etter straffer ble det også fransk jubel, til tross for at Hegerberg bommet der.

Artikkelen er over tre år gammel

Se hele finaledramaet i sportsnyhetene nederst i saken!

Helt frem til kampuret i Italia viste 87.49 så den norske 20-åringen ut til å bli matchvinner.

For etter 11 minutter hadde Hegerberg sendt Lyon i føringen - med et mål hun feiret på samme måte som Ole Gunnar Solskjær gjorde da han senket Bayern München på samme dato i Champions League-finalen for 17 år siden.

Ada Hegerbegs mål var lenge kampens eneste, men på det som var en av Wolfsburgs få farlige visitter i løpet av kampens 90 første minutter, kom utligningen. Med burvokter Bouhaddi på bærtur fikk Alexandra Popp lov til å nikke inn 1-1 rett før den ordinære tiden var over.

VG LIVE: Les utfyllende referat fra CL-finalen her!

Dramatisk straffekonk

I ekstraomgangene virket Wolfsburg, der Caroline Graham Hansen (skadet) og Synne Jensen (ikke tatt ut) til daglig spiller, friskere, men ingen av de to slitne lagene maktet å score. Dermed måtte det straffer til for å finne en vinner i Reggio Emilia, og der var Lyon best.

AVGJORDE: Den 26. mai 1999 avgjorde Solskjær Champions League-finalen mot Bayern München og feiret skliende på knærne. Samme feiring vartet Hegerberg opp med da hun scoret mot Wolfsburg - på dagen 17 år etter. Foto: Jan Johannessen VG

– Det er helt utrolig! Det var magisk å være utpå der, men det krever mye mentalt etter en slik i trynet, sier Hegerberg en drøy time etter kampslutt.

Straffekonken var imidlertid av det svært dramatiske slaget, spesielt for den norske spissen. For på Lyons første straffe, etter at Popp hadde truffet på Wolfsburgs første, bommet Hegerberg.

Samtidig som hun fikk trøst av sine lagkamerater, måtte Hegerberg se på at Wolfsburg scoret på sine neste to og så ut til å ha seieren i lomma. Men Lyon-spillerne jobben fra 11-metersmerket, og da Fischer og Bussaglia bommet på Wolfsburgs fjerde og femte straffe, var det Kumagai og Lyon som plutselig kunne sikre tittelen.

Den japanske midtbanespilleren gjorde ingen feil, og få øyeblikk senere kom Hegerberg & Co. stormende til. Lyon sikret «The Treble», sørget for å stoppe den tyske dominansen i Europa og revansjerte finaletapet på straffer fra 2010.

FÅTT MED DEG? Ny publikumsrekord - og 7-0 over PSG i CL-semien

Hegerberg til VG: - Beste dagen i mitt liv

– Jeg er ekstremt takknemlig for at alle jentene scoret på straffene da jeg bommet på min, innrømmer en lettet Hegerberg overfor pressen.

– Det gikk så mye gjennom hodet... Man må bare ha trua på at jentene skal gjøre jobben, og nå er jeg utrolig stolt, utdyper hun overfor VG, og avslører at hun meldte seg til å ta den første straffen selv.

Med medaljen rundt halsen gliser hun bredt etter å ha vunnet «The Treble» - ligaen, cupen og nå Champions League.

– Kom det noen tårer da det gikk bra?

– Ja, det var veldig mye følelser. Det var så mye arbeid for å klare det her, og nå har vi klart «The Treble». Det viser hvilke kvaliteter vi har i laget, svarer Hegerberg på VGs spørsmål, og erkjenner:

– Det er den beste dagen i livet mitt, uten tvil.

VIDEO: VG traff Ada Hegerberg - Europas mestscorende - i Frankrike

NORSK JUBEL: Øverst til venstre kan du se at Ada Hegerberg har dratt frem det norske flagget under feiringen av torsdagens Champions League-triumf. Foto: Tony Gentile Reuters

- Det største du kan oppleve

For seks år siden var Isabell Herlovsen én av tre Lyon-spillere som bommet fra krittmerket etter endte ekstraomganger. Da kunne tyske Turbine Postdam til slutt juble for Champions League-seier.

– Jeg vet hvordan det er å bomme i en Champions League-finale, og jeg tror det var en lettet følelse for Ada da de snudde det etter hennes bom. Samtidig vet jeg at Ada hadde ønsket å score på den straffen, men at akkurat dét er noe hun kommer til å riste av seg, sier den nåværende LSK-spissen til VG.

– Hvor stort er det å vinne Champions League?

– Det er det største du kan oppleve på klubbsiden. Det er nok utrolig gøy, og det er bare å gratulere, sier Herlovsen.

– Hun har scoret hele 54 mål denne sesongen. Hva tenker du om slike tall?

– Spisser skal score mål, og det har hun så absolutt gjort. Det er bare sykt, sier Herlovsen.

LES OGSÅ: Norsk stjerne vant gull med Bayern for andre år på rad

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder