VAR RESERVE: Zlatan Ibrahimovic, her før kampen mot Chelsea som han startet som innbytter - ingen kjent situasjon for svensken.

VAR RESERVE: Zlatan Ibrahimovic, her før kampen mot Chelsea som han startet som innbytter - ingen kjent situasjon for svensken. Foto: Oli Scarff AFP

Neville etterlyser ny Zlatan-rolle: – Trenger ikke være enten eller

Her er torsdagens oddstips

Manchester United spilte sesongens beste kamp uten Zlatan Ibrahimovic (35). Nå burde klubben bli bedre til å rotere på spissplassen, mener ekspertene.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

«Har Zlatan Ibrahimovic fortsatt en plass i Manchester United?» Dette spørsmålet var utgangspunktet i en studiodiskusjon mellom Sky Sports-ekspertene Gary Neville og Jamie Carragher i kjølvannet av Manchester Uniteds imponerende 2-0-seier over Chelsea – med en vraket Zlatan på benken og en giftig Marcus Rashford fra start.

Besøk vår oddstipsside Tipster her!

Svaret fra ekspertene er et rungende «ja», men også et lite «men».

– Ville Zlatan gjort det samme mot Chelsea som Rashford gjorde? Nei, det er ingen verdens sjanse for det. Men ville Rashford gjort det samme som Zlatan gjorde i ligacupfinalen? Neppe, det ville vært veldig vanskelig, sier Neville.

– Man burde ikke la seg rive med av én kamp. Zlatan har vært en av de beste spillerne i Premier League denne sesongen, sier Carragher.

Les også: Slik vil Mourinho løse Uniteds målproblem

EKSPERT: Sky Sports-ekspert Gary Neville, her mens han var med i Englands støtteapparat under fjorårets EM. Foto: Paul Ellis AFP

Ønsker mer rotasjon på topp

Denne sesongen, frem til søndagens overraskelse på Old Trafford, har Zlatan startet alle kamper så lenge han ikke har vært suspendert eller skadet. Men etter hvert som 35-åringen blir eldre, mener Neville at Manchester United burde legge en ny plan – og finne en ny rolle – for Ibrahimovic.

– Jeg ville likt å se Zlatan i en annen rolle enn den han har hatt denne sesongen, hvor det har vært ham eller ingenting. Jeg ville likt å se ham blitt faset over i en ny sesong der Anthony Martial, Rashford og kanskje noen andre kommer inn og gradvis plukker opp hansken, samtidig som man fortsatt har den viktige rutinen hans der, sier Neville.

Les mer: Pogba oppgitt over kritikken: – Glem prisen min

Sjekk Zlatan-kunsten som sendte United til kvartfinale:

– Jeg likte å være en del av en tropp som hadde flere spisser. Man hadde en Zlatan-type, en Chicharito-type som kunne komme inn, og en Rashford-type. Hvorfor kan du ikke ha tre eller fire spisser og bytte på mellom dem? Det burde ikke være at Zlatan spiller eller ingenting. På søndag så han lykkelig ut da laget scoret, og han jobbet da han kom på. Det trenger ikke være enten eller. De kan potensielt spille sammen, sier den tidligere United-spilleren.

Fått det med deg? Klopp irritert over «plan B»-kritikk

Zlatan har bøttet inn med mål i sin første United-sesong; 35-åringen har notert seg for 28 fulltreffere. Det må man ikke glemme selv om laget spilte en svært god kamp mot Chelsea uten ham.

– Spiller de bedre uten ham? Hvis Rashford hadde spilt spiss hele neste sesong, tror jeg ikke han hadde scoret like mange mål som Zlatan. Han tilbyr kanskje andre ting og hjelper de andre spillerne, men la oss ikke glemme at det bare er én kamp, og at Zlatan har vært «outstanding» denne sesongen, sier Liverpool-legenden.

VGs tips: Zlatan-scoring

Torsdag kveld spiller Manchester United for semifinaleplass i Europa League når belgiske Anderlecht kommer til Old Trafford. Etter 1-1 i det første oppgjøret, en kamp Zlatan fikk mye kritikk for, trenger United en målløs uavgjortkamp eller en seier for å ta seg videre.

Alle rapporter fra britisk presse tyder på at Ibrahimovic er tilbake i José Mourinhos startoppstilling til denne kampen. For øvrig kan Wayne Rooney gjøre comeback etter skade.

Vi tror Manchester United, til tross for at de har slitt på hjemmebane de siste ukene, klarer å slå belgierne og ta seg til en semifinale. De har all grunn til å satse på denne turneringen, som kan skaffe dem en plass i Champions League.

Manchester United-seier til 1,22 i odds er imidlertid kanskje litt tynt, så vi anbefaler heller et målscorerspill: Zlatan Ibrahimovic-scoring til 1,50 i odds ser spillbart ut. Kampen vises på MAX, spillestopp er klokken 21.00.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder