Ohi kan velge Nigeria foran Norge: – En veldig tøff avgjørelse

NADDERUD (VG) Samme dag som landslagssjef Lars Lagerbäck åpner for Stabæk-spissen Ohi Omoijuanfo (23) i neste tropp, innrømmer Eliteseriens toppscorer at han også vurderer spill for Nigeria.

23-åringen med seks mål på fire kamper i Eliteserien ble nevnt av Norge-sjef Lagerbäck i et intervju med NRK tirsdag, men Stabæk-spilleren må i tenkeboksen før han eventuelt stiller opp for svensken.

– Jeg har sagt at det selvfølgelig er en drøm, det også - å spille for pappa sitt land. Vi får se hva som skjer, sier Omoijuanfo – som har norsk mor og representert Norge på U-landslagsnivå.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Han bruker også «drømmeordet» når han snakker om å spille A-landslagsfotball for Norge.

– Jeg har vært i systemet, og de har gitt meg den tilliten. Det er noe med det å gi tilbake også. Det hadde vært vanskelig, sier Stabæk-spilleren fra Holmlia om valget han – muligens – står overfor.

Bakgrunn: Nytt hattrick på Nadderud

Førstemann til Ohi-mølla?

– Vil det ha noe å si at én av dem tilbyr seg først?

– Ja, det vil ha noe å si. Helt klart. Men jeg har ikke hørt noe fra noen. Jeg vet at Nigeria vet at jeg er derfra og at de følger med. Men det gjør Norge også, svarer Omoijuanfo.

Han føler seg dessuten et stykke unna landslagsnivå foreløpig – både for Norge og Nigeria.

Se han begrunne det i videoen under – artikkelen fortsetter!

I 2012 uttalte Ohi til det nigerianske fotballmagasinet All Nigeria Soccer at han ikke ville nøle med å spille for Nigeria hvis sjansen bød seg.

– Jeg tror jeg ble litt feiltolket den gangen. Jeg sa det hadde vært gøy, selvfølgelig, å representere både mamma og pappa sitt land. Det er selvfølgelig vanskelig, jeg er knyttet til begge landene ganske sterkt. Det hadde vært en veldig tøff avgjørelse, vurderer 23-åringen i dag – og presiserer at problemstillingen kanskje aldri blir aktuell.

Les også: Ohi forteller om sitt forhold til Jesus

Nigeriansk bakgrunn

Nigeria har for øvrig fått en langt bedre start i VM-kvalifiseringen til Russland (to seirer på to kamper) enn Norges ene seier og fire tap.

– Nigeria har et fantastisk landslag. Og Norge har fantastiske spisser i Dio (Adama Diomande), Joshua (King) og (Alexander) Søderlund, påpeker angriperen.

Hjemme hos Omoijuanfo på Holmlia har livet vært preget av sterke bånd til Afrikas mest folkerike land. Moren til Ohi, som er norsk, lager nigeriansk mat og forstår det engelsk-nigerianske pidgin-språket som snakkes i Nigeria.

– Jeg reiser til Afrika hvert år. Gjennom oppveksten min har vi nesten bare spist afrikansk mat. Afrikansk kultur står helt klart veldig sterkt hos meg, beskriver han.

Artikkelen fortsetter under videoen!

Stabæk-keeper Mandé Sayouba – som spiller for Elfenbenskysten – vil ikke legge seg opp i lagkameratens valg. Men han føler seg trygg på at de har oversikt rundt den desidert største formspilleren i Eliteserien så langt.

– De følger med og ser alle kamper, sier Sayouba.

Omoijuanfos Stabæk-karriere skjøt fart da han sørget for at klubben berget plassen i Eliteserien med to sene scoringer mot gamleklubben Jerv på Nadderud.

Den nå 23 år gamle profilen viste seg frem allerede i seriedebuten for Lillestrøm mot Strømsgodset i 2010, da han ble tidenes yngste målscorer i en alder av 16 år og 300 dager. Rekorden ble senere slått av Branns Håkon Lorentzen.

Etter 82 kamper og ni seriemål for Lillestrøm ble Omoijuanfo sluppet til Jerv, hvor han scoret 15 seriemål på 29 kamper på nest øverste nivå, før Stabæk plukket han opp.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder