STABÆK-FORTID: Her er Muhamed Keita i aksjon mot Rosenborgs Mike Jensen i september 2015. Foto: Ned Alley NTB Scanpix

Keita klar for Vålerenga: – Et bra sted for meg

Den tidligere Stabæk- og Strømsgodset-spilleren Muhamed Keita (26) er klar for Vålerenga på lån.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det bekrefter Vålerenga, som melder at spilleren var til stede på trening allerede denne fredagen, og at han har bestått den medisinske sjekken. Låneavtalen varer ut juni 2017, men Vålerenga har sikret seg forkjøpsrett på spilleren.

– Jeg er glad for at jeg endte opp et sted med folk jeg kjenner fra før av. Jeg føler meg veldig trygg på at det er et bra sted for meg å være akkurat nå, sier Keita til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Vålerenga er et lag jeg tror kan gjøre det veldig bra. De har kvaliteter på mange plasser og et trenerteam som vet hva de driver med og som har vunnet Eliteserien før. De vet hvordan de skal bygge et lag til å bli et vinnende lag, sier han.

Lest denne? Celina refser landslaget: – Det går liksom ikke

– Formen er ikke på topp

Han ønsker ikke å snakke om hva han kommer til å gjøre når låneavtalen utløper til sommeren. Hvorvidt han har vært i kontakt med andre Eliteserie-klubber, ønsker han heller ikke å kommentere.

– Jeg er glad for at jeg kan begynne å spille fotball igjen. Formen er ikke på topp, men jeg vet at jeg kommer fort i form så det skal jeg få orden på ganske kjapt, sier Keita.

Sjekk resultatene av Vålerengas nye og langt strengere regime:

Han var utlånt til Strømsgodset i første halvdel av forrige sesong, før han tilbragte høstsesongen på lån i Stabæk. Siden 2014 har han vært tilknyttet polske Lech Poznan, der han vant ligaen i sin første sesong, men siden har han kommet på kant med klubben.

– Jeg vil ikke tilbake dit. Alt var dårlig der. Spilletiden. Det sosiale. Livet. Alt. Hele pakka. Det var møkk, sa Keita til VG i januar, da han var på desperat jakt etter ny klubb.

Les også: Bendtner sammenligner Eggen med Ferguson

– En livsglad gutt

Han reiste til USA for å se på forholdene i Minnesota United, men det ble aldri noe av. I februar kunne han opplyse at han befant seg i Drammen og var «enig om mine personlige betingelser» med en utenlandsk klubb, men det ble ikke noe mer ut av det.

– Forhandlinger andre steder har ikke gått som forventet. Jeg har ikke blitt enig med klubber som jeg har snakket med, sier Keita.

Les mer: Kostet 100 millioner kroner – trener med Lillestrøm

Keita spilte 125 kamper og scoret 18 mål for Strømsgodset mellom 2008 og 2014. Dermed er han godt kjent av Vålerenga-trener Ronny Deila, som ledet drammensklubben i nøyaktig samme periode.

– Hva kan du tilføre Vålerenga?

– Jeg tror de fleste vet hva jeg kan tilføre så det gjenstår bare å se. Det er masse gode spillere der, så jeg må tilføre det laget trenger, ikke spille mitt eget spill. Jeg må gjøre laget bedre, da synes jeg bedre også, sier Keita.

– Keita kommer til å tilføre oss kreativitet, erfaring, fart og ikke minst humør. Han er en livsglad gutt med veldig gode ferdigheter, sier Ronny Deila til Vålerengas hjemmeside.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder