2-1: Jone Samuelsen satte inn Odds andre mål mot Molde. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Moldes verste mareritt lever videre

Nytt MFK-tap - 0 seire på 14 forsøk i Skien!

SKIEN (VG) (Odd - Molde 2-1) Det er nesten ikke til å tro, men åtte forskjellige Molde-trenere har prøvd å slå Odd i Skien. Heller ikke Tor Ole Skullerud viste seg å være en barrierebryter.

  • Morten Stokstad
  • Hanne Skjellum
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Det så lyst ut for den nye MFK-treneren da Daniel Berg Hestad headet blåtrøyene i ledelsen like før pause, men scoringer av Elbasan Rashani og Jone Samuelsen sikret en «oppskriftsmessig» Odd-seier foran 6140 tilskuere i regnværet i Telemark.

- Jeg vil ikke kalle statstikken her et mareritt, men vi har nærmet oss. I dag kunne det ha bikket begge veier. Jeg synes vi hadde brukbar kontroll i 1. omgang, sier Daniel Berg Hestad, som måtte gi seg i pausen med en stiv legg.

- Jeg var redd for å få strekk. Får du strekk i min alder, er det fort over, sier 38-åringen med et smil til VG.

- Jeg vet at Per-Mathias Høgmo var på stadion her i dag. Jeg mener han bør vurdere Jone Samuelsen på landslaget nå, sier Dag-Eilev Fagermo.

- Jeg hører folk si det. Men det må vel være en spøk, sier Jone Samuelsen, som løp Molde i fillebiter i store deler av kampen.

- Jeg ble jo veldig sliten jeg, også. Men jeg klarte å hente meg inn igjen, og det er jo positivt.

Marerittstatistikk

Moldes trener Tor Ole Skullerud likte ikke at begge målene kom ved bakre stolpe, men ønsket ikke å gi noen skylden for tapet.

- Det er helt ufattelig at vi kan starte sånn og så få to drittmål mot oss. Jeg synes vi løfter oss etter det og vi skulle fått en utligning, sier Even Hovland til C More.

Molde kom til Skien med marerittstatistikken seks tap, syv uavgjort og null seire på 13 forsøk i Tippeligaen.

Skapte sjanser

Gjestene gikk heltent til pumpene fra start: Allerede før minuttet var gått spilte Harmeet Singh fri Daniel Chima Chukwu - som skjøt rett på Andrè Hansen. Odd hadde trykket og ballen mest i første omgang, men Molde var farligst på siste tredjedel av banen.

Skullerud, landslagsassistent i fjor høst, har adoptert det offenisve backspillet som Per-Mathias Høgmo er så opptatt av - og nettopp Martin Linnes og Per-Egil Flo sto bak det meste romsdalingene skapte.

Den aller første store sjansen hadde Mohammed Elyounoussi etter 28 minutter. Flo slo et nydelig innlegg bak Steffen Hagen, men Sarpsborg-gutten skjøt over alene med Odd-keeper Hansen.

Seks minutter senere fikk hjemmelaget sin første store sjanse. Banens bestemann, den løpssterke vepsen Jone Samuelsen, fant Elbasan Rashani i boksen, men Ørjan Håskjold Nyland reddet headingen mesterlig.

Scoret igjen

Fem minutter før pause fikk den gode og underholdende fotballkampen sin fortjente scoring. Først reddet Frode Johnsen, 40 år i mars, headingen fra Daniel Berg Hestad, 39 år i juli, på streken. 20 sekunder senere fikk Molde-kapteinen en nesten identisk mulighet. På det gode innlegget fra Flo knuste han 19 år yngre Thomas Grøgaard i lufta, og stanget Molde i ledelsen.

- Sist gang jeg scoret var faktisk her, sa Daniel Berg Hestad til C More i pausen.

Han ble værende i garderoben og erstattet av Magne Hoseth i andre omgang. Odd brukte ikke mange minuttene på å feste et voldsomt grep på Skulleruds gutter. Rashani misbrukte en ny stor mulighet før minuttet var spilt, men like etterpå fikk den dribleglade venstrevingen uttelling.

Han møtte Lars-Kristian Eriksens innlegg på bakre stolpe, og banket inn 1-1. Etter 53 minutter økte Jone Samuelsen ledelsen da han dukket opp i det samme hullet, denne gang på pasning fra Håvard Storbæk.

Hansen reddet

En drøy halvtime før slutt satte Molde inn Fredrik Gulbrandsen for Daniel Chima Chukwu i håp om å snu kampen. Den tidligere LSK-spissen var nær utligning 19 minutter før slutt, men skuddet på Martin Linnes' fine pasning gikk like utenfor. Helt på tampen kunne Per-Egil Flo sikret et poeng. Andrè Hansen sto i veien.

Dermed lever Moldes nitriste statistikk i Skien videre: Syv tap og syv uavgjort er status på 14 forsøk.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder