Tidligere lagkamerat Tore Pedersen i sorg etter den svenske heltens død

SVENS FOTBALLEGENDE: Klas Ingesson døde i natt. Han ble 46 år gammel. Foto:Claus Fisker,Afp

Klas Ingesson tapte kampen mot kreften

Den svenske fotballprofilen Klas Ingesson er død. Han ble 46 år gammel.

  • Eivind Haugen
  • Hanne Skjellum
  • Morten Stokstad

Artikkelen er over fem år gammel

Familien bekrefter at Ingesson sovnet stille inn i sitt hjem natt til onsdag, overfor Aftonbladet.

Ingesson spilte for blant annet IFK Göteborg, PSV Eindhoven, Sheffield Wednesday, Bari, Olympique Marseille og Lecce i sin tid som spiller. Han la opp i 2001.

Han fikk også 57 landskamper for Sverige og var en lagets største profiler under USA-VM i 1994, der Sverige tok bronse. Han deltok også i VM i Italia i 1990.

I 2009 ble han diagnostisert med kronisk blodkreft og har kjempet mot kreften siden. 30. september, 2013 ble han ansatt som trener i IF Elfsborg, til tross for kreften. Ifølge Expressen uttalte han tidligere i oktober at kroppen snart ikke tålte mer og at han måtte gi avkall på det han elsket mest: Fotballen.

Tore Pedersen i sorg

Tore Pedersen spilte sammen med midtbanespilleren en halv sesong i IFK Göteborg i 1990. Den tidligere norske landslagsspilleren mottok dødsbudskapet med stor sorg.

SPILTE SAMMEN MED INGESSON: Tore Pedersen spilte sammen med Klas Ingesson i IFK Göteborg i 1990. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

- Dette kom som et slag i trynet. Jeg visste at han var syk, men jeg trodde det var noenlunde under kontroll. Jeg må si at dette blåste meg av banen. Han var et år eldre enn meg og ble bare 46 år, sier Pedersen til VG.

- Hvordan minnes du Klas Ingesson?

- Han var en tømmerhugger, en staut kar. Som alle andre i blåhvitt. Det var et fantastisk miljø i IFK Göteborg den gangen. Jeg tror ikke han hadde mange uvenner i verden. Han var bare snill og en god fotballspiller, svarer den nåværende fotballagenten.

Hauger mistet treneren

Nå har også Elfsborgs norske midtbanespiller Henning Hauger mistet treneren som på imponerende vis har ledet laget fra rullestolen. Hauger har ikke svart på VGs henvendelser onsdag.

MISTET TRENEREN: Henning Hauger, her i aksjon for Elfsborg mot Helsingborg i den svenske cupfinalen i mai, er i sorg etter at treneren Klas Ingesson tapte kampen mot kreften. Foto:Nils Petter Nilsson / Tt,NTB scanpix

Malmö-trener Åge Hareide mottok budskapet med sorg. De to har møttes flere ganger på sidelinjen og laget spilte mot Elfsborg senest 18. oktober.

- Vi møtte dem for kort tid siden, men da var ikke Ingasson med fordi han var så syk og hadde brukket lårhalsen. Det er trist når det går som dette, forteller Hareide til VG.

Dødfallet kommer bare to uker etter at det ble kjent at tidligere Stabæk-spiller Pontus Segerström tragisk hadde gått bort. Dermed har Sverige mistet to fotballprofiler på kort tid.

- Dette er noe som preger alle i Sverige. Mange kjenner, og har et forhold til disse spillerne. Spesielt i Elfsborg vil man føle på dette nå, sier Hareide.

Etterlater seg kone og to sønner

Ingesson etterlater seg kona Veronica og sønnene Martin (20) og David (15). Elfsborg vil holde en minnestund på Borås Arena klokken 12.00 i dag.

– Det føles veldig tungt. Jeg har hatt kontakt med Klas de siste dagene og fikk beskjed av Lasse Eriksson (tidl. landslagskeeper). Det var et fantastisk menneske og en venn. Han var symbolet på 1994-gjengen. Et fantastisk menneske som alltid gjorde sitt aller beste og gjorde andre bedre, sier tidligere landslagssjef Tommy Svensson til TT.

En hel fotballverden sørger i dag over tapet av en frontfigurene på laget som sang om at de skulle grave gull i fotball-VM i 1994. Det endte opp med en sensasjonell bronsemedalje.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder