Godset-treneren: - Jeg prøver å overraske litt

15-åringen starter på benken mot Rosenborg i kveld

Superduellen: Jone Samuelsen har 6,04 i børssnitt, Ødegaard har 6,06

SMÅSKADET: Martin Ødegaard har vært småskadet denne uken, og det rapporteres nå at han starter på benken mot RBK. Foto:Terje Pedersen,NTB scanpix

Ødegaard kan miste sjansen til å bli Årets spiller på VG-børsen

TRONDHEIM (VG) Martin Ødegaard (15) starter på benken mot Rosenborg i dag. Det kan koste ham muligheten til å bli Årets spiller på VG-børsen.

Artikkelen er over fem år gammel

Før kampen ble Strømsgodset-trener David Nielsen spurt av TV 2, som sender oppgjøret, om hvorfor tenåringsfenomenet starter på benken:

- Det er mye bra headlines til denne kampen her. Rosenborg spiller om sølv, og vi har en spennende spiller på laget, som alle er opptatt av. Men jeg tror ikke Rosenborg er opptatt av om han spiller, sier David Nielsen til TV-kanalen før start.

- Hva er årsaken til at han ikke spiller?

- Jeg er fryktelig enkel å lese som trener. Nå skal jeg prøve å overraske litt, svarer Nielsen hemmelighetsfullt.

VG-børsen: Se hele listen her

Situasjonen om hvem som blir årets spiller på VG-børsen er rett og slett ganske så spesiell før den siste serierunden av årets Tippeliga.

Dersom man leser VGs spillerbørs, leder Jone Samuelsen med suveren margin på lagkompisen Steffen Hagen i Odd. Samuelsen har 6,04 i snitt, mens Hagen har 5,62.

Men dersom man velger å se på alle som har fått børspoeng i år, ser toppen litt annerledes ut. Der ligger Samuelsen nemlig bak Martin Ødegaard, som har 6,06 i snitt.

Se alle som har fått børspoeng her

Ødegaard har ennå ikke spilt minst 30 minutter i 60 prosent av årets kamper, noe som er kriteriet for å komme med på VGs spillerbørs.

Men - og her kommer det virkelige klimakset i årets børsmanus - dersom Ødegaard får minst en halvtime mot Rosenborg i kveld, har han kvalifisert seg.

Det kan sende ham inn på børslista og gjøre ham til Årets spiller helt i siste liten, dersom han får minst ett poeng mer enn Samuelsen på børsen.

- David Nielsen vet hvordan han skal holde på spenningen helt ut. Men om Ødegaard får 30 minutter, så tror jeg fort han har det overskuddet som skal til for å spille godt nok til å vinne, sier VGs fotballekspert Knut Espen Svegaarden om den mildt sagt spennende situasjonen.

VG LIVE: Rosenborg - Strømsgodset kan du følge her fra klokken 18.00. Molde - Odd kan du følge her.

Benket?

Spenningen rundt Årets spiller kommer dermed til å leve til absolutt siste minutt av Tippeligaen 2014 - Ødegaard kan få problemer med å være med i kampen om tittelen. Han starter nemlig på benken.

Det var liten tvil om at 15-åringen var en populær type da han gikk ut på Lerkendal for å sjekke gressmatta før kveldens kamp - et tredvetalls barn sto og ropte navnet hans mens unggutten var ute på gresset.

Da han kom ut til oppvarming i sine oransje sko, tok han med seg en ball, klappet til tilreisende Strømsgodset-supportere og drillet litt for seg selv.

Ødegaards benking sender Samuelsen et hestehode foran i kampen om Årets spiller-tittel. Men dersom Ødegaard får den spilletiden han trenger, må Samuelsen få minst ett poeng mer enn 15-åringen for å vinne duellen.

VG snakket med Samuelsen om Årets spiller-tittelen tidligere denne uken.

- Det vil være veldig stort både for Martin og meg. Det viktigste på søndag er selvsagt at Odd tar sølvet, men det betyr mye å bli Årets spiller også, uttalte han.

- Vi har uansett en verdig vinner i Samuelsen, hvis Ødegaard skulle få en kamp for lite til å konkurrere, eller han ikke skulle spille godt nok. Samuelsen har ledet nesten hele sesongen, sier Svegaarden.

PS! 35 av 55 som er blitt Årets Spiller i VG siden 1962, kommer fra klubber som IKKE vant ligaen det året. Det samme vil skje i år.Kommersielt samarbeid: Rabattkoder