FORTVILER: Häcken-spiller Emil Wahlströms gule kort mot Hammarby er ikke det eneste problemet Häcken har hatt i år. Nå tar fuglene over klubbens nye stadion. Foto:Maja Suslin,NTB scanpix

Nytt stadion har gitt Allsvenskan-lag bæsjproblemer

60-70 fugler invaderer Häckens nye hjemmebane

– Uhyggelig å trene blant bæsj og fjær

Svenske Häcken har sett seg lei på fuglebæsj og fjær på banen. Nå søker klubben fugleskremsel, skriver Expressen.

Jørund Wessel Carlsen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det var svenske Expressen som først omtalte saken.

– Vi har ingenting imot fugler, men det er ikke så hyggelig for A-laget å trene blant fjær og bæsj. Det er veldig mye bæsj, ellers hadde det ikke vært et problem, sier Fredrik Arnberg i BK Häcken til Expressen.

60-70 fugler

Det var stor stas for Göteborg-klubben da de den 5. juli åpnet nye Bravida Arena. Etter ett år med bygging var stadion, med en kapasitet på 6 500 tilskuere, klar til bruk til Häckens hjemmekamp mot Helsingborg.

Les også: Stjernesmell for Hovda

Nå viser det seg at midtsirkelen på kunstgresset i Bravida Arena er en utmerket plass for fugler, til svenskenes store fortvilelse.

– Når man kommer på morgenen er det 60–70 stykker på banen. Fuglene trives godt på stadion, og det er morsomt, men de etterlater seg spor, sier Arnberg til Expressen.

Fugleskremsel-jakt

Ifølge den svenske storavisen har klubbens representanter gått ut på sosiale medier og etterspurt et fugleskremsel.

– På Gamla Ullevi har de et system som sender ut ørnelyd, men vi regner med at det holder med et fugleskremsel, sier Arnberg til Expressen.

Hareide raser mot svenske dommere: - Jeg dømmer nesten bedre fra sidelinjen

Häcken ligger på 8. plass i Allsvenskan med 23 poeng på 17 kamper. I vår spilte ikke ukjente Diego Lugano for klubben. Uruguayaneren har 95 landskamper for Uruguay, og har blant annet vært innom Fenerbahçe, PSG og West Bromwich Albion.

PS! Tirsdag presenterte Häcken sin nye spiller: spissen Michiel Hemmen (28) fra Nederland. Så spørs det om den 193 centimeter høye spissen får den lite hyggelige jobben som fugleskremsel.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder