TRENER PÅ VALLE: John Arne Riise skal trene med Vålerenga de to neste ukene, før han drar til sin nye klubb i India. Foto:Fredrik Solstad,VG

Riise venter på at indisk klubb skal presentere ham

34-åringen: – Det er synd at det har tatt så lang tid

VALLE (VG) John Arne Riise (34) trener med Vålerenga frem til han drar til India.

  • Hege Dancke Stølan
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Tidligere i sommer kunngjorde John Arne Riise at han skal flytte til India, etter at oppholdet i kypriotiske Apoel var ferdig.

I den offisielle pressemeldingen, sendt ut via spillselskapet Betsson, ble det sagt at det kort tid etterpå skulle bli offentliggjort hvilken klubb han skal spille for.
Men nå, to måneder etterpå, er det fortsatt ikke kommet frem.

Venter på presentasjon

Riise ble i indiske medier koblet til klubben Kerala Blasters, men den siste tiden har det blitt skrevet at han har havnet i kontraktstrøbbel, og indiske medier skrev at han heller ønsket å spille for Delhi Dynamos.

– Jeg har alltid visst hvilken klubb jeg går til, men jeg må vente til ledelsen i klubben går ut med det. De har tydeligvis planlagt noe greier, så jeg må respektere det, sier John Arne Riise til VG.

Han skjønner at folk lurer på hvor det er han skal spille frem til desember.

– Jeg har ventet på det jeg også, men jeg har forstått hvorfor. Det er synd at det har tatt så lang tid, men jeg har jo forberedt meg på hvor jeg skal spille.

Men også han har fått med seg mye av det som har blitt skrevet i media den siste tiden.

– Det er merkelig at ting som har blitt snakket om på bakrommet, og på mail, har kommet ut i media. Så det er mye som er oppspinn. Men jeg har valgt å ikke si så mye om det, fordi det er mange som kommer med kommentarer her og der, og som ønsker å snakke dritt om folk, men jeg holder meg helt rolig.

Trener med Vålerenga

Riise drar til India om to uker, og frem til da skal han trene med Vålerenga.

– Det er deilig å komme tilbake å spille fotball, det er sikkert to måneder siden jeg spilte fotball sist. Jeg har løpt mye for meg selv, men det blir kjedelig i lengden, så nå var det på tide å få litt fotballfitness igjen. Jeg kjente på beina mine i dag at det er lenge siden, sier han til VG etter den første treningen på Valle.

PÅ TRENING: John Arne Riise sammen Stig-Ove Sandnes etter dagens trening på Valle. Foto:Fredrik Solstad,VG

Riise skal skrive under på to-års kontrakt i India, men siden sesongen der bare varer frem til desember åpner 34-åringen for å spille i Norge til våren, før oppkjøringen starter igjen i august neste år.

– Det er stor sannsynlighet for at det blir Norge etter det. Jeg kan bli lånt ut hvor jeg vil, men det hadde vært moro å spille hjemme i Norge de få månedene det gjelder. Så er det tilbake til en ny sesong i India, og etter det kan det bli fast i Norge. Jeg er åpen for det meste.

Mulig Ålesund-retur

Bjørn Helge Riise meldte i juli overgang til Aalesund, og det er derfor en mulighet for at også storebror Riise kan returnere til hjembyen.

– Når broren min spiller der, så er det det mest aktuelle per i dag. Men det er klart, det må komme et tilbud, og det er flere klubber som har muligheten til å gjøre det samme. Det hadde vært veldig gøy å spille med broren min, og komme tilbake tilbake der alt startet. Det hadde vært gøy å få til. Men i fotball kan alt skje.

Han utelukker heller ikke at Vålerenga muligens kan være aktuell.

– Jeg har bare lyst til å spille fotball, og hvis alt stemmer, og passer inn i måten jeg har lyst til å spille fotball på, så kan det være aktuelt. Det er en fantastisk klubb med en fantastisk historie, og de spiller i Oslo, som er et stort pluss. Også kjenner jeg mange av gutta fra før av. Så det er helt klart aktuelt. Men det er naturlig å tenke Aalesund.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder