Tapte for Viking i Bergen for første gang på 11 år

Nestjumbo Branns svakeste poengfangst siden 1981

Viking-perle forverret Brann-krisen

BERGEN (VG) (Brann - Viking 0-1) Alt peker i retning Brann-nedrykk etter sesongens syvende hjemmetap. Azar Karadas innrømmer at det begynner å haste.

 • Henrik Horjen

Artikkelen er over seks år gammel

- Vi kan konstatere at situasjonen er som den er, og vi gjør maksimalt for at vi skal få poeng i neste kamp. Det at det er fem poeng opp tror jeg ikke vi skal hente så mye kraft ut fra. Vi må finne andre tankemønster som får oss til å prestere godt og ta poeng, sier Brann-trener Rikard Norling etter Branns syvende hjemmetap denne sesongen.

For om Brann ikke begynner å innse alvoret, begynner det nå veldig snart å bli for sent for rødtrøyene. Poengfangsten på 12 er den laveste siden 1981, rødtrøyene står med fire poeng på de siste åtte kampene, og nok en gang var sjansesløseriet på eget gress ikke til å tro for de kun 8792 oppmøtte i Vestlandsderbyet i Bergen.

Symptomatisk for et lag i motgang scoret Viking mot spillets gang i første omgang etter 304 minutters måltørke. Björn Sverrirson fikk drømmetreff fra 30 meter der han med venstrefoten banket ballen stang inn bak en langstrakt reservekeeper Øystein Øvretveit.

- Det er en voldsom skuffelse. Vi fører kampen i store deler, men vi har ikke den nødvendige roen og dyktigheten. Det er skuffende, men vi er nødt til å stå oppreist. Det er mange kamper igjen, sier en tydelig skuffet Azar Karadas etter tapet i hjemmedebuten.

33-åringen ble hentet hjem til Bergen for å snu den vonde trenden. Mot Viking var Azar hjemmelagets beste, og kom til flere store muligheter - blant annet enn heading i tverrliggeren.

Surrealistisk sjansesløseri

Nordfjordingen ble i andre omgang flyttet opp som spiss, og trekket skapte umiddelbart masse trøkk i Viking-boksen, uten at rødtrøyene klarte å kopiere seieren mot siddisene fra tre uker tilbake.

En meget god Arild Østbø i Viking-buret sikret siddisenes første seier siden juni, og kun den andre seieren siden den 1. mai.

Etter at dommer Omar Rafiq blåste av kampen lå Brann-spillerne knust rundt på banen, vel vitende om at alle pilene peker i retning nedrykk i Bergen.

Der rivalene rundt på tabellen alle tok verdifulle poeng, begynner situasjonen å bli faretruende dyster for rødtrøyene. Gigantsjansene Brann nok en gang brente virket til tider urealistisk, og Erik Huseklepp, Kristoffer Barmen og Amin Askar kunne alle rive seg i håret over de forbrente sjansers mor. Totalt hadde hjemmelaget totalt 22 avslutninger og ni kvalifiserte målsjanser.

- Det var en viktig seier for oss med mye media og Kåres avgang, og det har i det hele tatt vært mye rot. Vi tenkte helt enkelt at vi begynner på nytt igjen denne uka. Vi har ikke tapt så mye, men vi har spilt så forbannet mange uavgjorte kamper. Det var derfor uhyre viktig for oss å vinne en kamp igjen, sier Viking-trener Kjell Jonevret til VG.

Og der det fra Viking-garderoben ble høylytt spilt Guns’n’Roses «Welcome to the jungle» hang Brann-spillerne tydelig med hodet, selv om det fra den nitriste kampen mot Stabæk sist var spillemessig fremgang.

Må ha 35 poeng

- Det er klart det er alvorlig. Vi ligger på nedrykk, og det er en del poeng opp. Statistisk sett viser det seg at man må ha mellom 30-35 poeng. Jeg har vært gjennom dette to år i Sogndal, og fokus har da vært at når man tar seirene er egentlig uviktig, men fortere man får poeng jo bedre. man liker ikke å ligge bak, og da må vi ha fokus på å få med oss mest mulig fra hver kamp, sier Azar Karadas til VG.

- Brann var bedre nå enn da de slo oss sist. Det vil være synd om Brann ikke skulle klare seg, men det begynner å haste nå. I hvert fall mannskapet til det, sier Viking-kaptein Indridi Sigurdsson.

- Den satt langt inne, og vi skaper mye sett mot hva vi har skapt i det siste. Vi har kun vunnet én kamp av de siste ti vi hadde spilt før denne, og det var helt nødvendig å begynne å vinne fotballkamper igjen. Spillemessig kunne det vippet begge veier, men vi fikk en god scoring mens de ikke tok vare på sine sjanser, så det var fortjent at vi vant, sier Sigurdsson til VG.

Les også

 1. Kasper (19) reddet Brann-poeng på overtid

  NADDERUD (Stabæk - Brann 1-1) Kasper Skaanes (19) reddet Brann fra tap på overtid, men det endrer ikke på det faktum at…
 2. Brutal dom over Tippeligaklubbene: Økonomiekspert: – Kan ikke lenger leke butikk

  Trenersparkinger, kronerullinger og Europa-fiaskoer. Det meste var bedre før for norsk fotball.
 3. Ingen har overlevd med 12 poeng etter 16 kamper i 16-lagsserien: Brann styrer mot nedrykk

  NADDERDUD (VG) (Stabæk-Brann 1-1) Kasper Skaanes og resten av Brann-spillerne jublet da de sikret ett poeng mot…
 4. Anonym Viking-spiller slo alarm om drikkekultur: I dag holder Viking spillermøte om påstanden

  Natt til mandag ble en Viking-spiller påført håndjern av politiet på byen etter å ha havnet i klammeri etter VM-finalen.

Mer om

 1. SK Brann
 2. Viking FK

Flere artikler

 1. Orlov sendte Brann til himmels

 2. Karadas: - En svart dag på jobb

 3. Brann pepet ut etter hjemmetap for Ranheim

 4. Jonevret savner en Viking-målscorer

 5. 18-åring stoppet Viking

 6. Torgeir Børven uten scoring siden i fjor

Fra andre aviser

 1. Derfor spiller Tom Nordlie «mind games» med Brann

  Aftenposten
 2. Brann tapte krigen og feilet i medaljekampen

  Aftenposten
 3. Viking kjempet seg til poeng i sjansefattig kamp

  Aftenposten
 4. Brennhet Thorstvedt senket Brann

  Aftenposten
 5. Karadas avsluttet Brann-karrieren med flaut tap

  Aftenposten
 6. Brann svikter som favoritter

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder