ENDELIG JUBEL: Det har vært mange tunge stunder for Kjell Jonevret i Viking den siste tiden. I går ga unggutten Kristoffer Haugen (20) håp om bedre tider med et superinnhopp. Foto:Carina Johansen,NTB Scanpix

Jonevret: - Ikke blitt som jeg ble lovet

… men Viking-treneren fikk litt å glede seg over lørdag

STAVANGER (VG) (Viking – Sogndal 4-2) Kjell Jonevret ble lokket til Stavanger for å gjøre seriemesteren fra 1991 til et topplag igjen. Han føler ikke klubben har levert som lovet.

Øyvind Jacobsen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Planen var at Jonevret og klubben sammen skulle utvikle seg til å utfordre om seriegull i 2015, i svenskens siste kontraktsår. Det tror treneren ikke lenger er realistisk.

– Jeg fikk beskjed om at økonomien skulle være på plass for ett år siden, eller faktisk halvannet år siden. Etter det jeg forstår kan det fortsatt ta et halvt til ett år før vi kan kjøpe noen gode spillere. Da tror jeg styret får revurdere de målene, sier han til VG.

Ingen nye spillere

Styreleder Geir Petter Solstad sier at den økonomiske utviklingen har gått etter planen siden 2012?

– Solstad har også sagt at vi skulle få plass et investeringsselskap og kjøpe spillere. Det sa han allerede for to år siden, så kanskje man ikke skal tro på alt man leser i avisene, sier Jonevret.

Mot Sogndal var det trolig under 5000 tilskuere på Viking stadion. Viking er langt bak gull, og også et stykke bak i kampen om medaljer. I overgangsvinduet i sommer var Jonevret den eneste treneren i Tippeligaen som ikke fikk inn en eneste ny spiller.

Ikke som forespeilet

– Det er ingen hemmelighet at både jeg og hele spillergruppen har ønsket inn nye spillere, men hva faen skal man gjøre? Vi kan ikke selge flere spillere. Vi har jo ikke mer enn 16 spillere nå.

– Har oppholdet i Viking blitt som du var forespeilet?

– Nei, nei. Det har jo ikke det. Jeg drømte om full stadion og medaljekamp igjen. Det skulle ta et år før økonomien var ordnet, men Viking skulle alltid være i posisjon til å bruke penger om vi trengte spillere. Sånn har det jo ikke blitt. Akkurat det er smertefullt nå, men det er fortsatt gøy å komme på jobb, sier Jonevret, som hadde det ekstra gøy den siste halvtimen mot Sogndal i går.

Anført av lokale Kristoffer Haugen (20) kom Viking tilbake fra 1-2 til pause, og vant 4-2. Venstreback Haugen er et av lyspunktene som gjør at Jonevret ikke ser helt mørkt på situasjonen foran neste år.

– Må være realister

– Vi fikk tilbud om å selge ham i sommer, men det er naturligvis uinteressant. Denne gruppen viste potensial i begynnelsen av året. Odd viser hva man kan få til om man skaper en gruppe som passer godt sammen. Så vi skal jo ikke slutte å drømme, men må samtidig være realister. Det hadde vært et bra tidspunkt å investere i vår. Da lå vi bra til og de andre lagene var svakere. Men jeg er ikke en type som gneldrer. Jeg jobber videre i det stille, så får det heller kanskje bli slik at en annen trener høster fruktene av arbeidet, sier Jonevret.

Han har ett år igjen av kontrakten. Jonas Olsson i Sogndal har noen få måneder. Olsson rettet frustrasjonen mot dommerne etter kampslutt i går.

– Avgjørelsene går altfor ofte mot oss. Før 3-2 får Viking ta et frispark mens ballen ruller. Det skrives aldri om det. Vi er en klubb som aldri sutrer, eller synes synd på oss selv, men nå er det for mye. I fjor hadde vi 16 kamper uten å få straffespark, vi har ikke fått straffespark i år heller. I fjor klaget vi, og fikk straffespark kampen etter. Det kan jo ikke være slik det skal være, sier Olsson.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder