UTE I KULDEN: John Arne Riise har fått minimalt med spilletid i Premier League denne sesongen. Her er han i aksjon for Fulham mot Leicester i Ligacupen i oktober- Foto: PA

Riise forlenger omstridt avtale med spillselskap

John Arne Riise (33) kan få vanskeligheter med å bli lagkamerat med lillebroren i Lillestrøm etter å ha forlenget avtalen med et utenlandsk spillselskap.

  • Jon Martin Henriksen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

- Jeg trives godt i Betsson og kan tenke meg å fortsette der etter fotballkarrieren også, sier Riise i en pressemelding etter å ha skrevet under på en treårskontrakt med selskapet.

I et intervju med TV 2 i november sa Riise at det kan bli aktuelt med en retur til Norge på nyåret. Tidligere har han også åpnet for spill i Vålerenga.

Etter det VG erfarer skal det være uaktuelt for LSK å signere en spiller som er tilknyttet et utenlandsk spillselskap. Åråsen-ledelsen har ikke besvart VGs henvendelser mandag ettermiddag.

- Det hadde vært gøy å avslutte karrieren i Lillestrøm sammen med «brodern» (Bjørn Helge Riise), men jeg har ikke tatt noen avgjørelse på hva jeg skal gjøre ennå. Jeg føler i hvert fall at jeg kan spille i fire-fem år til, sa Riise til TV-kanalen.

- Felles forståelse

I sommer kom han til enighet med Betsson om et samarbeid - selv om Norges Fotballforbund innstendig oppfordret ham til å takke nei. Tidligere valgte han å gi seg på det norske landslaget.

- Nå har han satt seg på sidelinjen av norsk fotball. Det er Norsk Tipping som legger grunnlaget for de tusenvis av spillflatene vi har og som er grunnlaget for den store aktiviteten, og grunnlaget for at vi kan skape et topprodukt, sa fotballpresident Yngve Hallén til VG.

Fotballforbundet reagerte da det i august kom frem at Kjetil Rekdal hadde levert tippetips til et spillselskap under pseudonymet «Hroar. Vålerenga-treneren ble da bedt om å avslutte samarbeidet.

Ifølge Svein Graff i NFF er det ikke juridisk regulert at en spiller ikke kan spille for en klubb i eliteserien med en privat avtale med et utenlandsk spillselskap, men han sier følgende om problemene som kan oppstå dersom Riise vil hjem til Norge:

- Dette er en hypotetisk problemstilling. John Arne Riise er i øyeblikket Fulham-spiller. Klubbene og forbundet har felles forståelse av avtalen med Norsk Tipping, og vi forholder oss til den. Norsk Tipping har vært og er en av norsk fotballs viktigste samarbeidspartnere, sier NFFs kommunikasjonsdirektør til VG.

- Hva vil NFF gjøre dersom en spiller med en avtale med et spillselskap signerer for en norsk klubb?

- Det er klubben som er arbeidsgiver og derfor må avklare spillernes engasjementer før signering. Vi oppfatter ikke dette som en reell problemstilling. Klubbene i likhet med forbundet forholder seg til fotballens avtale med Norsk Tipping, svarer Graff.

Ny manager

Riise har fått minimalt med spilletid i England og avtalen med Fulham utløper til sommeren. Søndag fikk Martin Jol sparken som manager etter en rekke med dystre resultater.

Rene Meulensteen har overtatt roret på Craven Cottage.

- Det blir en spennende uke. Vi har slitt bakover i de siste kampene, så nå er det bare å gi alt på trening som vanlig og så håpe at man får mer tillit. Jeg føler meg i god form og er klar om den nye treneren vil bruke meg, sier Riise.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool27261064174779
2Manchester City27183668293957
3Leicester City27155754272750
4Chelsea2713594537844
5Manchester United27118841291241
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder