Moyes hyller Rooney etter fire «målgivende»

United med historisk resultat i Tyskland

DAGENS HELT: Nani, Chris Smalling, Ryan Giggs og Patrice Evra (til høyre) hyller Wayne Rooney etter dagens andre United-scoring. Foto: Scanpix/Reuters.

Rooney i storform sikret United-avansement

(Bayer Leverkusen-Manchester United 0-5)Tyskerne hadde ikke tapt en hjemmekamp siden mars. Så kom Wayne Rooney til BayArena.

  • Marius Vik

Artikkelen er over seks år gammel

Bayer Leverkusen har hatt en strålende sesong i Bundesliga, og Sami Hyypiäs mannskap befinner seg for tiden på en andreplass - mye takket være sin fenomenale hjemmform:

6-1-0 står tyskerne med i årets seriespill, og de har ikke tapt på BayArena på åtte måneder.

Den statistikken sto seg helt til Manchester United med en Wayne Rooney i storform kom på besøk.

VG fulgte kampen live

HØYT OPPE: Ryan Giggs og Jonny Evans svevde høyt ettersom målene rant inn i Tyskland. Foto: Scanpix/Reuters.

United har en dårlig statistikk borte mot tyske lag i Champions League, med bare tre seirer på ti forsøk. Kanskje var det det som lå i bakhodet, for innledningen til David Moyes' mannskap var ikke mye å rope hurra for.

Assistkongen Rooney

Så våknet Rooney, som virkelig fikk boltre seg på topp i Robin van Persies fravær.

Den engelske landslagsspissen var nede og hentet baller, en konstant trussel på topp, og involvert i så godt som alt United skapte. Ikke minst de fire første målene:

0-1: Et nydelig angrep fra United. Kagawa brøt et Leverkusen-angrep litt inn på egen banehalvdel, Rooney ble spilt fri på venstresiden. 28-åringen tittet opp, så Antonio Valencia komme stormende på bakerste, og fant ecuadorianeren med en utsøkt pasning like over hodene på Leverkusen-stopperne.

- Vi drepte dem med overgangene våre, det første målet var et eksempel på det, sier en fornøyd Ryan Giggs.

0-2: Et knallhardt Rooney-frispark fra nærmere 25 meter hadde retning mot Chris Smalling før en stresset Emir Spahic hoppet opp og stusset ballen i eget mål.

0-3: Den endelige spikeren ble satt inn etter en drøy time, da Ryan Giggs slo en corner, ballen ble stusset til Wayne Rooney, som fra kort hold bare hadde å sette ballen i mål. I stedet traff han Leverkusen-keeper Bernd Leno, men det gjorde lite i og med at Jonny Evans enkelt kunne dytte inn returen.

0-4: Det peneste av alle Rooney-oppspillene. Fra skrått hold kunne han selv ha forsøkt å få en nettkjenning, i stedet lobbet han ballen elegant over til en umarkert Chris Smalling på bakerste stolpe, som fra en meters hold ikke kunne bomme.

Dette var forøvrig første gang i historien at et engelsk lag har scoret fire mål eller mer borte mot et tysk lag i Champions League.

- Wayne Rooney har funnet seg selv igjen. Han er den gamle, aggressive mannen - en topp, topp spiller.

- Jeg er heldig som har en spiller som Wayne Rooney. Det er det som gjør denne jobben så enkel, smilte United-manager David Moyes til Viasat.

FIKS: Bernd Leno spiser gress mens Nani lekent får dyttet inn dagens femte United-scoring. Foto: Scanpix/AP.

Fornøyd Ferguson

Forsvareren løp sporenstreks bort og takket dagens desidert beste United-spiller, og på tribunen satt gamlemanager Sir Alex Ferguson og smilte bredt:

Ikke så rart - det var han som brakte Rooney til United for rundt en kvart milliard som 18-åring, og siden har United fått betalt i bøtter og spann. I dag ble utbyttet en åttendelsplass i Champions League:

Resultatet betyr nemlig at United er videre i Champions League med sine elleve poeng på fem kamper. Leverkusen står med syv, men kan fortsatt gå videre - men da må de slå Real Sociedad i sin siste kamp, samtidig som Shakhtar Donetsk ikke må vinne mot United i sin siste kamp. Ukrainerne vant nemlig enkelt 4-0 hjemme mot Real Sociedad i dag, og står med syv poeng foran den siste kampen i desember.

PS! United klarte seg bra også uten Rooney på banen. Engelskmannen ble byttet ut til øredøvende applaus ti minutter før slutt, men Nani klarte selv uten hans hjelp å skru inn 5-0 på elegant vis med to minutter igjen på klokken.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder