TØFF BRANSJE: Ståle Solbakken (t.v.) tror ikke Ole Gunnar Solskjær er spesielt bekymret for fotballfremtiden, selv om han får sparken i Cardiff i løpet av kort tid. Her er duoen sammen i København i februar 2011, Solskjær var da Molde-trener og på besøk hos Solbakken som forberedte seg til Champions League-kamp mot Chelsea. Foto:Bjørn S. Delebekk,VG

Solbakken: - Han forhandler vel om et godt plaster på såret

Trenerkollegaen tror Solskjær kommer sterkt tilbake - dersom han blir sparket

FC København-trener Ståle Solbakken tror ikke Ole Gunnar Solskjær er spesielt bekymret, selv om det skulle stemme at han sitter i London og forhandler om en sluttpakke onsdag.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Ståle Solbakken har selv fått sparken to ganger, i Köln og i Wolverhampton. Han mener det er en del av fotballens verden, og at noen klubber har en sterkere kultur for å sparke trenere enn andre.

– Dersom det stemmer at han nå er i møter med klubbledelsen i Cardiff i London, så er det vel sånn at han forhandler om et godt plaster på såret, sier Solbakken til VG.

Selv har han vært på jobb i formiddag, og har derfor ikke fått med seg utviklingen om Solskjærs rolle som manager i Cardiff.

Solbakken: – Det er litt ubehagelig

Ifølge den britiske avisen The Sun er Solskjærs dager som Cardiff-manager over om kort tid. Lokalavisen Wales Online hevder det er klubbeier Vincent Tan som er i møte med Solskjær til London.

Solbakken sier at det gjør noe med yrkesstoltheten å være i en slik situasjon.

– Det er litt ubehagelig, sier han.

41-åringen fra Kristiansund tok over Cardiff i Premier League i januar, men klarte ikke å redde klubben fra nedrykk. På 18 kamper ble det tatt kun tolv poeng. Cardiff er nå på 17. plass i Championship etter syv serierunder.

Solskjær var ikke på treningsfeltet i dag

– Nedrykket henger over klubben. De rykket ned og skal nå bygge opp. De beste spillerne ble solgt, nye ble kjøpt. Det er helt hull i hodet å tro at alt skal være i orden med en gang. Men dette er fotballens mekanismer, det var ikke synd på meg og det er ikke synd på Ole Gunnar, sier Solbakken og legger til:

– Men jeg mener det er flere dårlige ledere enn trenere i fotballen.

Solskjær skal ikke ha vært på treningsfeltet i dag da laget trente, får VG opplyst.

Henning Berg har nå suksess som trener i Legia Warszawa i Polen. Han spilte sammen med Solskjær i Manchester United. Han vil ikke uttale seg om Solskjær og Cardiff. Men han mener norske trenere markerer seg positivt i utlandet.

– Åge Hareide gjør det bra om dagen, Malmö er med i Champions League. Ronny (Deila) og jeg er med i Europa League. Vi har Ole Gunnar i Cardiff. Det er ikke hvert år det er såpass med norske trenere ute i Europa. Det er fremgang sammenlignet med for ti år siden, sier Berg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder