STOR SESONG: Makhtar Thiouné hadde en fantastisk sesong med Molde i 2009. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Mener Thiouné er den ideelle Berget-erstatteren

Vikings Makhtar Thiouné (29). Det er den ideelle erstatteren for Jo Inge Berget (23) i Molde, hvis vi skal tro veteranen Magne Hoseth (33).

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- I den posisjonen Jo Inge har hatt i Molde, er Thiouné den klart beste i norsk fotball, sier Hoseth til VG.

Han har sett spillere komme og gå gjennom sine 13 sesonger i Molde. Og veldig bekymret er han ikke for klubben, selv om Berget - og Mats Møller Dæhli (18) er solgt til Cardiff.

- Jeg tror og regner med at Molde har en plan med erstattere, sier Hoseth. Han hevder at Thiouné, spesielt i 2009, var den beste spilleren i norsk fotball.

- Da hadde han stor respekt for de eldre og mest erfarne spillerne i klubben, han var godt trent, og hodet hans var på rett plass. Da er Makthar Thiouné fantastisk, sier Hoseth.

TRYGG: Magne Hoseth vet at Molde henter erstattere. Foto: Bjørn S. Delebekk

Han mener at Berget er den som - eventuelt - blir vanskeligst å erstatte i Molde.

- Mats Møller Dæhli spilte ikke nok til at han hadde nok innflytelse på oss andre, og heller ikke på hvordan vi spiller. Laget ble ikke bygd rundt han, poengterer Hoseth.

Men Jo Inge Berget hadde en slik posisjon, på den måten at spillet ofte ble lagt opp etter han, er Molde-strategens konklusjon.

- Jo Inge var god for oss. Men vi skal klare å ersatte han også, sier Hoseth.

- Har du tro på at Molde kan hente tilbake Makthar Thiouné?

- Det har jeg ingen formening om. Det får være opp til ledelsen i Molde, sier Magne Hoseth - som er på La Manga med Molde for tiden.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder