Rekdal: – Det er gode spisser som har trivdes godt i Vålerenga før

EKS-VIF: Både Moa og Torgeir Børven har en fortid som Vålerenga-spillere. Her er duoen avbildet i henholdsvis 2010 og 2013. Foto:,Scanpix

Moa og Børven på VIF-ønskeliste

Vålerenga jobber fortsatt med én konkret spiss de håper å signere før seriestart. Dersom han skulle glippe, kan en låneavtale med en av klubbens tidligere angripere bli løsningen.

 • Wegard Bakkehaug

Artikkelen er over fem år gammel

– Vi er nødt til å ha inn en spiss før seriestart. Det sier seg selv, sier trener Kjetil Rekdal til VG.

Han har tidligere snakket om «det meget spennende førstevalget» Oslo-klubben har jobbet med i ukesvis, og som de ønsker skal bli Vidar Örn Kjartanssons erstatter. Etter det VG får opplyst håper Vålerenga, som for tiden befinner seg på Marbella, på en konklusjon rundt spissen i løpet av en ukes tid.

Med under en måned igjen til overgangsvinduet stenger 5. april, er plan B en korttidskontrakt eller låneavtale.

– Vi kan ikke stå med tomme hender om det ikke går i orden med den vi ønsker oss og som vi har jobbet hardest med hele veien. Vi jobber med saken og håper vi skal få det til. En spiss skal vi få tak i, jeg er ikke bekymret for det, men vi er nødt til å tenke i et langsiktig perspektiv først, sier Rekdal.

Moa på vei tilbake fra skade

På listen over mer kortsiktige løsninger står flere skandinaver med lite spilletid rundt omkring i Europa. To av dem er godt kjent i Vålerenga fra før; Moa og Torgeir Børven. Etter det VG får opplyst har VIF-leiren vært i kontakt med begge spillernes agenter for å sjekke status.

SER ETTER EN SPISS: Kjetil Rekdal. Foto:Terje Pedersen,NTB scanpix

Moa har slitt med skader og har ikke vært på banen i Bundesliga siden april 2014. Spissen, som ble solgt fra Vålerenga høsten 2010, er tilbake i trening nå og har spilt tre b-kamper på den drøy uke.

Tre år etter at Moa flyttet til Tyskland, byttet Børven ut VIF med Twente hvor han signerte en kontrakt på fire og et halvt år. 23-åringen blir mest brukt som innbytter i Nederland og står med tre kamper fra start og 14 innhopp denne sesongen. Samtidig som Børven kunne tenke seg mer spilletid, er han ofte involvert for et Twente-lag som skal spille semifinale i cupen i april. Spissen ønsker ikke å kommentere

– Det er ikke noe stort poeng å kommentere navn, men dette er gode spisser som har trivdes godt i Vålerenga før. Det er en bra sjanse for at de kommer tilbake en eller gang, men når er umulig å si, er Rekdals kommentar til at spissduoen skal stå på ønskelisten hans.

Trøim bidrar - igjen

Vålerenga-treneren forstår at supporterne begynner å bli utålmodige to måneder etter at Kjartansson flyttet til Kina, men sier ledelsen «må gjøre det de mener er riktig og best for klubben». Rekdal har per nå Morten Berre, Daniel Fredheim Holm og nykommer Daniel Braaten som alternativer på topp.

– Vi har fortsatt et par uker på oss. Det ideelle hadde vært å ha en spiss klar dagen etter vi solgte Vidar, men det er ikke sånn det fungerer. Vi ønsker å bygge opp VIF til å bli en toppklubb. Da kan vi ikke ha for mange kortsiktige løsninger. Får vi inn en spiss nå som gjør oss farlige i front, blir dette bra, sier Rekdal.

Da agenter og de islandske klubbene hadde fått sitt, satt Vålerenga igjen med rundt 20 millioner etter salget av Kjartansson. Investor Tor Olav Trøim betalte regningen da islendingen ble hentet for 1,3 millioner og hadde krav på 70 prosent av overskuddet, men ga beskjed om at pengene ikke skulle tas ut av klubben. Han skal være villig til å bidra også økonomisk i den pågående spissjakten.

– Det er riktig at det finnes midler til å hente en spiss. Tor Olav har vært en utrolig viktig støttespiller for Vålerenga som har gitt oss formidable muligheter i mange år. I år har vi fortsatt for høye utgifter i forhold til inntekter, men neste år er vi nesten garantert å gå i balanse, mener VIF-sjefen.

Les også

 1. TV 2 enige med C More om oppkjøp

  TV 2 ønsker å kjøpe C More og alle rettighetene innen sport – inkludert Tippeligaen. Nå er partene kommet til enighet.
 2. Tidligere Solskjær-speider ansatt hos Rekdal og Vålerenga

  LA MANGA (VG) Vålerenga har ansatt tidligere Molde- og Cardiff-speider John Vik (46) på en treårskontrakt.
 3. Nasjonal 16-årsserie blir trolig vedtatt etter Fotballtinget

  En landsomfattende liga for 16-årslag og en «ny» 2. divisjon kan bli resultatene av diskusjonene på kommende helgs…
 4. TV Norge-sjef vil stoppe TV 2-oppkjøpet

  TV Norge-sjef Harald Strømme har allerede vært i møte med Konkurransetilsynet i håp om å stoppe TV 2-kjøpet av…
 5. Norge vil endre overgangsvinduet i fotball

  ULLEVAAL (VG) I dag har norsk fotball et overgangsvindu på tre måneder om vinteren og én måned under sommeren.

Mer om

 1. Vålerenga Fotball

Flere artikler

 1. Her er spissen Vålerenga sikler etter

 2. Islandsk spiss blir VIF-spiller

 3. Her signerer VIFs firemillionersspiss

 4. Kjartansson sjokkerte Rekdal: – Du måtte se det for å tro det

 5. Kopierte Kjartansson - testes av VIF

Fra andre aviser

 1. Rekdal har funnet drømmespissen

  Aftenposten
 2. Rekdal tester engelsk spiss

  Aftenposten
 3. Vålerenga selger Kjartansson for 20 millioner

  Aftenposten
 4. Vålerenga vurderer å flytte fra Ullevaal

  Aftenposten
 5. Rekdal tester engelsk spiss

  Bergens Tidende
 6. Vålerenga selger Kjartansson for 20 millioner

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no