Hyllet magisk Arsenal-kvarter: – Ingen kunne stoppet oss

Louis van Gaal etter nederlaget: – Arsenal er et fantastisk lag

(Arsenal - Manchester United 3-0) – Vi burde spille slik hver uke, sier Theo Walcott (26) om det magiske Arsenal-kvarteret som senket Manchester United.

 • Wegard Bakkehaug

Artikkelen er over fire år gammel

Gjestene ville ledet Premier League etter søndagens kamper med tre poeng i London, men var aldri i nærheten av å klare nettopp det.

Allerede etter syv minutter sto det 2-0 til Arsenal, og da Alexis Sanchez økte til 3-0 før første omgang var halvspilt ble oppgaven umulig for Manchester United.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

– Ingen kunne stoppet oss slik vi spilte de første 25 minuttene. Det er noe av den beste fotballen jeg har vært med på å spille. Alt fungerte. Og vi leverte noen herlige avslutninger, sier Theo Walcott i et intervju vist på TV 2s Premier League-kanal.

– Alle ser ut til å slå alle i Premier League, men vi ser sterke ut. Dette er en melding om at vi er et lag å legge merke til. Vi burde spille slik hver uke. Vi har jobbet hardt for dette, og denne seieren var for manageren, fortsetter landslagsspilleren.

Sjokkert van Gaal

Walcott forteller at Arsenal-spillerne har snakket sammen etter det pinlige nederlaget mot Olympiakos i Champions League.

– Vi bestemte oss for gå ut tøft, presse høyt og vinne ballen. Når vi klarer det, kan vi score mål. Det vet vi, sier manager Arsene Wenger.

Kollega Louis van Gaal sier han er mest bekymret over at han nå mister en rekke spillere på landslagsoppdrag, men ble også betenkt over det som skjedde på Emirates før pause.

BETENKT: Louis van Gaal. Foto: Ikimages , Afp

– Med en slik start er det umulig å vinne. Vi tapte dueller, andreballer og kom aldri tett opp i midtbanespillerne deres. Arsenal er et fantastisk lag. Det sa jeg også på forhånd. Når man gir dem rom blir det vanskelig. Jeg har aldri sett laget mitt slik før, sier van Gaal.

På spørsmål om han selv kunne gjort noe annerledes, svarer nederlenderen «nei» og begrunner det med at det ikke bare var én spiller som sviktet, men over halve laget.

– Man forventer ikke noe slikt. Vi ledet Premier League og hadde fire strake seirer. Dette er vanskelig å forstå, sier United-sjefen.

Imponerte eksperter

Kun én gang tidligere i Premier League-historien har United ligger under med to mål allerede etter syv minutter. Det skjedde mot Sheffield Wednesday helt tilbake i 1992, melder Opta.

– Dette var en triumf som smakte. Dette var akkurat det Arsene Wenger trengte. Arsenal «drepte» Manchester United de første 20 minuttene av kampen, sier TV 2-kommentator Øyvind Alsaker.

– Vi sliter litt med å ta Arsenal på alvor som en tittelutfordrer, men det kan skje denne sesongen her, sier TV 2-ekspert Erik Thorstvedt.

– Arsenal fikk en fantastisk start. Og de fullførte profesjonelt. Et viktig steg for dem. De har mulighet til å vinne ligaen, sier Stabæk-trener Bob Bradley i TV 2s Premier League-sending.

Sanchez-kanon

Arsenal hadde ballen klart mest innledningsvis og tok ledelsen etter seks minutter da Alexis Sanchez brukte hælen med å flikke kula forbi David de Gea etter å ha blitt servert av Mesut Özil.

Ett minutt senere var det tyskeren som var sist på ballen da Arsenal la på til 2-0. Özil spilte vegg med Theo Walcott etter at Sanchez på ny hadde brukt hælen et trekk i oppspillsfaen og bredsidet ballen sikkert i hjørnet fra 13 meter.

20 minutter viste matchuret på Emirates Stadium da Arsenal økte til smått utrolige 3-0. Sanchez dro seg inn i banen og banket ballen i krysset fra rundt 17 meter. En perle!

– Det har skjedd rarere ting i Premier League denne sesongen enn at Manchester United snur dette, sa Erik Thorstvedt i pausen.

Men selv om Louis van Gaal tok grep og lot Matteo Darmian og Memphis Depay bli igjen i garderoben etter pause, var aldri United i nærheten av å true Arsenals komfortable ledelse.

På overtid var hjemmelaget nær ved å fullføre ydmykelsen totalt da Alex Oxlade-Chamberlains frekke lobb over de Gea traff tverrliggeren.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool35303276274993
2Manchester City35233991345772
3Chelsea361961164491563
4Leicester City351781065362959
5Manchester United351611861352659
 • Champions League
 • Europaliga
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Les også

 1. Cans gavepakke kostet Liverpool seieren

  (Everton - Liverpool 1-1) Romelu Lukaku (22) kan takke Emre Can (21) for at han sikret Everton ett poeng på Goodison…
 2. Mourinho holdt desperat forsvarstale for å unngå sparken

  (Chelsea - Southampton 1-3) Etter nok et ydmykende tap holdt Jose Mourinho (52) en desperat forsvarstale der han ba om…
 3. Fotballekspert: – Mourinho er ikke rett mann for Chelsea

  Josimar-skribent Lars Sivertsen mener at José Mourinho (52) ikke er rett mann for Chelsea på nåværende tidspunkt og…
 4. Rekdal: – Liverpool er ikke et topplag

  En presset Brendan Rogers har i det minste statistikken på sin side før derby-møtet med Everton.
 5. Cech (33) frykter Uniteds 14 år yngre angrepsvåpen

  Petr Cech (33) overlater ingenting til tilfeldighetene når Manchester Uniteds Anthony Martial (19) kommer til London.

Mer om

 1. Premier League

Flere artikler

 1. Perlescoringer og Özil-hat trick

 2. Uniteds spissfunn (18) med to mål på tre minutter: – Bare stort

 3. Manchester-journalist: Mener «van Fall» er beviset på at Mourinho får kamp om jobben

 4. Ydmyket Arsenal i ligacupen

 5. Valset over Chelsea på eget gress: Hyller Arsenals tiki-taka-mål: - Et av de vakreste angrepene jeg har sett på Emirates

Fra andre aviser

 1. Sánchez rev Uniteds forsvar i fillebiter: - Fantastisk å se på

  Aftenposten
 2. Wenger etter å ha holdt lekestue med Viking: - Resultatet betyr lite

  Aftenposten
 3. Wenger irritert på Manchester United-ryktene: - Det er respektløst

  Aftenposten
 4. Wenger irritert på Manchester United-ryktene: - Det er respektløst

  Bergens Tidende
 5. Wenger irritert på Manchester United-ryktene: - Det er respektløst

  Fædrelandsvennen
 6. Wenger etter å ha holdt lekestue med Viking: - Resultatet betyr lite

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder