PESSIMIST: Ståle Solbakken, her etter seieren over Galatasaray for tre uker siden, har liten tro på flere FCK-oppturer i Champions League. Foto: Jostein Magnussen/VG.

Solbakken: - Tror IKKE på avansement

Med to gjenstående kamper er FC København á poeng med gruppetoer Galatasaray. Likevel er FCK-trener Ståle Solbakken (45) ikke optimist.

 • Øyvind Herrebrøden
 • Marius Vik

Artikkelen er over seks år gammel

Landslagsspilleren Daniel Braaten (31) hælsparket inn tre FC København-poeng i Champions League-gruppespillet med vinnermålet mot Galatasaray for tre uker siden.

1-0-seieren betyr at Ståle Solbakkens mannskap står med fire poeng på fire kamper - det samme som gruppetoeren fra Tyrkia. Men to kamper gjenstår, og det er ikke akkurat mot fotballdverger: Borte mot Juventus onsdag kveld og hjemme mot Real Madrid om to uker.

Senker forventningene

Spanjolene er i praksis videre som gruppevinner og kan fort stille et svekket lag i desemberkulden i Parken. Uansett råder ikke optimismen hos FC Københavns norske sjef:

- Jeg tror ikke på avansement, innrømmer Ståle Solbakken overfor VG.

FRAVÆRENDE: Daniel Braaten, her i duell med Galatasarays Umut Bulut, er ute med skade for FC København. Foto: Jostein Magnussen/VG.

Til tross for at danskene fikk seg en skikkelig leksjon på Bernabeu for åtte uker siden (0-4), mener nemlig FCK-treneren at den tøffeste kampen er den som spilles i morgen - borte mot Juventus, som bare står med tre poeng på sine fire første Champions League-kamper i år. Forrige rundes matchvinner Daniel Braaten er dessuten ute med en strekkskade, og det meldes om sykdom og småskader ellers i mannskapet.

- Dette er den verste kampen, borte mot et desperat Juventus, sier Solbakken og beskriver den italienske mesteren som «veldig, veldig uheldige» i gruppespillet så langt.

- De var overlegne både Galatasaray og Real Madrid hjemme og fikk 2-2 i begge matchene, mener nordmannen på telefon fra Torino, der han ledet laget på trening på Juventus Stadium tirsdag kveld.

Mer optimistisk mot Real

Der har Juventus tapt tre kamper i serie, cup og europacup siden det åpnet ved seriestart sensommeren 2011 - mot Inter, Sampdoria og Bayern München. Det spørs om FC København blir det fjerde.

- Jeg har ikke store forventninger, og det blir nok et voldsomt kjør fra start. Selv om vi gjerne vil spille på Juventus' banehalvdel så blir vi nok spilt lave, tror Solbakken, som har mer tro på et godt FCK-resultat mot Real Madrid 10. desember.

Han har fortsatt aldri tapt i Champions League-gruppespillet på hjemmebane.

Men FC København åpnet Champions League-sesongen med et overraskende 1-1-resultat mot nettopp Juventus, først og fremst takket være keeperspillet til svensken Johan Wiland - men også på grunn av høyt og aggressivt press, pluss at danskene våget både å spille og beholde ballen.

Håper på Europa League

Uansett har de danske Løvene en mulighet på Europa League - om de blir nummer tre i den knallharde puljen der de tre motstanderne spilte Champions League-kvartfinale forrige sesong.

- Europa League vil være en megaseier, fastslår Solbakken overfor VG.

Håpet er på at seiersvante Real Madrid får seg et kulde- og motiveringsproblem når de kommer til kongens by i begynnelsen av desember. Kanskje med noen av stjernene på benk eller hjemme. Men som Solbakken påpeker:

- Om de tar ut Bale og spiller med Isco eller Illarramendi i stedet, er det vel ikke store forandringen, smiler Ståle Solbakken.

Og aller først er det Juventus.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Les også

 1. Skadeskutt Dortmund må vinne

  Tap eller uavgjort betyr Champions League-exit for fjorårets finalist.
 2. Ronaldo ute mot Galatasaray

  Real Madrid-stjernen Cristiano Ronaldo spiller ikke onsdagens mesterligakamp mot tyrkiske Galatasaray.
 3. Hazard skulket trening - vraket fra Chelsea-laget

  Eden Hazard (22) satt på tribunen da Chelsea nedsablet Schalke i Champions League.
 4. Atlético Madrid cruiset til cupspillet

  Atlético Madrid gjorde kort prosess med Austria Wien, vant 4-0 og er vinner av sin mesterligagruppe.
 5. Åtte politfolk skadet før Ajax slo Celtic

  (Ajax-Celtic 1-0) Ajax klatret opp på 2. plass i sin gruppe etter seieren mot Celtic.

Mer om

 1. Champions League

Flere artikler

 1. Solbakken: - En seier for de små nasjonene

 2. Solbakken med vinveddemål før Galatasaray-møtet

 3. Braaten mister trolig Real Madrid-møte

 4. VGs oddstips: Uavgjort mellom to formlag

 5. Elendig oppladning til Madrid-kampen for Solbakken

Fra andre aviser

 1. Solbakken: - Presset er på Juve

  Aftenposten
 2. Solbakken: - Vår vanskeligste kamp

  Aftenposten
 3. Solbakken vil skremme Real Madrid

  Aftenposten
 4. Solbakkens tøffeste fotballkamp

  Aftenposten
 5. Solbakken vil skremme Real Madrid

  Bergens Tidende
 6. Solbakken: - Vår vanskeligste kamp

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder