Brentford la inn seks (!) bud på 21-åringen

Ingebrigtsen tror han selges til en storklubb

Kan få sin landslagsdebut i kveld

NESTE TRØNDER UT? Per Ciljan Skjelbred og Markus Henriksen gikk begge gradene i Rosenborg før de gikk til større ligaer. Rosenborgs neste store salg blir trolig landslagsdebutanten Ole Selnæs. I august forsøkte Brentford å kjøpe midtbanespilleren. Foto: Bjørn S. Delebekk , VG

RBK avslo bud på 30 millioner for Selnæs

ULLEVAAL STADION (VG) Få av landslagsspillerne jages
heftigere enn Ole Selnæs (21). I august avslo Rosenborg et bud på 30 millioner kroner for midtbanejuvelen.

  • Morten Stokstad

Artikkelen er over fire år gammel

Etter det VG erfarer var den engelske Championship-klubben Brentford svært hissig på å sikre seg Selnæs. London-klubben, som har økonomiske muskler med eier Matthew Benham i ryggen, skal ha lagt inn hele seks bud på trønderen som kan få sin A-landslagsdebut mot Kroatia i kveld.

Det siste forsøket som ble avslått var på rundt 30 millioner kroner, får VG opplyst.

Les også: Mystisk gambler står bak Brentford-suksessen

– Det var betydelig interesse

Rosenborgs sportslige leder Stig Inge Bjørnebye vil ikke gå i detaljer på hvilken klubb som var mest ivrig på å sikre seg Selnæs, men bekrefter at det var snakk om store summer.

– Det var betydelig interesse. Spesielt var det én klubb som var på hugget. Og det var på et nivå som gjør at du må ta en skikkelig runde på det, sier Bjørnebye til VG.

– Var det vanskelig å si nei?

– Nei, det var ikke det – nettopp fordi Ole er så spesiell. Vi har problemer med å planlegge tre år frem i tid med Ole, men vi håper han kan bli en bauta i Rosenborg. Samtidig har vi en felles forståelse for at markedet avgjør når timingen er riktig.

Foran en høst som inneholder både gruppespill i Europa League, et trolig seriegull og en mulig cupfinale valgte Rosenborg å takke nei til tilbudet som ville fått alle andre norske klubber til å logre med halen.

– Min personlige mening er at Ole Selnæs kanskje er Tippeligaens beste spiller. Vi har så stor tro på ham. Jeg blir litt varm, jeg blir nesten rørt når jeg snakker om Ole Selnæs, beskriver Bjørnebye.

LES OGSÅ: Rosenborg kunne tjent minst 50 mill. på spillersalg i sommer

Tror han blir solgt neste sommer

– Ole er kanskje den Rosenborg-spilleren med det aller største potensialet, sier Kåre Ingebrigtsen.

– Han har ikke sagt akkurat det til meg, men jeg vet at han har troen på meg. Såpass har jeg fått med meg, sier Ole Selnæs og ler.

Artikkelen fortsetter under bildet

LIVET SMILER: Ole Selnæs kan komme til å få sin A-landslagsdebut mot Kroatia. Med seier går Norge forbi Luka Modric og resten av stjernegalleriet i kampen om å gå direkte til Frankrike-EM. Foto: Bjorn S. Delebekk , VG

Rosenborg-treneren tror at 21-åringen kommer til å gå mot en stor internasjonal karriere.

– Han er bedre enn alle her hjemme offensivt, og nå har han også fått frem defensive kvaliteter. Om et år kan han spille på et av de beste lagene i de beste ligaene. Men jeg håper at vi kan beholde ham frem til neste sommer, sier Ingebrigtsen.

Selv vil ikke Selnæs bekrefte at Brentford var på banen.

– Det var litt forskjellig interesse, men jeg trives godt i Rosenborg og gleder meg til høsten vi har foran oss, sier midtbaneankeret.

Hodeskaden er leget

Naturlig nok har han ambisjoner om å reise ut etter hvert, men først handler det om EM-kvalifiseringskampen mot Kroatia. Hodesmellen i kampen mot Steaua Bucuresti er leget og pasningsmaestroen melder seg klar til tjeneste.

Les også: Landslagsaktuelle Selnæs ut på båre

– Jeg slet med hodepine og måtte holde meg unna alt av skjermer og trening et par dager. Det var ikke artige dager. Men nå er jeg helt bra, sier Selnæs.

– Vet du om du var påtenkt en startplass mot Bulgaria?

– Det vet jeg ikke. Det er umulig for meg å svare på.

– Hva tenker du rundt at Stefan Johansen har den rollen på landslaget som du liker aller best?

– Det er veldig mange gode midtbanespillere her. Han er så klart en av dem. Jeg tror ikke det er noe problem at vi spiller sammen, men du får spørre treneren hva han tenker rundt det, svarer Selnæs, sønn av Rosenborgs tidligere reservekeeper Ivar Selnæs.

Tror Selnæs spiller mot Kroatia

– Han var tregest, så han ble satt i mål. Jeg var ikke tregest. Selv om det kanskje ser sånn ut i dag, gliser han.

Fått med deg denne? Kroatia-sjefen med garanti mot norsk seier

Per-Mathias Høgmo legger ikke skjul på at Ole Selnæs er en spiller han har store forventninger til.

– Det gleder meg å se at vi utvikler spillere med ulik kompetanse. Oles offensive dyktighet, varierte pasningsspill og det at han også har utviklet forsvarsspillet, gjør ham interessant, sier Per-Mathias Høgmo.

– Jeg går ut fra at Ole kommer til å spille. Ellers hadde han vel vært med U21-landslaget. Sky is the limit, sier Stig Inge Bjørnebye.

Les også: RBK-treneren har fått nok av Selnæs-kortene

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder