PÅ TRIBUNEN: David de Gea tok plass på tribunen på Old Trafford i ligaåpningen mot Tottenham. Foto:Oli Scarff,Afp

Hevder de Gea nekter å spille for Manchester United

•  Louis van Gaal: - Han er ikke klar på grunn av rykteflom

Han har ett år igjen av kontrakten. Men David de Gea (24) orker ikke mer Manchester United – inntil videre.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Det hevder den britiske avisen Daily Telegraph.

Keeperen sto over ligaåpningen mot Tottenham. Og han spiller heller ikke mot Aston Villa på Villa Park i kveld. Årsaken er ifølge manager Louis van Gaal «ryktene som omgir ham».

Den spanske stjernekeeperen har hjemlengsel. Han er utpekt til å erstatte legenden Iker Casillas i Real Madrid. Men foreløpig er det ikke kommet til enighet mellom gigantene Manchester United og Real Madrid.

Siste dag i denne måneden stenger det internasjonale overgangsmarkedet. Det kan bli lange dager for David de Gea som utvilsomt gambler – ikke bare med sin egen fremtid – men også med tålmodigheten til Louis van Gaal.

Fikk nei

Ifølge Daily Telegraph skal Uniteds keepertrener Frank Hoek ha spurt de Gea om han var klar for Aston Villa-matchen. Ifølge van Gaal var dette svarte han fikk: – Nei.

Keeperstjernen som hadde en svært god sesong i fjor skal ha begrunnet sin sviktende kamplyst med manglende fokus, og alle ryktene han er befengt med, for tiden.

Dommen fra Louis van Gaal er klar og tydelig.

Les også: Ekspert om gigantovergangen

Dommen fra Louis van Gaal er klar og tydelig.

- Da må jeg ta avgjørelsen. Det er en prosess. Vi har observert ham i sesongforberedelsene. Han var ikke så god, og han var ikke den samme David de Gea som tidligere. I fjor var han min beste spillere, og ifølge fansen var han lagets beste de to siste årene, sier Louis van Gaal.

420 millioner

United har priset keeperen til 420 millioner kroner. I tillegg ønsket de forsvarskjempen Sergio Ramos til Old Trafford i bytte. Det later ikke til at Real Madrid vil gå med på denne handelen.

I ligaåpningen mot Tottenham (1–0) var det argentineren Sergio Romero som voktet buret. Slik kan det fortsette en stund til. Men van Gaal har påpekt at «døren står åpen» for de Gea.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool27261064174779
2Manchester City27183668293957
3Leicester City27155754272750
4Chelsea2713594537844
5Manchester United27118841291241
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder