Start knuste Stabæk: Mathisen om Ajer (17):- Et mirakel om det ikke kommer bud

Kristoffer Ajer (17) med to mål da Start knuste Stabæk

Stabæk-treneren: – Den verste kampen i år

KRISTIANSAND (VG) (Start-Stabæk 4-1) Mandag bekreftet Start at Mons Ivar Mjelde er ferdig i klubben etter sesongen. Lørdag leverte laget hans en festforestilling av de sjeldne. Best av alle var Kristoffer Ajer (17).

Steffen Stenersen
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

For dette ble Starts kveld fra første spark på ballen. Kampen endte til slutt 4-1.

– Dette må være den beste kampen vi har spilt i min tid her. Vi hadde en kamp mot Sandnes Ulf (7-0 i 2013), men dette var mot mye mer kvalifisert motstand, sier Start-trener Mons Ivar Mjelde til VG.

Mandag kom nyheten om at Mjelde er ferdig som Start-trener etter sesongen. Lørdag leverte laget hans, med Kristoffer Ajer (17) i spissen, en forestilling ingen hjemmesupportere hadde sett for seg før kampen.

- Et mirakel om det ikke kommer bud på Ajer

- Det har ikke påvirket oss i det hele tatt. Det er selvfølgelig ikke positivt at Mons drar, men han jobber minst like mye som før og er like dedikert, sier Kristoffer Ajer til VG.

Stortalentet vartet opp med nok en kjempekamp, og ble igjen kåret til banens beste på VG-børsen. Den 1.96 høye 17-åringen scoret begge på hodet.

DOMINERER: Kristoffer Ajer (17) spilte nok en stor kamp, og scoret to mot Stabæk lørdag. Foto:Tor Erik Schrøder,NTB scanpix

- Det er vel første gang jeg scorer på hodet. Bård Borgersen (Starts utviklingssjef) har sagt at han ikke blir fornøyd før jeg scorer på hodet, så da er vel han glad i dag. Men noen luftens baron er jeg nok ikke, sier en tydelig fornøyd 17-åring.

Som nok en gang blir gjenstand for spekulasjoner om karrieren videre. Selv vil ikke unggutten bli med i den debatten. Han sier Start er et perfekt sted for han å være.

- Det er et mirakel om det ikke legges inn bud på han i løpet av sommeren. Han er allerede en av Tippeligaens beste spillere, sier Start-spiller og tv 2-ekspert Jesper Mathisen.

Hjemmelaget åpnet aggresivt, og sto høyt mot et kontringssterkt Stabæk. Allerede etter fem minutter fikk Andreas Hollingen en god sjanse, men Mande Sayouba var på rett sted.

Start var klart best, selv om bortelaget var fremme på noen farlige visitter tidlig i kampen, og det skulle ikke ta lang tid før den første lå i nota.

Rindarøy med to målgivende

Ole Martin Rindarøy kom på et vanvittig løp langs venstrekanten, og med et nydelig innlegg mellom keeper og backlinja kunne Matthias Vilhjalmsson enkelt sette ballen i mål til ledelse for Start.

Start dominerte totalt, og Ernest Asante fikk ikke til noe som helst mot gamleklubben. I stedet var det Mons Ivar Mjelde som kunne juble for 2-0 like før pause.

SKUFFET: Stabæk-trener Bob Bradley var meget skuffet etter å ha sett laget sitt bli knust av Start. Foto:Tor Erik Schrøder,NTB scanpix

«Den verste kampen i år» er Stabæk-trener Bob Bradleys dom over eget mannskap.

– Vi er forferdelige i dag, og jeg tar skylden, sier Bradley til VG.

Nok en gang var det Rindarøy som sto for målgivende. En flott pasning fra Hollingen fant venstrebacken, som slo flott ut 45 grader og der var ringreven Espen Hoff og satte ballen i mål. 2-0 og trampeklapp til pause for Start.

Ajer med to scoringer

Bob Bradley så seg nødt til gjøre endringer, og gjorde to bytter i pausen. Det hjalp fint lite.

Start fortsatte å dominere. Åtte minutter inn i omgangen slo Espen Hoff inn mot Kristoffer Ajer. Han fikk revet seg løs fra stopperne og headet inn ballen bak en sjanseløs Sayouba. 3-0, og Start-supporterne trodde ikke sine egne øyne.

Stabæk slet med å skape noe som helst, men fant til slutt nettmaskene da Yassine El Ghannasy fant landslagsspissen Adama Diomande.

Festfotball

Men det ble kun et trøstemål. Direkte etter Stabæks scoring var 17 år gamle Ajer på plass igjen. Sayouba befant seg på bærtur i feltet, og stortalentet kunne enkelt heade inn sitt andre for kvelden.

Det ble en stemning det ikke har vært på lenge på Sparebanken Sør Arena denne lørdagskvelden. Hver gang Start gjorde et bytte ble det trampeklapp. Tydelig har festfotballen vært savnet i Kristiansand denne sesongen.

For Stabæk, som med seier hadde vært på samme poengsum som serieleder Rosenborg, ble det hele en kamp som Bradleys gutter håper å glemme så fort som mulig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder