PÅ HJEMMEBANE: Erik Huseklepp sammen med datteren Emma (2) hjemme i eneboligen på Sandsli i Bergen, som Brann-profilen også deler med kona Stephanie og hennes barn Liana (10) og Maya (7) fra et tidligere forhold. Foto:Stine Løvmo Lie,VG

Huseklepp: – For meg er det ikke noe sted det er bedre å være

Brann-trener Norling: – Han er som Totti i Roma

Kona: – Det er han som får skylden

BERGEN (VG) Det har gått nesten 10 år siden Brann-fansen forelsket seg i Erik Huseklepp (30), men det er over 20 år siden Erik Huseklepp forelsket seg i Brann.

  • Stine Løvmo Lie
Publisert:

– Jeg klarer ikke å la det ligge på stadion og så komme hjem hit og være i strålende humør. Det påvirker mitt liv.

Bergenseren prøver å forklare hvordan det er å tape fotballkamper. Han gråt da Brann rykket ned i fjor høst. Det samme gjorde store deler av fansen.

– Det er meg de blir mest skuffet over. Det er klart jeg blir målt opp mot det jeg har prestert tidligere. Jeg lever godt med å erkjenne det.

Han slenger beina på stuebordet hjemme i eneboligen i Bergen. Kona Stephanie står på kjøkkenet. Hennes datter Liana sitter i sofaen. Det samme gjør to år gamle Emma med sommerfuglmaling i ansiktet.

– De er snille mot ham, men de skal alltid si noe, roper kona.

Hun snakker om supporterne. Det kommer alltid folk bort.

VG LIVE:Følg Fredrikstad - Brann her!

– En stor mann

HÅRHJELP: Frisørkona Stephanie fikser på sveisen til Brann-spissen. «Luggen din står jo rett opp!» Foto:Stine Løvmo Lie,VG

– Det er mange som identifiserer hele klubben med ham, og nå begynner han å se veldig, veldig bra ut på treningsfeltet også. Kombinasjonen av mennesket og fotballspilleren har fanget meg, sier Brann-trener Rikard Norling om klubbens største profil.

– Han er en stor mann. Hjertet hans har slått for Brann gjennom gutteårene. Han er som Totti i Roma, fortsetter svensken.

Francesco Totti er født og oppvokst i den italienske hovedstaden og har vært i klubben hele livet. Han er superstjerne og helt i hjembyen. Norling mener at Huseklepp har tilsvarende status i Bergen.

VG+:Norling: – Jeg burde ikke ha blitt behandlet slik jeg er blitt

– Bra, Huse!

Vi er på trening utenfor Brann stadion noen timer tidligere på dagen, og lagets nummer 23 viser at han er i form. I snø og vind slår han den ene frekke pasningen etter den andre. Latteren sitter løst. Gutta koser seg.

EKTE KJÆRLIGHET: Huseklepp elsker både Bergen og Brann – på tross av været. Her på treningsbanen gjør han alt han kan for at laget skal rykke rett opp til Tippeligaen igjen. Foto:Stine Løvmo Lie,VG

Trives når det blåser

– Alle vi som er igjen, har tro på at vi skal rykke opp på første forsøk. For meg er det ikke noe sted det er bedre å være, enn i Brann. Det er et godt miljø i klubben. Vi trives godt selv om det blåser litt, sier han, der han nå sitter henslengt i hjørnesofaen.

Etter trening dro han for å hente Liana på turn, og nå er fire av fem familiemedlemmer samlet. Kun Maya på syv år mangler.

– Det jeg liker best å gjøre hjemme, er å farte rundt og følge opp barna.

– Skriv at jeg trener mer enn ham, for det gjør jeg, sier ti år gamle Liana.

Huseklepp og kona ler.

Saken fortsetter under bildet

FAMILIEFAR: Når Huseklepp har fri, liker han å bruke tid på Liana og Emma. Begge driver med turn. Fotballspilleren Maya er ikke hjemme. Foto:Stine Løvmo Lie,VG

– Klarte du å koble av og ha det bra underveis i fjorårssesongen?

– Til en viss grad, men ikke så bra som under en normal sesong. Fotball og Brann er hele mitt liv, i tillegg til familien, selvsagt. Jeg fulgte Brann før jeg begynte å spille. Brann er dypt i mitt hjerte.

2014 var en sammenhengende nedtur for Bergens stolthet.

– Det var den tyngste sesongen jeg har hatt. Det har gjort at jeg har mer motivasjon enn noensinne. Jeg har trent godt i vinter. Det er kun én ting som er bra nok for oss.

– Har dere alt å tape nå?

– Jeg føler ikke at jeg kan tape mer, svarer han kjapt.

LES OGSÅ: Her er VGs tabelltips

– Får skylden hvis det har gått dårlig

«Erik Huseklepp har tretti serieomganger til å vise at han fortsatt duger», står det i Bergens Tidendes tabelltips. Presset er så til de grader til stede.

– Det er han som får skylden hvis det har gått dårlig. De putter bilde av Erik på saker som handler om Brann, sier Stephanie.

– Det går jo begge veier. Når vi gjør det bra, så kan de også velge mitt bilde, kontrer spissen, som kribler i beina etter å komme i gang.

Han er fornøyd med opplegget i vinter, og han kjenner at det har begynt å løsne.

– Hvordan er samarbeidet mellom deg og Norling?

SJEFEN: Brann-trener Rikard Norling Foto:Stine Løvmo Lie,VG

– Det er klart at det var noen ganger jeg var uenig med ham i fjor. Av og til er det sånn at man ikke har prestert godt nok til å spille, og av til og er det sånn at man føler det er urettferdig. Det er sånn det er. Han er en veldig hyggelig og fin type. Kontakten mellom oss har egentlig alltid vært bra.

LES OGSÅ:Slik er Branns nye hverdag

Nye sjanser

I dag starter Huseklepp, Norling og resten av Brann jakten på opprykk i Fredrikstad. Førstnevnte omtaler det som å bli kastet rett til ulvene, men han er sikker på at engasjementet i byen vil være stort, også når laget er i den nest øverste divisjonen.

– Det som er fint med fotball, er at det alltid kommer nye sjanser. En klubb som Brann skulle aldri ha rykket ned. Det gjorde vi. Vi var ikke bedre. Vi klarte ikke å mobilisere.

– Er det trist å tenke på?

– Ja, det var det, men nå ser fremover. Jeg har aldri spilt i 1. divisjon før. Det er litt motivasjon for meg, det også.

http://api.int.vgnett.no/enrichments/poll/19617

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder