Tre tabber felte Bayern München

Guardiola om semifinalemuligheten: - Har seks dager til å forberede oss

(Porto-Bayern München 3-1) Tre store tabber la muligens Champions League-drømmen til Bayern München i grus i kveld.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

De to første tabbene kom tett og de kom tidlig. Før tre minutter var spilt rotet Xabi Alonso det til for seg selv som bakerste mann. Jackson Martínez fikk med seg ballen og var plutselig alene med Manuel Neuer.

TØFF KVELD: Bayern München-manager Pep Guardiola viser sin misnøye under kampen. Foto:Miguel Vidal,Reuters

I duellen med Bayern München-keeperen falt colombianeren, og dommeren blåste straffe. Av TV-bildene så det ut som keeperen var først på ballen, men dommeren var skråsikker og blåste tidlig.

Lurte keeper

Ricardo Quaresma satte straffen i mål. Syv minutter senere var det Dante sin tur til å tabbe seg ut. Stopperen fikk ballen for langt unna seg som bakerste mann, Quaresma tok fra ham kula og stormet alene mot Neuer. Ballen satte han under keeperen.

At Bayern München slipper inn to baklengs på 10 minutter i en Champions League-kamp har bare skjedd én gang før ifølge Opta: Mot Manchester United i 2010.

Ny tabbe

Det så med et litt bedre ut da Thiago Alcántara scoret ett av sine sjeldne mål. Jerome Boateng kom seg rundt på kant og fikk slått inn på bakre stolpe. Der sto Alcántara helt alene.

Den samme Boateng var ikke like god da han i det 64. minutt misset på en pasning fra Alex Sandro som sendte Jackson Martínez alene med Manuel Neuer. Denne gang lurte Porto-kapteinen keeperen før han satte inn 3-1.

Bayern München jaget en redusering de siste 20 minuttene, men Porto holdt unna. Dermed er det fordel Porto før kvartfinalereturen i Tyskland om en snau uke.

- Dette er Champions League. Det er ikke så lett når man ligger under 2-0 etter 10 minutter. Men jeg synes spillerne responderte bra. Nå har vi seks dager på å forberede oss til kampen i München. Vi skal prøve, sa Pep Guardiola på pressekonferansen etter kampen.

Porto-trener Julen Lopetegui tok kanskje litt i da han kom med sin analyse etter 90 minutter på Estádio do Dragão.

– Vi møter en av historiens sterkeste Bayern-utgaver. Den tøffeste testen blir i München.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder