HISTORISKE: Kyah Simon (t.v.) scoret seiersmålet da Australia slo Brasil ut av fotball-VM for kvinner. Her gratuleres hun av Lisa De Vanna, mens Fabiana ser langt fra fornøyd ut. Foto:AFP,

Australia slo Brasil ut av VM

(Brasil - Australia 0-1) Australia fortsatte sitt gode spill, og skrev historie da de sendte Brasil på hodet ut av VM.

  • Hanne Skjellum Mueller

Artikkelen er over fire år gammel

Brasil fikk det aldri til å løsne offensivt i dette mesterskapet, men hadde ikke sluppet inn mål før Australia avgjorde kampen i regnværet i Moncton.

Innbytter Kyah Simon satte inn en keeperretur ti minutter før slutt, og sendte med det Australia til kvartfinale i fotball-VM i Canada. Brasil, som var en av favorittene fra Norges halvdel, er ute av mesterskapet.

– Jeg er skuffet over Brasil. Australia har imponert meg i gruppespillet, og var gode i dag. Brasil var energiløse, sier Lise Klaveness i NRK-studio.

SÅ GLADE: Australia jublet hemningsløst etter å ha tatt seg til kvartfinale i fotball-VM. Foto:AFP,

Etter at Australia hadde hatt flere gjenvinninger høyt på banen, ble ballen spilt i bakrom til lynraske Lisa De Vanna. Hennes skudd var ikke spesielt godt, men keeper Luciana ga retur rett ut, og Simon nådde ballen først. Iskaldt sendte hun den i hjørnet.

– Vi kontrollerte kampen, viser statistikken. Vi satte ikke sjansene, og da er vi ute. Australia var svært effektive og kyniske da de trengte det, sier Brasils trener Vadado ifølge NRK.

Skrev fotballhistorie

23-årige Simon er første spiller med aboriginsk bakgrunn på Australias kvinnelandslag i fotball, og søndag skrev hun australsk fotballhistorie. Det er første gang landet har vunnet en sluttspillkamp i fotball-VM uansett kjønn.

Brasil greide aldri å skape virkelige sjanser til å komme tilbake. Nærmest var en stussheading fra Cristiane på et langt frispark i siste minutt, men keeper Lydia Williams reddet lett.

Di Vanna terroriserte det brasilianske forsvaret med farten sin og var farlig frampå mange ganger før situasjonen som avgjorde kampen.

Marta har dominert i store sluttspill i mange år, men søndag var hennes mest minneverdige bidrag en stygg felling som ga henne gult kort rett etter Australias vinnermål.

Australia møter verdensmester Japan eller Nederland i kvartfinalen, og vinneren av den kampen er Norges eventuelle semifinalemotstander. Norge møter England natt til tirsdag.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder