AVGJORDE KAMPEN: Derlis Gonzalez jubler etter å ha satt inn det avgjørende straffesparket. Like etterpå fikk han sjokkbeskjeden om vennens død. Foto:Juan Mabromata,Afp

Paraguay-heltens nære venn døde da han feiret seieren mot Brasil

Paraguays Derlis Gonzalez (21) satte inn to straffespark mot Brasil i kvartfinalen av Copa America. Familievennen Irrazabal Manuel (44) døde av hjerteinfarkt da han feiret seieren i hjemlandet.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Pappa Simon Gonzalez sier til avisen Ultima Hora at avdøde Manuel var hans nære venn, som han så på som en bror.

Få minutter etter at Paraguay hadde slått ut storfavoritten Brasil av Copa Amerika døde mannen som Derlis Gonzalez omtalte som sin onkel.

– Hvorfor i dag, onkel? Hvorfor? Du forlot meg etter et hjerteinfarkt fordi jeg ga deg så mye lykke og glede. Keg kan ikke tro det, skrev målscoreren på Twitter.

https://twitter.com/DerlisG10/statuses/614959028607819776

Da hadde han nettopp fått beskjed av sin kone om det tragiske dødsfallet.

Les også: Brasil slått ut - Dunga skylder på virus

Gonzales scoret først på straffesparket i ordinær tid som sørget for utligningen av Robinhos 1-0-scoring til Brasil i 1. omgang. Da Thiago Silva handset innenfor 16-meteren, kunne Gonzales banke ballen forbi keeper Jefferson fra 11-meteren.

Etter målløse ekstraomganger måtte det straffesparkkonkurranse til for å avgjøre kvartfinalen i Copa America. Det avgjørende 4-3-målet ble satt inn av den samme Gonzalez, som til daglig spiller i sveitsiske Basel.

– Det å se lagkameratene mine med tårer i øynene, er uforglemmelig. Ingen trodde på oss før denne turneringen, men vi er et sammensveiset lag og har enda mer å gi. Nå tenker vi på Argentina, sa Gonzalez før han hadde fått vite om vennens død.

Paraguay møter Argentina i semifinalen av Copa America neste uke. Vertslandet Chile og Peru møtes i den andre semifinalen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder