Deila: – Positivt for norsk fotball at han er tilbake

FÅR SKRYT: Ole Gunnar Solskjær roses av Ronny Deila og Stefan Johansen. Foto: Espen A. Istad , NTB scanpix

Stefan Johansen om Solskjær-returen: – En veldig god signering

MOLDE (VG) Stefan Johansen og Ronny Deila skrøt av Ole Gunnar Solskjær dagen før møtet mellom dem.

 • Martin Brøste

Artikkelen er over fire år gammel

Onsdag kom nyheten at Ole Gunnar Solskjær er ny hovedtrener for Molde Fotballklubb. Nordmøringens første oppgave blir Europa League-møtet med Ronny Deilas Celtic i morgen.

Onsdag kveld møtte Deila og Stefan Johansen skotske og norske medier på pressekonferansen før oppgjøret. De hadde begge fått med seg MFKs nyansettelse, og roste nysigneringen.

– Jeg tror det er veldig positivt for Molde. De har hatt en bra tid med ham tidligere, og han har vært med på å bygge opp den kulturen som er i klubben i dag. Det er en veldig god signering av dem, og jeg tror det blir en sterk utfordrer til neste år, sa Johansen på pressekonferansen.

LES OGSÅ: Slik er den nye Solskjær-avtalen

Selv om Solskjær nå har fått det offisielle hovedtreneransvaret, uttalte han onsdag at det var Erling Moe som sto for laguttaket til morgendagens Europa League-kamp. Deila tror derfor ikke at det blir store endringer i laget på den ene dagen Solskjær har hatt ansvaret.

VGs kommentator: Hvorfor nå, Molde?

– Jeg tror ikke det blir noen store forandringer. Moe og Solskjær har jobbet sammen før, og klubben har jobbet etter de samme prinsippene som da Ole Gunnar var her sist. Det er utrolig viktig å få en trener som kan dra klubben tilbake i toppen. De har jo vært best de siste årene. Jeg tror Ole er den som kan snu årets dårlige trend, og kjempe om gullet igjen, sier Deila.

Celtic-treneren ble ikke særlig overrasket over at det er nettopp Solskjær som tar over treneransvaret i Molde.

– Nei, jeg ble ikke så overrasket. Det lå vel litt i kortene, spesielt med tanke på familiesituasjonen og litt sånne ting. Nå var jobben ledig, og som han sa selv så hadde han lyst og energi til å komme tilbake. I tillegg har han fått tid til å reflektere over ting. Han har vært i gamet i mange år og fått tid til å lade batteriene, så det er positivt for Molde og norsk fotball at han nå er tilbake.

Mer om

 1. Molde FK

Flere artikler

 1. Commons raste etter å ha blitt byttet ut - Deila: - Ikke akseptabelt

 2. Drømmestart for Solskjær: – Et fantastisk resultat

 3. Pluss content

  Drømmestarten

 4. Tror Deila må overbevise
  fansen i kveld for å overleve i jobben

 5. Deila: - Jeg er sikker på at jeg får tid til å snu dette

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder