JUBEL: Eden Hazard (t.v.) smiler sammen med Victor Moses etter 2-0-scoringen. Foto: John Sibley Reuters

Hazard-magi og Bellerin-overfall senket Arsenal

(Chelsea - Arsenal 3-1) Chelseas Marcos Alonso (26) påførte Hector Bellerin (21) en hodeskade da han ga hjemmelaget ledelsen. 2-0-scoringen til Eden Hazard (26) var derimot en skikkelig perle.

Bendik Havdal Eriksen
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Storkampen mellom Chelsea og Arsenal var kun 12 minutter gammel da Antonio Contes mannskap gikk rett i strupen på Arsenal og scoret kampens første mål.

Les også: Wenger får kritikk

Chelsea vartet opp med et flott angrep på høyresiden, der Pedro fikk tid til å sikte inn Premier League-toppscorer Diego Costa. 28-åringen fikk gå opp nærmest upresset og heade, men ballen traff tverrliggeren og spratt ut i feltet. Marcos Alonso stormet inn i femmeteren, satte albuen i ansiktet på Arsenals Hector Bellerin og headet ballen i mål - mens Bellerin gikk i bakken.

Dommer Martin Atkinson godkjente scoringen, mens Arsenal-spillerne flokket seg rundt den skadede spanjolen.

Slaktet dømmingen

– Scoringen skulle ikke vært godkjent. Han tar seg imot med armene først, og dermed hindrer han Bellerin i å gå opp. Det er hensiktsløst å hoppe inn med albuen først, og du ser at dette er hensynsløst. Dette skulle vært frispark, gult kort og annullering, tordnet TV 2s Simen Stamsø Møller, før han vartet opp med litt kritikk av dommer Atkinson.

– Jeg har aldri vært dommer, men jeg synes det er så mange dommerfeil. Det er dårlig av dommeren å ikke se det. Det er få Arsenal-spillere som protesterer. Her går de og ser hvordan det er med Bellerin. Men det er en dårlig vurdering av Atkinson, og det har vi sett før. Han er ikke en spesielt god dommer, la han til.

SMELL: Her et det takk og god natt til Hector Bellerin. Marcos Alonso straffet Arsenal knallhardt i duellen. Foto: Ian Kington AFP

Les også: Hyller Conte

Gabriel Paulista, som kom inn for Bellerin, fikk Arsenals største målsjanse etter 37 minutter. Forsvarsspilleren sto merkelig alene inne i boksen, og han forsøkte å heade ballen i det lengste hjørnet, men Thibaut Courtois slo ballen ut til corner.

Mesut Özil fikk en flott pasning på overtid av omgangen, og han dro seg inn i feltet og skjøt. Men igjen hadde den belgiske målvakten stålkontroll.

Hazard-magi

Andreomgangen var kun åtte minutter gammel da Chelsea doblet ledelsen. Costa vant en duell én meter inne på egen halvdel, og Hazard plukket opp lærkula, dro seg fri fra Francis Couqelin, fintet vekk Laurent Koscielny - to ganger - og satte ballen nede i det lengste hjørnet med en frekk avslutning.

– Det er alltid godt å score vakre mål, spesielt mot et storlag. Vi scoret tre vakre mål, og jeg synes vi fortjente å vinne, sier Hazard til Sky Sports.

– Planen min var hele tiden å drible. Jeg prøver å gjøre dette i hver kamp, for jeg trenger å score flere mål. I dag klarte jeg det, og jeg er glad, sier han med et smil.

Arsenal-assistent Steve Bould, som styrer butikken mens Arsene Wenger soner sin fire kamper lange karantene, kastet innpå målsniken Olivier Giroud etter 65 minutter.

Men det var en annen innbytter, Daniel Welbeck, som var nærmest å redusere til 2-1. Den skadeutsatte engelskmannen gikk høyt på en corner og headet, men Courtois var igjen lynrask på streken da han slo ballen ut til enda en Arsenal-corner.

Cech-skrekk

Da det gjenstod fem minutter av ordinær tid, kom tidligere Chelsea-måvlakt Petr Cech i begivenhetenes lys. Han skulle spille en kort pasning ut til Mustafi, men traff i stedet Cesc Fabregas. Han takket, bukket og satte ballen enkelt inn i det tomme buret. Den tidligere Arsenal-spilleren feiret avmålt, mens Cech så tomt ned i bakken.

På overtid scoret Olivier Giroud. Nacho Monreal la et godt innlegg inn på den første sonen, og Arsenals nummer 12 satte hodet på ballen og styrte den elegant i mål.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder