Eventyret fortsetter: Leicester slo knockout på Manchester City

Mahrez: - Vi skal fortsette å drømme

FOTBALL

(Manchester City - Leicester 1-3) Leicester sjokkåpnet borte mot ligatoeren - og så seg aldri tilbake. Nå blir laget spådd som seriemester av en superdatamaskin.

Publisert: Oppdatert: 06.02.16 17:57

Leicester skjøt fart ut fra startblokkene i bortekampen mot Manchester City, og det var ikke engang gått tre minutter før Claudio Ranieri og hans menn kunne juble for scoring.

Riyad Mahrez dunket et frispark fra skrått hold hardt inn i feltet, og der var Robert Huth lurere enn stopperkollega Martin Demichellis.

0-1 var et faktum, men sesongens Askeladd virket ikke å være mindre lysten på mål av den grunn. Før 10 spilte minutter var Jamie Vardy nær ved å doble ledelsen, og få minutter senere kom samme mann på ny til sjanse.

VG LIVE: Les utfyllende referat her!

Det tok i det hele tatt overraskende lang tid før Manchester City virkelig fikk satt sitt stempel på kampen, men etter hvert som omgangen skred frem, tok hjemmelaget mer og mer over kampen. I hvert fall hadde Manuel Pellegrinis menn mest ball.

TREFFENDE KOMMENTAR? Hvor lenge kan Fotball-Europa leve med dette?

Men i fotball er ikke ballbesittelse lik mål, og om den første omgangen åpnet bra for Leicester, så åpnet den andre enda bedre.

Denne sesongens store åpenbaring, Mahrez, var siste ledd i en kontring, tok en overstegsfinte og ba Demichellis ta med en pølse med tur-retur ketchup før han banket ballen i nettet bak Joe Hart.

0-2 på bortebane mot Manchester City, som neste sesong ledes av Pep Guardiola.

SOLBAKKEN: - Guardiola er lengst framme

Pellegrini svarte med to bytter umiddelbart, men det var Leicester som på ny fikk uttelling, denne gang etter corner. Igjen ved stopper Huth. Igjen i duell med Martin Demichellis.

0-3, og da hjalp det aldri så lite at Sergio Agüero, på pasning fra Premier League-debutant Bersant Celina, reduserte med knappe fem minutter igjen. Leicester vant.

– Det var en viktig seier, men det er mange kamper igjen og vi kan ikke snakke om tittelen ennå. Neste kamp er Arsenal og det blir tøft. Vi må bare fortsette, sier Riyad Mahrez på et TV 2-sendt intervju.

– For et eventyr. For en energi. For en passion. Men det er ikke bare det. Det er fotball på høyeste nivå, spesielt scoringen til Mahrez. Det er kunst, sier Simen Stamsø Møller i TV 2s Premier League-studio.

FÅTT MED DEG? Man. City-talentet velger bort det norske landslaget

Seieren betyr ikke bare tre poeng og seks poengs forsprang ned til Manchester City på en foreløpig 2. plass. Seieren betyr også at en superdatamaskin utviklet av analytiker Ian McHale ved Universitetet i Salford spår laget som seriemester ved endt sesong.

Det er anerkjente BBC som forespurte superdatamaskinens vurdering, og før kamp var den at Leicester kom til å bli serievinner med seier og serietoer med uavgjort eller tap. Ifølge kanalen blir ligaen så tett at tittelen sto og vippet på denne kampen, og BBC skriver også at maskinen er den, av de kanalen har spurt, som har truffet best med sine spådommer så langt i 2015/16-sesongen.

Og som nå kjent: Leicester vant.

– Vi burde ikke sitte her og være overrasket, men likevel er jeg litt sjokket over det som akkurat har skjedd. Det som kan felle de, er at det går opp for dem at de er favoritter og at de tenker for mye. Det blir den mentale utfordringen, sier tidligere Premier League-keeper Erik Thorstvedt i TV 2s Premier League-studio, og mener at laget er favoritt til å vinne ligaen.

VGs JOURNALIST FØR KAMPEN: - Ikke lenger noe sjokk om Leicester vinner

Det er imidlertid fortsatt for tidlig til å konstatere Leicester-gull, for det gjenstår 13 kamper for Claudio Ranieri og hans menn. Eller med andre ord: det skal spilles om 39 poeng til.

Enn så lenge er Manchester City nærmest. Blåtrøyene er seks poeng bak denne sesongens Askeladd, men etter at den 25. runden av Premier League er over, kan London-klubbene Tottenham og Arsenal gå forbi City.

Vinner de sine respektive kamper, er de fem poeng bak Leicester. Tottenham møter Watford hjemme senere i dag. Arsenal spiller borte mot Bournemouth i morgen.

– Vi skal kjempe for tittelen og se hva vi kan gjøre. Vi forventet ikke å vinne 3-1 her, så vi skal fortsette å drømme, sier Mahrez.

– Vi tenker ikke så mye over det. Etter at vi kom over 40-poengsmerket har vi tatt en kamp av gangen. Vi har en fordel ved at vi ikke trenger å tenke på annet enn serien, legger Robert Huth til.

VARDYs KANONTREFF: Senket Liverpool på egenhånd

Her kan du lese mer om