Drillo: – Den største idrettssensasjonen noensinne

Leicester-kapteinen: – Vi er som brødre

(Chelsea-Tottenham 2-2) For første gang i klubbens 132 år lange historie er Leicester City seriemester. «Captain Morgan» kunne ikke vært stoltere.

 • Sindre Øgar
 • Hans-Kristian Rangnes
 • Jostein Overvik

Artikkelen er over fire år gammel

– Det er det største jeg har opplevd i karrieren. Jeg kan ikke bli mer stolt enn jeg er av dette laget. Alle har jobbet så hardt for dette, ingen trodde på oss, men vi har vunnet Premier League og fortjener det, sier Leicester-kaptein Wes Morgan ifølge Leicesters hjemmeside.

– Jeg har aldri opplevd en slik glød som i denne spillergruppen. Vi er som brødre. Folk så det allerede forrige sesong da alle trodde vi skulle rykke ned. Men vi slåss oss tilbake for å bevise at folk tok feil. Denne sesongen har vært en fortsettelse av det. Vi har bygd videre, men ingen trodde at vi skulle komme så langt som dette.

– Lørdag kan ikke komme fort nok. Jeg klarer nesten ikke å vente på å få motta trofeet, sier Morgan.

Superjoviale Claudio Ranieri satt rolig i et flysete på vei fra Italia til England da hans tidligere klubb Chelsea gjorde jobben alle Leicester-sympatisører håpet på – i en ellevill «fotballkrig» på Stamford Bridge.

Chelseas poeng mot Tottenham betyr at Leicester er vinner av Premier League 2015/16.

FEIRING: Leicester-stopper Wes Morgan kaster seg rundt armene på en lagkompis. Foto: Leicester City FC

Les fyldig kampreferat her

Og for en måte det skjedde på.

– En fantastisk fotballkamp på et meget høyt nivå. Jeg glemte neste Leicester i farten. Det er sjelden jeg ser en fotballkamp på så høyt nivå. To jæv… gode lag, sier tidligere landslagssjef Egil Olsen til VG.

– Fy flate for en fotballkamp. At Leicester skal være bedre enn begge disse… Jeg er enig i at dette er den største idrettssensasjonen noensinne, sier Drillo, som tidligere har erklært sin kjærlighet for Leicester-fotballen.

– Veldig spesielt

På pubene i Leicester var det vakre bilder av de blå supporterne som sang, drakk og jublet for sensasjonen. Hjemme hos Jamie Vardy sto Leicester-spillerne i en halvsirkel rundt TV-skjermen, Vardy selv med en øl i hånden, og fulgte dramaet på Stamford Bridge.

Strofen «Jamie Vardy's having a party» har runget på King Power Stadium gjennom hele sesongen.

– Det ser sikkert mange og kompliserte årsaker til dette gullet. Noe ligger helt sikkert i spillestilen. Leicester har gjort noe veldig spesielt. Jeg har ikke de oppdaterte tallene, men Leicester kan vinne Premier League med den laveste vellykkede pasningsprosenten av samtlige lag, sier Drillo.

LEICESTER-GALSKAP: Fansen i Leicester feirer på denne måten etter at ligagullet ble sikret mandag kveld. Foto: REUTERS REUTERS

Ifølge Opta er Leicester det laget i Premier League som har tredje lavest ballbesittelse, kun West Brom og Sunderland har ballen mindre enn Ranieris menn.

– Dette skal bare ikke være mulig. Ikke mot så mange store konkurrenter, og ikke over ni-ti måneder. Det må være det mest sensasjonelle som er skjedd, i hvert fall i engelsk fotballhistorie. Lille Ipswich var også en oddsbombe av dimensjoner i 1962, men forutsetningene er ganske annerledes i dagens fotball, sier VG Sportens faktaekspert Geir Juva.

VG+: Ranieri: 30 år - null ligagull

– Først og fremst gratulerer til Leicester og Ranieri. De fortjente tittelen. En fantastisk sesong, sier en skuffet Tottenham-sjef Mauricio Pochettino.

FULL FEST: Foran fra venstre: Daniel Drinkwater, Wes Morgan og Riyad Mahrez. Bak fra venstre: Danny Simpson, Shinji Okazaki, Leonardo Ulloa, Marcin Wasilewski, Andy King og Gokhan Inler. Foto: Leicester City FC

«Parentesen» Hazard avgjorde

Tottenham ledet 2-0 etter to flotte scoringer i første omgang, men Chelsea kom tilbake. På verst tenkelig måte for Tottenham. På best mulig måte for Chelsea og Leicester.

Syv minutter før slutt (av ordinær tid) dukket Eden Hazard opp og plasserte ballen i lengste kryss. En vidunderlig scoring.

– Blå jubel på Stamford Bridge. Blå jubel i Leicester. Og bunnløs fortvilelse i Tottenham, kommenterte TV 2 s kommentator Øyvind Alsaker.

Leicester-spiss Jamie Vardy hadde samlet noen av Leicester-spillerne hjemme hos seg selv i kveld. Og man kan bare tenke seg hvilken fest det blir der....

– Er det spilleren som har vært en parentes hele sesongen som skal stå for det avgjørende øyeblikket, spurte Alsaker.

AVGJORDE: Eden Hazard har akkurat gjort 2-2 - noe som gjør at Leicester er ligamester. Foto: Ben Stansall Afp

TV 2s Petter Myhre beskriver Leicesters seriegull som det største som har skjedd i idrettshistorien:

– Det er en idrett som går over ti måneder. Det er 38 kamper. Det er en så enormt lang periode man skal være i form, begrunner Myhre i TV 2s Premier League-studio.

– Dette var en vanvittig fartsfylt kamp med masse temperatur. Helt utrolig at det ikke ble et rødt kort, oppsummerer Viasat-ekspert og tidligere fotballproff Rune Bratseth til VG.

– Jeg må innrømme at jeg satt og håpte på Leicester. Selv om jeg føler med Tottenham, så ønsket virkelig at Leicester skulle bli seriemester, legger han til.

Selv manager Mauricio Pochettino (44) kom på banen og deltok i gullkampen, som endte på verst mulig måte for Tottenham.

SON SKAL DE GJØRES: Son Heung-Min lager 2-0 til Tottenham like før pause på Stamford Brigde. Foto: Ben Stansall Afp

Tottenham-manageren kastet seg mellom sin egen spiller Danny Rose og Chelseas Willian da det kokte etter en sen takling Rose-takling.

Pochettino var trolig livredd for at en i overkant het Rose skulle pådra seg rødt kort på stillingen 2-0 til Tottenham. Manøveren fra Tottenham-manageren fungerte som bensin på bålet, og i tumultene som oppsto fikk Diego Costa kjenne klypa til Mousa Dembele – i ansiktet.

– Det er nesten umulig å få med seg dette. Det er tjuvtriks fra begge sider. Sånn er det dessverre, kommenterte Petter Myhre i TV 2s Premier League-studio.

Foruten mye «kok» inneholdt oppgjøret på Stamford Bridge en herlig porsjon nerver – og knakende god fotball.

Tottenham måtte vinne for å holde liv i ligatitteldrømmen. En temmelig stor oppgave når man ser på historien: Man må spole tilbake til 1990 for å finne forrige Spurs-seier på Stamford Bridge.

Et par doser klassefotball sørget for en såkalt «farlig 2-0-ledelse» til Tottenham.

Først var det Christian Eriksen og ikke minst Erik Lamela som gjorde et nydelig stykke forarbeid til Harry Kane. Superspissen dro seg rundt Asmir Begovic – og satte inn ligamål nummer 25 for sesongen.

Tottenham-sjef Mauricio Pochettino slår av en prat med Willian etter at førstnevnte løp på banen like før pause. Foto: Ben Stansall Afp

– Rett og slett glimrende fotball! kommenterte TV 2s Øyvind Alsaker.

Like før pause rotet Brainslav Ivanovic det til for seg selv og sine. Eriksen vektet gjennomspillet sitt perfekt, og Son banket inn 2-0.

Men det holdt ikke for Tottenham.

Premier League

SVUTMP
1Leicester City22007256
2Everton22006246
3Arsenal22005146
4Liverpool22006336
5Crystal Palace22004136
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Tottenham Hotspur FC
 4. Chelsea FC
 5. Leicester City FC

Flere artikler

 1. Leicester hylles på Twitter: – Så usannsynlig at det nesten ikke finnes ord

 2. «Nesten-Ranieri» til Tottenham-manageren: – Du kan vente!

 3. Ranieri på fly under skjebnekampen: – Jeg blir den siste til å vite resultatet

 4. – Kamp om ligagullet er ingenting mot det å redde plassen på nivå 4

 5. Leicester-kapteinen løftet trofeet: – Det føles som en drøm

Fra andre aviser

 1. Se jubelscenene: Historisk seriegull til Leicester

  Aftenposten
 2. Se jubelscenene: Historisk seriegull til Leicester

  Bergens Tidende
 3. Slik hylles Leicester etter den sensasjonelle triumfen: – Fotballhistoriens beste eventyr

  Aftenposten
 4. Slik hylles Leicester etter den sensasjonelle triumfen: – Fotballhistoriens beste eventyr

  Fædrelandsvennen
 5. I kveld kan Kane bli årets spiller, men sjefen nekter ham å dra på utdelingen

  Aftenposten
 6. I kveld kan Kane bli årets spiller, men sjefen nekter ham å dra på utdelingen

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no