UTLIGNINGEN: Craig Dawson header inn 1-1-målet på White Hart Lane. Foto: Ben Stansall Afp

Tottenham rotet det til - WBA-back serverte ligagullet til Leicester

Dele Alli i kjempetrøbbel etter å ha slått motspiller

(Tottenham - WBA 1-1) Først scoret WBA-back Craig Dawson (25) selvmål og holdt liv i gullkampen. Men så headet samme mann inn utligningen, og nå skal det et lite under til for at lille Leicester skal rote bort ligagullet.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det betyr at all spenningen om ligagullet er over. De (Tottenham) var helt overlegne i første omgang, men så slipper de West Bromwich inn i kampen igjen, oppsummerte tidligere Tottenham-spiss Steffen Iversen i TV 2-studio etter kampen.

Han understreket også at Tottenham-keer Hugo Lloris må ta sin del av skylden for baklengsmålet. Den franske keeperen rotet det til ute i feltet, og Dawson kunne heade ballen i det tomme målet.

Leicester med knusende seier - uten Vardy

Nå har Tottenham syv poeng opp til Leicester når tre serierunder gjenstår, og førstkommende søndag kan Claudio Ranieris mannskap sikre gullet hvis de vinner borte på Old Trafford mot Manchester United. Mandag kveld spiller Tottenham borte mot byrival Chelsea.

– Dette er ikke over, vi må bare fortsette å kjempe. Men det er klart dette er skuffende, sa Tottenham-spiss Harry Kane.

– Jeg synes vi var gode i 1. omgang og skapte mye. Men det skjer veldig ofte i fotball, og vi slapp den inn i kampen. Vi må fortsatt tro på dette og kjempe i de tre siste kampene, oppsummerte Tottenham-manager Maurucio Pochettino.

Artikkelen fortsetter under bildet.

TRE I «TREVERKET»: Her dunder Harry Kane ballen i stolpen i 1. omgang. Tottenham hadde ikke marginene på sin side - særlig i 1. omgang. Foto: Ikimages Afp

– Vi kunne ha vunnet denne kampen enkelt hvis vi hadde spilt etter pausen slik vi gjorde i 1. omgang, sier Premier Leagues toppscorer.

Leicester har Everton hjemme og Chelsea borte i de to siste kampene, mens Tottenham har Southampton hjemme og Newcastle borte.

Dominerte fra start

KAN BLI UTESTENGT: Dele Alli (t.v.) slo til Claudioa Yacob i magen - uten at dommerteamet fikk det med seg. Nå kan 20-åringen få straff fra FA. Foto: Ikimages Afp

Alt lå til rette for en festaften for Tottenham som gikk rett i strupen på et West Bromwich-lag som ikke har annet enn æren å spille for på tampen av sesongen.

Så fikk da også Pochettinos mannskap en god start på kampen ettersom hjemmelaget dominerte stort. Harry Kane dundret ballen i stolpen etter syv minutter, og før kvarteret var spilt hadde Christan Eriksen barbert tverrliggeren med et farlig frispark.

Og da Spurs-stopper Jan Vertonghen kjempet om en ball inne i feltet, så endte det med at uheldige Dawson surret ballen i eget mål. Da var det spilt 33 minutter, og Tottenham fortsatte å kjøre på.

Erik Lamela dundret ballen i stolpen tidlig i 2. omgang, men så begynte WBA å skape sjanser. Salomón Rondón misbrukte en gigantmulighet.

Eriksen og Mousa Dembélé var farlig frempå for Tottenham, men etter hvilen var det et nervøst preg over laget. Og så fikk WBA en gigantisk dobbeltsjanse ved Craig Gardner og Rondon som ble klarert til corner.

Hjørnesparket kranglet Dawson i målet, og høyrebacken har garantert heltestatus blant Leicester-fansen i kveld.

Alli i trøbbel

I går fikk Dele Alli prisen for årets unge spiller i Premier League, men i kveld kom det unge sterneskuddet i svært negativt fokus. Uten at dommeren fikk det med seg, så slo han motspiller Claudio Yacob i magen.

TV-bildene kommer trolig til å skape store problemer for Alli, og det er fare for at 20-åringen har spilt sin siste kamp for sesongen hvis han nå får straff av det engelske fotballforbundet.

– Jeg har ikke hatt tid til å se hva som har skjedd. Jeg har hørt at det har skjedd noe. Han har karakter og personlighet, men jeg må se først hva som har skjedd før jeg kan kommentere det, sa Pochettino.

Det hører for øvrig med til historien at Yacob tilsynelatende spyttet på Alli før slaget ble utvekslet.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder