Tyskland-sjefen etter EM-exit: – Et slag i bakhodet

(Tyskland – Frankrike 0-2) Tyskland-trener Joachim Löw (56) ville ikke skylde på dommeren etter at drømmen om EM-finale ble knust av Frankrike.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Tyskland hadde dominert kampen totalt helt til Frankrike fikk straffe på overtid av første omgang.

– Det var vendepunktet i kampen. Det var et slag i bakhodet for oss. Etter det hadde vi flere sjanser uten å klare å score. Vi manglet de små marginene som vi trengte, sier Löw ifølge L'Équipe.

SKUFFET: Det er ikke behov for å beskrive hva Tyskland-trener Joachim Löw føler her. Foto: John Sibley Reuters

Bakgrunn: Frankrike til EM-finale etter Griezmann-show

– Vanskelig å vurdere

Den tyske landslagstreneren snakket en god del om den italienske dommeren Nicola Rizzolis avgjørelse om å gi Frankrike straffe for en hands av Bastian Schweinsteiger. Men han ville ikke skylde på mannen med fløyten.

Sjekk denne: Slik harselerer Twitter med Giroud

– Jeg liker ikke å snakke om dommeravgjørelser, man må akseptere dem. Det har ingen hensikt å snakke om det. Hånden til Schweinsteiger var ikke nødvendigvis nær kroppen hans. Det skjedde på et tidels sekund, så det er vanskelig å vurdere. Man kan ikke alltid kontrollere bevegelsene sine. Jeg vil ikke gi skylden til noen, sier Löw.

Les også: Dødsbudskapene som viste at Deschamps er en leder

56-åringen hadde et vanskelig utgangspunkt før semifinalen, ettersom han måtte klare seg uten flere spillere: Mats Hummels var suspendert, og både Sami Khedira og Mario Gómez var ute med skade.

– Vi hadde skadede spillere, og det var ikke lett å kompensere for disse fraværene. Det ble enda vanskeligere etter at Boateng skadet seg, sier Löw.

Kommentar: Såpeoperaen kan gå mot slutten

Artikkelen fortsetter under bildet.

SKUFFELSEN: Tyskland-keeper Manuel Neuer (til høyre) tusler skuffet forbi elleville franskmenn. Foto: Valery Hache AFP

– Tok ikke vare på sjansene

Tyskland-keeper Manuel Neuer var også langt nede etter tapet.

– Det er semifinale, det finnes knapt verre tidspunkt å tape på. Jeg vil ikke si at vi var det beste laget, men 2-0 var et flatterende resultat, sa Neuer til BBC.

– Det eneste vi kan skylde på var at vi ikke tok vare på sjansene våre. Vi hadde mange muligheter til å score. Vi var motiverte, men hadde ikke marginene på vår side, sa mannen som av mange regnes som verdens beste keeper.

Neuer er alt i alt fornøyd med den tyske innsatsen, til tross for tap i semifinalen.

– Det ville vært en katastrofe om vi hadde spilt dårlig her, men det har vært et godt mesterskap for oss, avsluttet keeperen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder