Høgmo: – Den nye generasjonen er veldig offensiv

Landslagssjefen møtte pressen før Portugal-kampen

Per Mathias Høgmo mener ungguttene Martin Samuelsen, Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhli står for en ny og uredd fotballkultur på det norske landslaget.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det sa landslagstreneren på dagens pressekonferanse i forkant av privatlandskampen mot Portugal søndag.

– Jeg har hatt samtaler med de nye spillerne, deriblant Martin Samuelsen (19). Der er det paralleller med både Martin Ødegaard (17) og Mats Møller Dæhli (21). De har jobbet systematisk for å utvikle seg selv i ung alder, og har brukt mange timer på det, sa Høgmo og la til:

– Utgangspunktet er godt og vi ser at det er en ny kultur av fotballspillere som er på vei inn i det norske og den internasjonale scenen.

SJEKK DENNE: Her har du flyttelandslaget

Uredde unggutter

West Hams unggutt fikk mye av oppmerksomheten på pressekonferansen og Høgmo var full av lovord om 19-åringen, som kan få sin debut på seniornivå i morgen.

– Han er en veldig reflektert gutt som har fullført videregående skole mens han har vært i London. Han er ekstremt bevisst på hva som skal til for å ta nye steg. Det er interessant å se hvor målrettet han har vært helt fra ung alder. De unge spillerne som kommer inn nå, de er veldig uredd, sa Høgmo.

– Det er typisk for den nye generasjonen at de er veldig offensiv. Og det gleder med veldig å se, sa Høgmo rolig.

Landslagstreneren har fulgt Samuelsen med argusøyne og mener at privatlandskampene mot Portugal og Belgia er en fin arena for 19-åringen til å ta nye steg.

– Det blir å spille på seg erfaring. Nå skal han være med i pre-season til West Ham. Han spilte fire oppkjøringskamper i fjor og nå får han muligheten på ny. Han har lagt på seg muskler og vokst seg til. For ham, og spillere i den kategorien, handler det om å få kamptrening på øverste nivå.

LES OGSÅ: Samuelsen mot ny West Ham-kontrakt – allerede nå

Ønsker at flere melder seg på

Høgmo er innstilt på å gi flere unggutter muligheten til å vise seg frem inn mot VM-kvalifiseringen til høsten. Der møter Norge blant annet Tsjekkia og regjerende verdensmester Tyskland.

– Først om fremst vil jeg alltid få gode resultater, selv om det er treningskamper. Det viktigste nå er å få svar på enkeltspillere og få svar på faser i spillet som kan hjelpe oss inn mot Tyskland, fortsatte Høgmo.

– Vi håper at flest mulig benytter sjansen til å melde seg på inn mot kvaliken. Noen vil kunne melde seg på allerede mot Tyskland, men vi vet at også spillere kan melde seg på underveis.

LES OGSÅ: Groningen har tilbudt Yttergård Jenssen kontrakt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder