VINNER OG VINNER: Her har Rosenborg scoret sitt fjerde mål i 4-0-seieren over Viking. Jonas Svensson (til venstre) og målscorer Christian Gytkjær jubler. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Rosenborgs største ledelse etter 20 kamper siden 2003: Hareide: – Tror det er avgjort nå

Sist Rosenborg hadde flere poeng etter 20 serierunder, var i 1995. Sist Rosenborg ledet med mer enn 11 poeng, var i 2003.

 • Knut Espen Svegaarden

Artikkelen er over tre år gammel

Nå leder RBK med 11 poeng og har «nest-rekord-sterke» 49 poeng – det samme som klubben hadde etter 20 serierunder i 2003.

Hareides besettelse

– Jeg tror det er avgjort allerede, sier Danmarks landslagssjef og sjef da Rosenborg sist var like suverene, i 2003, Åge Hareide.

Den sesongen, hans eneste i Rosenborg, ble Hareide helt besatt av resultater. Han begynte å skrive dem opp på et svært ark som spillerne kunne se på alle møter. Han nektet å tape. Og lista ble lengre og lengre.

20. juli hadde Hareides RBK spilt 32 serie-, cup- og treningskamper, vunnet 28, spilt fire uavgjorte og fortsatt ikke tapt i ordinær spilletid. Og de hadde allerede scoret 112 mål...

Kort applaus

– Vi tok vel egentlig seriegullet før St Hans kom, sier Hareide. Etter 20 serierunder ledet Rosenborg med 14 poeng. Fortsatt rekord-avstand til konkurrentene på dette punktet i sesongen.

2003 endte med 60 kamper totalt, 47 seirere og bare fem tap, 182 scorede mål og The Double i premier. Det eneste som manglet var en plass i Champions League.

– Rosenborg var så vant med å vinne seriegull. Det var nummer 12 på rad, og jeg husker det som det var en kort applaus – før vi gikk videre. Varig suksess gjør noe med publikum også, mener Hareide. Cupmesterskapet, 3-1 over Bodø/Glimt etter ekstraomganger 9. november, ble ikke feiret i det hele tatt, i følge Hareide.

– Champions League betydde så mye for Rosenborg den gangen. Vi trakk Deportvo La Coruna, og det ble en nedtur den gangen, da vi ikke klarte å kvalifisere oss, forteller Hareide.

Unik stabilitet

Dagens assistent-trener, Erik Hoftun, spilte på det Rosenborg-laget, som han gjorde det i 1995, da RBK hadde flere poeng enn noen gang etter 20 kamper: 51. Og 67 scorede mål.

– Felles for både 1995, 2003 og i dag er godt strukturert angrepsspill. Det er trygghet, kjennskap, mye går nesten i blinde og gir en kollektiv selvtillit. Det fører, blant annet, til at de dagene du ikke er 100 prosent, så skaper du likevel sjanser og scorer mål. Det er noe av det vi har klart å gjenskapt denne sesongen. Stabiliteten vår er unik. Det er der vi er bedre enn de andre, mener Hoftun.

– De fleste klubbene har perioder der de sliter. Molde har hatt en lang en, Odd har hatt sin, det samme har Strømsgodset. Men ikke vi. Og det er derfor vi leder såpass klart som vi gjør etter 20 serierunder, mener Erik Hoftun.

Les også

 1. Svensson med mål begge veier: – Jeg har blitt litt mobbet for at jeg scorer få mål

  LERKENDAL (VG) (RBK - Sogndal 3-1) De gjorde seks bytter fra laget som startet mot Viking for tre dager siden.
 2. Gytkjær i gullform: – De har stø kurs

  (Viking - Rosenborg 0-2) Med syv mål på de fire siste Tippeliga-kampene har Christian Gytkjær (26) bidratt solid til…
 3. Møter Austria Wien i playoff: Fornøyd Ingebrigtsen: – Vi har god tro på avansement

  Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen (50) var lenge skeptisk, men endte opp med et optimistisk smil etter at kun Austria…
 4. Konradsen kunne blitt RBK-helt: – Det er tungt

  NIKOSIA (VG) (APOEL-Rosenborg 3-0, 4-2 sammenlagt) Anders Konradsen (26) misset da han skulle sende Rosenborg ett steg…
 5. Sjefen styrket i troen på RBK-suksess – etter karrierens bitreste dag

  NIKOSIA (VG) (APOEL-Rosenborg 3-0, 4-2 sammenlagt) RBK-trener Kåre Ingebrigtsen (50) beskriver gårsdagen som karrierens…
 6. Ingebrigtsen skroter Eggens «fest-regel»

  NIKOSIA (VG) Kåre Ingebrigtsen (50) tok Eggen-fotballen…
 7. RBKs Champions League-drøm knust: – En forferdelig følelse

  NIKOSIA (VG) (APOEL-Rosenborg 3-0, 4-2 sammenlagt) Rosenborg holdt unna i 90 minutter, men så ble Champions…

Mer om

 1. Rosenborg BK

Flere artikler

 1. Rosenborg er seriemester for 24. gang: – Nå vil vi raske med oss alt

 2. Gullfesten i gang!: Feststemt Helland: - Vi trøndere er en egen rase

 3. Solskjær: – Vi får kjenne følelsen av å være lillebror

 4. Pluss content

  Stor VG-kåring: De 125 beste spillerne i Eliteserien siden 1961

 5. Det er på tide å finne et stopperpar, Lagerbäck

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder