OPPGITT: Cristiano Ronaldo la ikke skjul på hva han syntes om Islands spillestil etter kampslutt i går kveld. Foto: AFP

Islands svar til Ronaldo: – Dårlig taper. Han bare fjoller rundt og filmer

En frustrert Cristiano Ronaldo (31) gikk hardt ut mot Island etter 1-1-kampen i går kveld, og beskyldte dem for å ha en «simpel mentalitet». Islendingene mener stjernespilleren kun er barnslig og en elendig taper.

Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Han er bare en dårlig taper. Han ville ikke tape denne kampen. Hva ventet han seg, at vi skulle spille som Barcelona mot dem? Han bare fjoller rundt og filmer. Selvsagt var vi underdogs, vi spilte som underdogs og hadde uflaks som ikke vant kampen, sier den islandske spilleren Kari Arnason ifølge Eurosport.

Ronaldo spilte seg til en femmer på VGs børs i går kveld, og hadde langt fra noen stor kveld på jobb. 31-åringen kom til flere store sjanser, men greide ikke å sette ballen bak Bodø/Glimt-keeper Hannes Halldorsson.

Heller ikke fire minutter før slutt, da han fikk en gedigen mulighet til å bli matchvinner. Real Madrid-stjernen fikk satt hodet på et godt innlegg, men headingen gikk rett på Halldorsson. Da dommeren like etter blåste i fløyta, var frustrasjonen tydelig hos Ronaldo.

Så du denne? Ronaldo ut mot Island-jubelen: – Derfor vil de aldri få til noe

«Som et bortskjemt barn»

Islandske medier melder at han kun tok én motspiller i hånden før han marsjerte i garderoben, og etter at han hadde fått summet seg litt, kom han ut igjen og pratet med mediene. Den tiden brukte han til å regelrett slakte den islandske mentaliteten.

– Dette var frustrerende. Vi forsøkte å vinne kampen, men Island prøvde ikke på noe. De scoret et mål og skapte to sjanser på 90 minutter, men ellers fikk de alle spillerne bak ballen. De «parkerte bussen». Det er vanskelig når det ene laget ikke forsøker mens Portugal forsøker, spiller fotball og prøver å vinne, sa han ifølge Daily Mirror.

–– Det var bare forsvar, forsvar, forsvar. Jeg trodde de hadde vunnet EM slik de feiret etter kampen. Det var utrolig. Når de ikke forsøker å spille, men bare forsvarer seg viser de simpel mentalitet. De kommer ikke ikke til å få til noe i dette mesterskapet, fulgte superstjernen opp.

Les også: Slik reagerte Island-heltens familie

Uttalelsene fra en skuffet Ronaldo har skapt sterke reaksjoner hos mange. Spaltist hos den britiske avisen The Guardian, Andy Hunter, kaller oppførselen hans barnslig.

«Ronaldos reagerte på den spesielle kvelden for fotballen med irritasjonen og småligheten til et bortskjemt barn», er hans dom over portugiserens oppførsel.

«Selv under en nasjons aller fineste time i fotball, krevde Ronaldo rampelyset. Da er det ekstra gledelig at denne primadonnaen var delvis ansvarlig for at Island leverte en prestasjon det er verdt å huske», følger Hunter opp.

Bakgrunn: Mammas gledestårer for Island-helten: – Fikk gåsehud

– Barnslig

Islands kaptein Arni Gunnarsson forsøkte å skaffe seg Ronaldos drakt etter kampslutt i går, men portugiseren var opptatt med å snakke med dommeren. Deretter skal han altså ha gått rett i garderoben, uten å takke motspillerne for kampen. Det er en oppførsel Kari Arnason setter lite pris på.

– Det er så barnslig. Typisk. Før kampen tror de at de skal vinne 5-0, så blir det uavgjort og de kan ikke engang ta oss i hånden, sier han ifølge Aftonbladet.

– At han er en dårlig taper gjør jo dette bare morsommere. Vi fikk uavgjort, og vi er bare en liten øy i Atlanterhavet! Vi greide uavgjort, og han hadde bare én sjanse. Vi nullet ham ut.

Så du denne? Heltens søster: – Han har en liten nordmann i seg

Birkir Sævarsson var heller ikke dødelig imponert over Ronaldos oppførsel, men han forstår til en viss grad stjerneangriperens frustrasjon.

– Han var irritert. Men det skjønner jeg. De hadde et stort press på seg til å ta tre poeng mot lille Island. Da blir de irritert når de ikke lykkes. Men det driter jeg i, det spiller ingen rolle for meg, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder