OPP ELLER NED: Zlatan Ibrahimovic og Sverige har scoret ett mål på null skudd etter to kamper i EM. Onsdag venter skjebnekamp mot Belgia for Zlatan & co. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Sverige: Media må skrive mer positivt

Zlatan Ibrahimovic og Sverige har ikke klart å treffe motstanderens mål med ett skudd i EM - men de svenske landslagsspillerne mener at media bør omtale dem i mer positive ordelag.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Nå gjelder det å skape en positiv stemning og det synes jeg også media kan hjelpe til med. Med en tro på landslaget. Det er om å gjøre at vi har den og deretter tror jeg at dere kan få det svenske folket til å tro på det, sier Sveriges EM-spiller Oscar Lewicki til fotbollskanalen.se.

Den uttalelsen og flere i gaten «de som ikke er med oss, er imot oss» er delvis gjort til latter i sosiale medier.

Sveriges veterankeeper Andreas Isaksson vedgår at null skudd på mål ikke er bra, men «på den andre siden» mener han at Sverige spilte bra mot Italia og at «alt ikke bare kan være negativt.»

– Det har vært for negativt i media?

– Det er velslik det blir. Vi vet hvordan det fungerer. Det fins ingen gråsone, det er himmel eller helvete og det er vi vant med, svarer Andreas Isaksson.

Konfrontert med at engelske The Sun skrev at Sverige-Italia var en av de dårligste kampene i EM-historien og at den var dette mesterskapets dårligste kamp, svarer Andreas Granqvist «okej, da ser vi fotball på forskjellig vis».

Sverige må antakelig slå Belgia i Nice onsdag for å avansere fra gruppespillet i EM.

– Må finne balanse

– Om vi presterer som vi gjorde mot Italia, men sliper og høyner offensiven litt og komme til flere avslutninger, kan det gå, sier John Guidetti til Aftonbladet.

Celtic-spissen bryr seg ikke noe særlig om statistikken - null skudd - men forstår problematikken.

– Vi må finne en balanse, men vi må opp med flere spillere og fylle på i «boksen», sier han.

– Det er klart det ikke er bra med null avslutninger, vedgår John Guidetti.

Han blir ikke stilt spørsmål om han ønsker seg sterkere støtte fra svenske medier. Men det er ifølge Fotbollskanalen tvil om hva størsteparten mener.

– Dere sier at dere er på vår side og nå får dere vel vise det. Vi skal ha kritikk når vi ikke har prestert på det nivået vi ønsker. Men det er klart at vi behøver all den støtten vi kan få, sier Andreas Granqvist.

Zlatan: Gjelder å ta poengene...

Sverige spilte uavgjort 1-1 mot Irland i sin første kamp i EM-sluttspillet i Frankrike. Svenskenes mål kom etter et innlegg fra Zlatan Ibrahimovic (34). Det styrte Irlands Ciaran Clark (26) i eget mål.

– Jeg kjemper og forsøker og gjør det jeg kan, sa Zlatan på SVT etter kampen, mens ekspert Johanna Frändén mente svenskene «kan kreve mer» av sin superstjerne.

Det var Zlatan for så vidt enig i. Men...

– Med tanke på de ballene jeg får, så... Jeg prøver, men jeg kan mye mer. Nå har vi to kamper igjen og det gjelder å ta poengene som trengs, uttalte 34-åringen.

Etter kampen mot Italia styrtet han rett i garderoben og gjennom intervjusonen, uten å takke Sveriges fans på tribunene og svare på spørsmål fra svensk media.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder