HELTEMØTE: Bradley Lowery fikk lede Sunderland- og Chelsea-spillerne inn på Stadium of Light onsdag. Her er seksåringen sammen med Chelsea-stjernen Diego Costa.
HELTEMØTE: Bradley Lowery fikk lede Sunderland- og Chelsea-spillerne inn på Stadium of Light onsdag. Her er seksåringen sammen med Chelsea-stjernen Diego Costa. Foto: Andrew Yates, REUTERS

Kreftsyke Bradley (5) tar England med storm – har fått 11.000 julekort

FOTBALL

5-åringen Bradley Lowery er diagnostisert med en uhelbredelig kreftform i nervesystemet, og den blide fotballgutten har ikke lang tid igjen å leve.

  • Bendik Havdal Eriksen
Publisert:

Onsdag ledet Bradley Lowery favorittlaget Sunderland ut på banen da de møtte Chelsea hjemme på Stadium of Light.

Lowery ble som treåring diagnostisert med Nevroblastomkreft, en krefttype som rammer spedbarn og unge barn.

Les også: Chelsea med sin 10. strake seier

Han overvant kreften, men dessverre kom sykdom tilbake igjen i sommer, og nå har den lille fotballfrelste gutten kun måneder igjen å leve, forteller mor Gemma til BBC.

Nå har det blitt samlet inn julekort til 5-åringen, og i skrivende stund er tallet oppe i 11.000 julekort.

Sunderland har også laget en julesang til Lowery, og den ligger nå som nummer 17 på den offisielle hitlisten i England.

Siden kampen onsdag, der Lowery scoret på straffe på Chelsea-keeper Asmir Begovic, ledet lagene ut på banen, fikk være med på lagbilder med begge klubbene, har det blitt satt igang en storstilt kampanje for å gi penger til gutten - slik at han kan få behandlig i USA.

Hele 700.000 pund er blitt samlet inn for den livsglade gutten.

Men nå har moren hans skrevet at kreften hans har fortsatt å vokse, og at de nå vurderer flere alternativer rundt hans siste måneder på jorden.

Les også: Flo Gir Conte æren for Chelseas suksess

Trist mor

– Jeg har ærlig talt ikke ord for hva jeg skal skrive nå, for jeg er sønderknust, skriver hun på Facebook.

Hun utdyper den tunge beskjeden de har fått:

– Vi har hatt et møte med Bradleys lege, og han har gitt oss noen alternativer.... men alle ender med det samme utfallet - Bradley vil tape kampen sin, forteller hun.

– Jeg vet ikke hvordan jeg skal ta dette valget. Enten tar jeg gutten min hjem og har noen måneder sammen med ham, eller så prøver vi en utmattende behandling, der han vil måtte kjempe, men likevel får det samme utfallet, skriver hun.

Her kan du lese mer om