TRAFF MED BYTTET: Southampton-manager Ronald Koeman snakker med innbytter Charlie Austin før han går på banen mot Manchester United. Det endte med at Austin scoret i det 87. minutt og ble matchvinner.
TRAFF MED BYTTET: Southampton-manager Ronald Koeman snakker med innbytter Charlie Austin før han går på banen mot Manchester United. Det endte med at Austin scoret i det 87. minutt og ble matchvinner. Foto: Michael Steele , Getty Images

Dette er mannen som har fått  Koeman til å smile

So'tons Charlie Austin ble hånet av West Ham-eierne

FOTBALL

Ble matchvinner i debuten - her er lørdagens oddstips

Southamptons nye måljeger Charlie Austin (26) ble hånet av West Ham-eierne, og vil ikke mangle motivasjon i lørdagens West Ham-møte.

Publisert: Oppdatert: 06.02.16 09:53

Det var i fjor sommer at West Hams ene klubbeier David Sullivan avviste QPRs krav på 15 millioner pund, og i samme slengen hevdet at skadeplagede Austin «ikke har noe leddbånd i høyre kne».

Det var en anklage som Austin i sin tid avviste på det sterkeste. Men da han omsider ble solgt fra Championship-klubben QPR til Southampton for fire millioner pund i januarvinduet kunne ikke West Ham-eierkollega David Gold dy seg fra å komme med et lite spark retning Austin. Det var som et twittersvar på et spørsmål om Austin-overgangen til 4 millioner pund ikke var en god handel.

– Er han en god handel hvis lønnen er på 100 000 pund i uken?, svarte Gold, med referanse til Austins trøblete skadehistorikk.

Nå iler vi til og melder at eierkollega Mr. Sullivan denne uken har beklaget den medisinske kommentaren han kom med i sommer. I tirsdagens kampprogram til oppgjøret West Ham – Aston Villa meldte han tvert imot at West Ham ville ha kjøpt Austin i sommer om spilleren var tilgjengelig for 4 millioner pund.

– Bare for å klargjøre. Austin er en spiller jeg alltid har likt, og hans reise oppover i divisjonene er inspirerende. Hvis hans lønnsbetingelser er innafor har Southampton fått skikkelig valuta for pengene til fire millioner pund, skrev Mr. Sullivan ifølge Southampton-avisen Daily Echo.

Southampton hadde en bunnsolid periode fra slutten av august og frem til begynnelsen av november. Men med vinteren kom tilbakeslagene på rekke og rad med et stygt 1-6-hjemmetap i ligacupen for Liverpool som bunnpunktet - kun avbrutt av en 4-0-utklassing av Arsenal på 2. juledag.

Januar åpnet blytungt med ettmålstap for Norwich og FA-cupexit for Crystal Palace. Men så snudde det, og med tre strake seirer uten baklengsmål ble Southampton-manager Ronald Koeman i går kåret til månedens manager i Premier League. Det er for øvrig første gang i historien en Southampton-boss har fått denne utmerkelsen tre ganger. De øvrige tilfellene var i september 2014 og januar 2015.

Nå kan man kanskje forstå at West Ham ikke var villig til å hoste opp 15 millioner pund i sommer – med tanke på Austins mange skader. London-klubben har hatt nok skadetrøbbel med sin rådyre avslutter Andy Carroll, for eksempel. Kveldens gjester ligger dessuten fem poeng over Southampton før avspark, og behøver ikke skjemmes for noe.

Samtidig er vi sikre på at Southampton er klare for å revansjere 1-2-tapet i den omvendte kampen i desember. Da ledet So'ton 1-0, men klarte likevel å ryke.

Selv har Austin, som ble matchvinner i debuten borte mot Manchester United, tatt oppstyret med knusende ro, og er opptatt av at prestasjonene på banen skal tale for seg.

– Alle har rett til å ha en egen mening. Jeg bare gjør det jeg kan gjøre noe med, og det er det, melder 26-åringen til lokalavisen, som på tre år laget 45 mål på 82 QPR-matcher.

• Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Til kveldens dyst er han klar for hjemmedebut, men Steven Davis (mb) må sjekkes.

West Ham, som bare har tapt én av fem siste bortekamper, mangler Manuel Lanzini (mb) og Diafra Sakho (a). Men nye Emmanuel Emenike (a) er med, og Andy Carroll (a) er friskmeldt.

Vi har en mistanke om at dette kan bli jevnt, og foreslår uavgjort til 3,35 i odds. Spillestopp er kl. 18.25, og TV2 Sport Premium sender matchen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Her kan du lese mer om