MER LEICESTER-JUBEL: Engelsk toppserie-historie er full av klubber som har skuslet vekk ligagullet på oppløpssiden. Men Leicester har foreløpig klart å styre unna fallgruvene. Her feirer Shinji Okazaki, Danny Drinkwater og Jamie Vardy (helt til høyre) lagets matchvinnerscoring mot Newcastle i mars. Foto: Rui Vieira Ap

Sjekk lagene som har rotet bort ligagullet

Her er søndagens oddstips

Leicester City har med sine fire strake 1-0-seirer kommet
stadig nærmere ligagullet med bare seks kamper igjen å spille og en syvpoengsledelse. Vi har sett nærmere på lag som har rotet bort ligagullet på oppløpssiden.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det ville ha vært et eventyr av de sjeldne om et av mange nedrykkstippet Leicester hadde klart å sikre sitt første ligagull noensinne. Og med så mange 1-0-seirer på rad på vårparten tyder det på en vilje, et fokus og et herlig lagsamarbeid som indikerer at Claudio Ranieris menn klarer å stå løpet ut. Men den nære historien har vist at det i blant går galt for lag med klare ledelser på vårparten:

Liverpool - 2014:

– Vi må ikke rote til dette, var Liverpool-legenden Steven Gerrards oppmuntrende rop til medspillerne etter at Liverpool slo Manchester City (3-2). To uker senere - og etter 16 strake kamper uten tap - var det hans uheldige skli-situasjon rett foran Chelseas Demba Ba som kostet laget hans så dyrt (0-2-tap). Man.City utnyttet situasjonen, vant sine fem siste matcher og sikret sitt andre ligagull i dette århundre.

Manchester United - 2012:

Jada, Tottenham-fans - dere har fortsatt en mulighet til å sikre ligaullet! Ok, å klatre forbi en syvpoengs-ledelse er ikke enkelt, men det har vært gjort i nyere tid, ifølge The Sun. Skru klokken tilbake til 2012,og sjekk ut Manchester Citys snuoperasjon. Etter 32 kampers spill lå City åtte poeng bak byrivalen Manchester United. Det er ett poeng mer enn Mauricio Pochettinos lag må vende på fra i dag. Men på overtid i den siste ligarunden sikret Man.City-ligagullet ved hjelp av «Agüerooo!»

Arsenal - 2003:

I begynnelsen av mars 2003 drømte Arsenal-fansen om sitt tredje ligagull under Arsene Wengers ledelse. The Gunners ledet med åtte poeng til nærmeste rival, men skuslet det bort takket være noen svake resultater. De vant bare fem av de ti siste kampene. Mens Man.Utd vant ni og spilte uavgjort i én kamp - og kapret ligamesterskapet fem poeng foran Nord-London-klubben.

Manchester United - 1998:

Manchester United var 12 poeng foran Arsenal i begynnelsen av mars. Men i den viktige måneden seiret United bare én gang - de tapte to kamper og spilte uavgjort i ett oppgjør i april - hvilket åpnet døren for Arsenal. Så sterk var London-lagets forbedring at de kunne koste på seg å ryke i de to siste kampene av sesongen, ifølge Daily Mail. Arsenal ble ligamester ett poeng foran Sir Alex Fergusons menn.

Newcastle - 1996:

Den kanskje mest berømte «nedsmeltningen» av alle. I løpet av vinteren og våren i 1996 klarte Kevin Keegans Newcastle-lag å rote bort en tolv poengs føring. Lagets dynamiske angrepsspill hadde underholdt fotball-England i hele sesongen. Men på oppløpssiden presterte man flere skuffende resultater og vant bare fem av 13 siste matcher. Og røk blant annet i en klassiker borte mot Liverpool (3-4) . Manchester United sikret ligagullet med fire poengs margin.

Tilbake til våre dager så har det vært poengtert flere ganger at Claudio Ranieri (64) aldri har vunnet et ligamesterskap på høyeste nivå før - til tross for en ellers relativt suksserik managerkarriere for flere storklubber. Ingen kan vite helt sikkert om han - og laget som sådant klarer presset - rett og slett fordi det er en helt ny opplevelse for Leicester.

VG LIVE: Følg kampen på VG Live

Men de har lenge hatt en vanvittig bra flyt og jobber så hardt i kampene sine - som mot Southampton forrige helg. Både nedrykkstruede Sunderland og Leicester kan stille uforandret fra sist.

• Her kan du lese våre vurderinger av dagens øvrige oddsobjekter

Og selv om gjestene virker å stole vel mye på forsvaret sitt tror vi laget stikker med nok en seier i ettermiddag. Borteoddsen står til 2,00, spillestopp er kl. 14.25 og TV2 Sport Premium viser kampen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool12111028101834
2Leicester City128222982126
3Chelsea1282227171026
4Manchester City1281335132225
5Sheffield United12453139417
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder