De norske jentene spiller toppkamp lørdag

Mot dobbel Bayern München-glede i år - igjen

MØTES TIL TOPPDUELL I TYSKLAND: Nora Holstad Berge (venstre) her fra en kamp for Bayern München mot Turbine Potsdam denne sesongen. Til høyre er Caroline Graham Hansen under en landslagssamling i 2013. Foto: Lukas Barth, DPA/NTB Scanpix/ NTB Scanpix ,

Bayern-Nora kan knuse Graham Hansens gulldrøm

Nora Holstad Berge (28) og hennes Bayern München har stø
kurs mot sitt andre seriegull på rad. Nå står i realiteten bare Caroline Graham Hansen (21) og Wolfsburg i veien på lørdag.

 • Mikal Aaserud

Artikkelen er over fire år gammel

– Vinner vi den kampen så øker avstanden så mye at det skal bli vanskelig å ta oss igjen, sier Holstad Berge til VG.

– Jeg føler egentlig at den drømmen (gulldrømmen) er forbi. Bayern har tatt det gullet allerede. Vi har nok klart å sette oss i denne situasjonen selv, sier Graham Hansen til VG, som i går inviterte til full pizza-fest med samtlige lagvenninner i anledning hennes 21-årsdag i leiligheten i Wolfsburg.

– Hvor bittert er det at det ikke er noe annet å kjempe om enn prestisjen på til helgen?

– Det er surt at man surrer det til selv ved at vi ikke klarer å slå de antatt svakere lagene. Det er ikke bare å møte opp i Bundesligaen. Du må virkelig kjempe, sier Graham Hansen.

Råsterk statistikk

MENER SERIEGULLET KAN GLEMMES: Caroline Graham Hansen, her fra sin egen hjemmebane i industribyen Wolfsburg under en VG-reportasje i 2014. Foto: Fredrik Solstad , VG

I Wolfsburg er hun en av lagets viktigste offensive brikker. Men når sesongen næmer seg slutten i Tyskland er det en annen norsk nøkkelspiller i Bundesligas gullstrid som imponerer mest.

Forsvarsbauta Nora Holstad Berge har spilt samtlige kamper for et Bayern München-lag som feier all motstand til side i serien. Laget troner øverst på tabellen med 37 poeng. Laget har vunnet 12 av 13 kamper. Én kamp har endt uavgjort. Og kanskje mest imponerende er at laget kun har sluppet inn fire fattige mål. I hovedrollen: En norsk 28-åring.

– En kjempedeilig følelse. Forsvarsarbeidet gir oss masse selvtillit, også i de store kampene, sier Berge.

– Der har Bayern vært ekstremt gode, erkjenner Graham Hansen.

Bayern-damenes innsats gjør at det bærer mot dobbelt seriegull for Bayern München - igjen. Pep Guardiolas menn leder serien åtte poeng foran Dortmund. Berge sier at det jobbes med å skape et større fellesskap på tvers av de to lagene. Det betyr at hun igjen kan bli hyllet sammen med Robert Lewandowski & Co. i en eneste stor fest på Marienplatz etter sesongslutt.

Bayern-damenes leder

BAYERN-PROFF: Nora Holstad Berge varmer opp under en trening i Fotball-VM i Canada sist sommer. Foto: Berit Roald , NTB scanpix

Siden overgangen rett før juletider i 2013 har hun gradvis fått en mer sentral rolle. Hun har spilt samtlige kamper fra start i år og innrømmer at hun tar mye ansvar for de regjerende mesterne.

– Jeg er en lederperson på - og utenfor banen. Jeg vet at treneren er veldig fornøyd med det lederskapet Melanie Behringer (midtbanespiller og tysk landslagsspiller) og jeg utviser, sier Berge.

Det bekreftes av landslagstrener Roger Finjord. Han besøkte Bayern München forrige uke. Der ble han imponert over hvilken posisjon Holstad Berge har fått.

– Treneren nevnte to spillere han ville bygge laget rundt. Det var Behringer og Nora. De to i sentrallinja er han opptatt av å beholde. Selv om hun har kontrakt ut året, er de allerede i gang med jobben for å videreføre den, sier Finjord til VG.

Vinn eller forsvinn for Graham Hansen

Til helgen venter altså Wolfsburg og Caroline Graham Hansen på bortebane. De grønnhvite har slitt langt mer og står bokført med åtte seire, én uavgjort og fire tap. De er hele 12 poeng bak tittelrivalene fra lenger sør i Tyskland, med ni kamper igjen.

– Det blir en fantastisk spennende kamp. For Wolfsburg er det vinn eller forsvinn med tanke på å vinne serien og vi får nok noen dueller mellom Nora og Caroline, sier landslagstrener Roger Finjord mens han humrer.

FORNØYD: Roger Finjord, her fra da han ble presentert som ny trener for damelandslaget i fjor. Foto: Jon Olav Nesvold , NTB scanpix

Kanskje ikke så rart. To av hans viktigste spillere er helt sentrale i Bundesligas avgjørende oppgjør to uker før landslaget samles til OL-kvalifisering.

Graham Hansen erkjenner likevel at hun vil sitte igjen «med en svært dårlig følelse» om de ikke vinner toppoppgjøret på hjemmebane, men gir de røde rivalene ros for hvordan de har fremstått defensivt.

– Det kan hende hun har er mer revansjelysten enn tidligere, sier Berge om den viktige kampen for Graham Hansen.

PS: Kampen mellom Wolfsburg og Bayern München begynner klokken 12.15 lørdag og kan sees live på det tyske forbundets nettsider.

Les også

 1. Finjord tok ut usikker trio til OL-kvalik

  Tre av førstevalgene til landslagssjef Roger Finjord (43) er usikre på grunn av sykdom eller skade.
 2. Stabæk vil signere langrennsstjerne

  Ingvild Flugstad Østberg (25) jager Therese Johaug (27) i sammendraget i verdenscupen.
 3. Mads Hansen anmeldt for kvinnediskriminering

  Mjøndalens Mads Hansen (32) ble anmeldt til Norges Fotballforbund av Serieforeningen for kvinnefotball etter å ha tullet…
 4. Graham Hansen scoret etter seks minutter i comebacket: – Deilig

  (Norge - Romania 6-0) Caroline Graham Hansen (20) mener hun er blitt en bedre spiller etter sin alvorlige kneskade.
 5. Hege Riise fikk hedersprisen: – Jeg ble rundlurt

  LILLEHAMMER (VG) Hege Riise (46) syntes at ordene som ble lest opp om «årets hederspris» passet overraskende bra…
 6. Hegerberg fant seg proffkjæreste

  Lyons landslagsspiller Ada Hegerberg (20) har funnet kjærligheten med IFK Göteborgs norske midtstopper Thomas Rogne (25).

Flere artikler

 1. Norsk stjerne vant gull med Bayern München for andre år på rad

 2. Graham Hansen matchvinner – men Hegerberg til semifinalen

 3. Graham Hansen i finaledrama: – Smaker deiligere når alt går imot

 4. Pluss content

  Graham Hansen om dommerne: – Latterlig!

 5. Bayern historiske etter sin femte strake Bundesliga-tittel

Fra andre aviser

 1. Bundesliga: Seier for Berge og Hansen

  Fædrelandsvennen
 2. Troppen er klar - men det var ikke en landslagssjef som tok den ut

  Aftenposten
 3. Caroline Graham Hansen og Wolfsburg vant cupen

  Bergens Tidende
 4. På denne løkka på Tåsen startet eventyret for snart 20 år siden. Nå kan det krones med det gjeveste trofeet.

  Bergens Tidende
 5. Troppen er klar - men det var ikke en landslagssjef som tok den ut

  Fædrelandsvennen
 6. Caroline Graham Hansen og Wolfsburg vant cupen

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder