FAR OG SØNN: Det er med blandede følelser Gøran Sørloth har tatt i mot nyheten om at sønnen Alexander Sørloth selges fra Rosenborg til Groningen. Her er de to sammen i 2013. Foto: Ned Alley , VG

Gøran Sørloth lei seg for at sønnen gir opp RBK-drømmen

Rosenborg om salget av Alexander Sørloth: – Ikke en enkel avgjørelse

Gøran Sørloth (53) er «litt lei seg» for at sønnen Alexander
Sørloth (19) inntil videre vraker drømmen om å gå i sin fars fotspor.

  • Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Den tidligere landslagsspissen var på 1980- og 90-tallet Rosenborgs frontmann på topp, men innser at han kanskje ikke får oppleve at Alexander Sørloth tar opp den arven.

Les også: RBK-sjefen sparket to trenere og en daglig leder på veien mot toppen

– Ikke en enkel avgjørelse

Som VG kunne melde allerede i forrige uke selges 19-åringen, som har vært utlånt til Bodø/Glimt denne sesongen, til nederlandske Groningen. Han har skrevet under på en fire og et halvt års kontrakt, og RBK får mellom seks og syv millioner kroner i overgangssum.

– Det har ikke vært en enkel avgjørelse å selge en ung, fremadstormende trønder. Men dette var noe han ønsket selv og da valgte vi å støtte han i det. Hele prosessen har vært ryddig fra alle parter, og det har vært en positiv tone hele veien. Han vil alltid være en rosenborger og er velkommen tilbake hit på et senere tidspunkt i karrieren, sier sportslig leder Stig Inge Bjørnebye til RBK.no.

Les også: Sørloth: – Konsentrerer meg om de to siste kampene

Pappa håpet sønnen ville bli RBK-spiss

At sønnen ikke vender tilbake til Trondheim for å fullføre det året han hadde igjen av kontrakten mottar pappa Gøran Sørloth med blandede følelser.

TALENT: Etter gjennombruddet i Bodø/Glimt denne sesongen har Alexander Sørloth også debutert for det norske U21-landslaget. Her fra møtet med England i september. Foto: Jon Olav Nesvold , NTB scanpix

– Det er tosidig for meg dette her. Jeg er litt lei meg fordi jeg hadde sett ham for meg som en kommende Rosenborg-spiller. At han skulle være med på å bygge opp et fremtidig Rosenborg-lag. Han har tatt mange steg i Glimt denne sesongen og har kommet seg inn på U21-landslaget. Derfor hadde det vært artig og sett ham på det beste laget i Norge. Det må nok synke inn litt, sier Gøran Sørloth til VG.

Men han har full forståelse for at det høyreiste spisstalentet velger å gå til en klubb som virkelig ønsker å satse på ham. Samtidig vil Alexander Sørloth tjene langt bedre penger enn han ville gjort i Rosenborg.

– Det aller viktigste er at han får spille. Han kan ikke gå til en plass der han sitter på benken. Alexander er en voksen 19-åring som er flink til å vurdere hva som er best for hans sportslige utvikling. Han har en magefølelse på at dette er riktig, og da skal han selvfølgelig gjøre det. Groningen kjøper jo ikke en norsk 19-åring for at han skal sitte på benken. Men Rosenborg er laget mitt. Det hadde vært ekstra hyggelig om en som er av ditt eget kjøtt og blod hadde spilt der, sier 53-åringen.

Fått med deg denne? Mener Midtsjø er årets Rosenborg-spiller

– Kanskje han likevel kommer tilbake til Rosenborg om noen år for å følge i dine fotspor?

– Ja, det er ingen broer som er brent. Kanskje får man tilbake en som virkelig er «preppa» til å ta Rosenborg til nye høyder om noen år, svarer Gøran Sørloth.

Nå gjenstår kun søndagens serieavslutning mot Stabæk før ferden går videre til Nederland på nyåret for den snart 20 år gamle spissen.

Les også: Alexander scoret fire mål og snappet pappas rekord

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder