Hareide er ferdig i Malmö

Leder laget mot Real Madrid neste uke

Taus om Danmark-jobb

Åge Hareide (62) gir seg som Malmö-trener etter tirsdagens Champions League-kamp mot Real Madrid.

  • Stine Løvmo Lie
  • Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Det er vanskelig å dra fra en fin klubb og en fin arbeidsplass. Jeg har hatt noen fantastisk fine år her, sier Hareide på en pressekonferanse mandag.

Malmö har igjen én kamp i Champions League-gruppespillet, nemlig oppgjøret mot Real Madrid på Santiago Bernabéu tirsdag neste uke. Etter den kommer altså Hareide til å pakke sammen og forlate Malmö FF.

LES OGSÅ: Tror Ødegaard får spille mot Malmö i Hareides avskjedskamp

– Mitt fulle fokus er som trener for Malmö helt til min siste arbeidsdag. Jeg tar ingen beslutninger vedrørende min fremtid før jeg er ferdig med kampen i Madrid, forteller han, og legger til at han kommer til å savne mye ved Malmö-jobben:

– Dette gir meg en dobbel følelse. Jeg har vært i mange klubber, og det er alltid slik at når man tar en slik beslutning etter å ha trivdes et sted, så angrer man innimellom. Jeg kommer til å savne morgenturene til Swedbank, og det å møte kolleger og spillere. Men det åpnes også en ny dør et sted. Slik er livet, og slik er livet som fotballtrener også.

Hareide poengterer at mye av årsaken til at han velger å dra nå, er at han mener det vil ta cirka tre år for å heve Malmö opp igjen på det nivået de var på i gullåret 2014.

VGs FOTBALLKOMMENTATOR: En liten seier for norsk fotball

DANSKENE RETTER: – En stygg slurvefeil

Taus om Danmark-jobb

Nordmannen har vært koblet til den ledige jobben som Danmarks landslagssjef en stund, og allerede for to uker siden bekreftet 62-åringen at han var én av kandidatene til å bli Morten Olsens arvtaker. Det tok ikke lang tid på dagens pressekonferanse før Hareide fikk spørsmål om nettopp Danmark blir neste stoppested.

– Det vet jeg ikke ennå. Det spørsmålet må du stille til DBU (Det danske fotballforbundet). Jeg ville uansett ikke ta noen beslutning før jeg er ferdig her, svarer han.

– Jeg har vært i samtaler med dem, for en tid tilbake. De ba om tid til å sondere litt, så det er de som sitter på svaret, fortsetter Hareide.

VG besøkte Ståle Solbakken i København forrige uke. FCK-treneren var sikker på at Hareide kommer til å havne under et kjempepress, og han var helt overbevist om at Hareide blir sjef for de danske drengene.

– Jeg er hundre prosent sikker på at Åge Hareide blir dansk landslagssjef.

– Fordi?

– Fordi Danmark ikke er større enn Norge, og jeg har vært her såpass lenge og kjenner så mange, sa Solbakken.

VGs kommentator: Hareide vil bli møtt med stor skepsis. Fordi han er norsk

– Vi mister en veldig god trener

Nordmannen har vært en suksess i Malmö siden han tok over klubben i 2014. Han ledet laget til gull i Allsvenskan i sin første sesong, og de lyseblå kvalifiserte seg til gruppespillet i Champions League begge årene.

– For Malmös del vil det bety at vi mister en veldig god trener, som vet hva han holder på med. To deltakelser i Champions League og ligatittel snakker for seg selv. For hans del skjønner jeg at det er moro å kunne få en slik jobb, og for Danmark er det kun positivt, sa Malmö-spiller Jo Inge Berget til VG i slutten av november.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder