LEDET AN: Gareth Bale sto i front da Wales «tok en Island» etter kvartfinaleseieren mot Belgia. Foto: Petr David Josek AP

Wales «tok en Island» etter triumfen

Allen: - Det må noe helt spesielt til for å stoppe oss

LILLE/OSLO (VG) (Wales - Belgia 3-1) Kaptein Gareth Bale ledet an da Wales «tok en Island» etter triumfen mot Belgia.

Det har blitt symbolet på den islandske suksessen i Frankrike. Etter hver triumf er det kaptein Aron Gunnarsson som leder an når de islandske spillerne og den tilreisende fanskaren klapper og brøler i takt.

Husker du? Mirakuløse Island slo England ut av EM

Fredag, etter at Wales slo verdenstoer på FIFA-ranking, Belgia, tok lagets store stjerne, Gareth Bale, på seg samme ansvar.

Med laget i rygg og supporterne i front klappet han taktfast samtidig som alle waliserne svarte med klapp og brøl i takt.

Les også: Belgias elleville klatring på rankingen

MEKTIG SYN: Vi er vant til å se Island gjøre dette. Her er det Wales og supporterne deres som klapper og brøler taktfast. Foto: Michel Spingler AP

I forkant hadde spillerne, innbytterne og støtteapparat feiret med å skli foran jublende supportere. Og rett etter kampslutt tok kaptein Ashley Williams til tårene.

– Jeg er mer enn fornøyd med at vi er videre. Men om vi ble rystet da vi lå under? Nei. Vi svarte på riktig måte, sier Williams.

– Og jeg elsker gutta og fansen; jeg håper også at alle hjemme klarer å nytte dette. Vi kommer til å fortsette å glede oss over dette og spille vårt spill videre.

– Ord kommer til kort. Vi trodde aldri vi kom til å være i denne posisjonen, men vi viste vi kom til å score i dag. Da vi gjorde det, visste vi at vi var i stand til å vinne. Det er det som kjennetegner dette laget. Vi gir aldri opp, og det må noe helt spesielt til for å stoppe oss, stemmer Joe Allen i.

I semifinalen møter Wales Portugal, som på sin side aldri har vært i føringen etter 90 spilte minutter så langt i mesterskapet.

https://twitter.com/UEFAEURO/statuses/749001309207003137

Dårlig steming i Belgia: EM-stjerne i strupen på egen trener

VG kommer tilbake med mer!

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder