SELVTILLIT: Belgia og midtbanestjernen Kevin De Bruyne er på offensiven etter lørdagens Irland-triumf. I kveld møter han Sveriges Zlatan Ibrahimovic. Det kan de komme til å gjøre kommende Premier League-sesong også. Her er Manchester City-stjernen avbildet på en pressekonferanse sist søndag.

SELVTILLIT: Belgia og midtbanestjernen Kevin De Bruyne er på offensiven etter lørdagens Irland-triumf. I kveld møter han Sveriges Zlatan Ibrahimovic. Det kan de komme til å gjøre kommende Premier League-sesong også. Her er Manchester City-stjernen avbildet på en pressekonferanse sist søndag. Foto: Emmanuel Dunand Afp

De Bruyne gleder seg til å møte Zlatan i Premier League

Sverige må slå Belgia for å holde seg i EM

Her er onsdagens oddstips

Belgia og Manchester Citys Kevin De Bruyne (24) ønsker den ventede Zlatan Ibrahimovic-overgangen til Manchester United velkommen.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det var i et intervju med den spanske sportsavisen Marca at Zlatans mangeårige agent Mino Raiola hevdet at svensken ønsker å bli Manchester United-spiller for å få sin revansj på den kommende Manchester City-manageren Pep Guardiola. De kjenner hverandre fra tiden i Barcelona i 2009/10-sesongen.

Les også: Zlatans agent: Vil til United - ønsker Guardiola-revansj

Nå har riktignok Zlatan-overgangen til United og engelsk Premier League virket nært forestående en stund. Og allerede under søndagens belgiske pressekonferanse kommenterte De Bruyne det mulige klubbskiftet slik:

– Jeg tror det vil være bra for ham. Han har alt bodd i en rekke ulike byer, så jeg tror han vil finne seg til rette. Han vil være en god investering, ikke minst for Premier League, sa belgieren om den sannsynlige kommende byrivalen til Sky Sports som Daily Mail har gjengitt. Byrivalene United-City møtes allerede i ligakamp 10. september.

Følg Tipster på Facebook her

Men før den tid skal det spilles en avgjørende EM-kamp mellom Sverige og Belgia i Nice i aften. Belgierne vil sikre åttedelfinalebilletten hvis de unngår tap. Sverige har også fortsatt muligheter til å avansere. Men må i så fall gå for seier, eller eventuelt håpe på at ikke Irland overgår Italia.

Manglende svenske avslutninger

Svenskene har hatt trøbbel med å komme til avslutninger så langt i denne turneringen. Faktisk har ikke Sverige fyrt av ett eneste skudd på mål på sine to første matcher, ifølge Eurosport. Og De Bruyne virker ikke spesielt skremt over veteranen Ibrahimovic før kveldens landskamp, som for øvrig kan bli hans siste.

– Det er viktig for oss og ikke overdrive fokuset på Ibrahimovic individuelt, men heller følge med på det svenske laget kollektivt. Jeg har spilt mot ham tidligere i sesongen. Han har selvfølgelig kvaliteter i massevis. Men det har vi også - spillere som kan utgjøre en forskjell, svarte De Bruyne reporterne ifølge Yahoo Sports.

Sveriges og Sunderlands Sebastian Larsson innrømmer at Sverige står overfor litt av en oppgave. Han er spesielt bekymret for Belgias midtbane og angrep.

– Jeg må være ærlig her, og Belgia har langt mer individuell kvalitet enn Sverige, sa Larsson på et pressetreff før kampen, ifølge Yahoo Sports.

Sverige fikk ett poeng i åpningskampen mot Irland, men viste spillemessig fremgang mot Italia fredag. Men røk likvel helt på tampen. Mens Belgia etter en skuffende førstekamp slo kraftig tilbake mot irene lørdag ettermiddag. Det betyr avansement hvis de unngår tap i kveld.

Lagene har møttes 14 ganger tidligere. Belgia har vunnet syv ganger og vårt naboland ved fem tilfeller. Mikael Lustig (f) er tvilsom for Sverige. Det samme gjelder Belgias Moussa Dembélé (mb).

Besøk vår nye oddstipsside – Tipster – og les flere av dagens oddsvurderinger

Slik det står tror vi mest på Belgia til 1,70 i odds. Et ekstra «kosespill» kan være at nettopp Kevin De Bruyne scorer mål til 3,00 i odds. Han har vært involvert i ti mål på sine ti siste landskamper (fem mål og fem assister). Spillestopp er kl. 20.55 og NRK1 viser matchen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder